BOSTAN KEBABI

>> 18 Ağustos 2011 Perşembe



Resimler karanlık, kötü üstelik, içime sindiğimi söyliyemem, ama devamı var !


Bazı yemekler vardır, aramızda bir bağ oluşan, adeta önünde saygıyla eğilip selam verilen.
İşte benimde ,köz biberlerim,patlıcanlarım, su böreği, Zeytinyağlı sarmalardan sonra, şapkamı çıkarıp selam durduğum bostan kebabım. Yemek değil ,Adeta saygı duruşu ! :=)
Etle yapılır tabii aslında, ramazan için en uygun yemeklerden makbulüdür valide sultanımın da ..
Bazen beşamel soslu yapıp süksesine sükse katıyorum,
Ama en çok bu haline bay-yı-lı-yorummmm...

Canım Ayhan Sicimoğlu ne der hani '' HASTASIYIM ! :=)).. aynen öyle azizim.
HASTASIYIZ ! :=)
Bu kadar çabuk - basit, ama bu kadar lezzetli bir yemek olur mu ?
Sanki çok el oyalıyor gibi durur !!
Yoook YOK ! haksızlık etmeyin, hele denemedim bile ! dediyseniz, hiç konuşmayın !şaşıp kalacaksınız sonuca.
Hadi bakalım, şu nUnU'nuz (!) bu kadar anlattığına göre, koşun manava, alın patlıcanları,
oradanda kasaba bir zahmet uğrayın eksiği tamamlayın..
Akşam benim kulaklarım biliyorum ki, Konser verecek :))))

Hep beraber bu konsere katılmaya var mısınız ?
ÇOKK SEVECEKSENİZ
AMA ÇOOOK !!!!!!!!


BOSTAN KEBABI

6 Kişilik !

3 bostan patlıcanı (küçük)
rendelenmiş kaşar peyniri
yarım kilo piliç kuşbaşı (ben göğüs eti tercih etmedim sert olabiliyor ! )
2 iri soğan
2 yk sıvıyağ
3 çarliston biberi
2 büyük domates rendesi
1 sarımsak
karabiber- az kırmızı biber- kimyon- tuz

YAPILIŞI

Önce palıcanlar yatay olar ikiye kesilir
tuzlu suda acısı çıkarılır
Kurulanıp ızgarada veya fırında hafif közlenir
burada püf noktası patlıcanların kesik yüzü tabana bakacak !!
Çokda pişmesin ! fırın payımı unutmayın.

İç harcı

-soğanlar sıvıyağında pembeleşir, sarımsak dilimleri ilave edilp aroması çıkarılır
-biberler ilave edilir
-tavukla beraber sotelenir
-domates eklenerek, tüm baharatları serpilir, hafif suyu kalacak şekilde ocaktan alınır

Pişen patlıcanların ortası hafifçe çukur yapılır (çökmesin fazla !)
üzerine dikkatlice iç harçlar konarak paylaştırılır ve 200* ısınmış fırında 10 dakika pişirilir,
fırın açılır ve kaşar peyniri serpilip, tekrar üzeri kızarana dek pişirilir
Çıkınca 15 dakika dinlendirilip sıcak servis yapılır
MÜKEMMEL BİR YEMEK OLDUĞUNU İDDİA İLE SÖYLÜYORUM..

AFİYETLE OLACAK EMİN OLUN :=)


Tarif İftar Sofrasından

16 yorum:

Adsız 18 Ağustos 2011 09:46  

sabah sabah be kadınım
sabah sabah gözümün çapağını silmedim ki şimdi doğru alışverişe çıkıyorum sayende sıcak basmadan,
haa unutmadan konserde bende varım
)))))))))
Ya ne şahane bir kadınsın sen,güldürdün yazdıklarınla ))
öptüm canım sağolasın
BANU

Bir Dut Masalı - nUnU 18 Ağustos 2011 09:47  

:=))) banum
sana da gülmemek ne mümkün, benden kalır yanın yok
hem bu arada konserde VIP yerin hazır arkadaşcığım
:=)))))))))))))))
sende sağolasın, teşekkür ederim

Adsız 18 Ağustos 2011 10:22  

Maşallah ne denebilir ki, dolapta bostan patlıcanlarım var hemen yapacağım. Ellerinize sağlık...
Nuray

sare 18 Ağustos 2011 10:32  

Resimler de güzel tarif de ,ellerinize sağlık.

Züzüce 18 Ağustos 2011 11:08  

Nunu'mm,

ellerine sağlık, sabah sabah yine ahrikasın! Bende bu ara bostan patlıcanına takmış durumdayım ama sadece düşüncede, gerçeğe dökebilsem ne güzel olacak...

Sevgiyle kal,

Gülcan 18 Ağustos 2011 12:30  

BENCE HERŞEYİYLE HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK ANLATIMIDA ÇOK GÜZEL.

NzlGl 18 Ağustos 2011 12:42  

Bostan patlıcanın patlıcanların Şahı:))))
ehh birde nunu tarifi olunca hakikaten bayılınır:))))))

ellerinize sağlık canım.....
afiyetle

Adsız 18 Ağustos 2011 12:53  

ben şimdi elimle bahçeden toplıyayım da sen çatla-

bende resme bakmakdan çatladım

Sema.

mutfagabuyrun 18 Ağustos 2011 13:19  

tavuklu olmasına bayıldım ve közlenerek yapılmasına.kızartma ve kıyma olduğu için karnıyarık yiyemeyen biri olarak tam bana göre bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

neval 18 Ağustos 2011 13:52  

sizin tarif verişinize bayılıyorum;yemekleri taltif ederek ve asaletle..

Bir Dut Masalı - nUnU 18 Ağustos 2011 21:46  

hepinize teşekkür ederim..
sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com 19 Ağustos 2011 10:41  

çok leziz bir tarif olmuş...neden patlıcana yorum anlaşıldı....sayfanıza izleyici olmak isteim ama başaramadım?

Bir Dut Masalı - nUnU 19 Ağustos 2011 10:45  

:))
patlıcan aşkı bir başka gerçekten !

İzleyicilerime baktım farketmemişim hiç !!
ama 7-8 kişi eklemiş kendisini !
daha sonra yine deneyin, bu aralar mini sorunlar hep var bloglarda.

sevgiler.

bir demet feslegen 20 Ağustos 2011 21:18  

Nunucummm sen de bunu kimselere verme e mi ;) benimm olsun..
bu arada davetli okuyucu falan bazı yorumlar gördüm, umarım gerek olmaz da yine de mailimi vereyim :
eda976@gmail.com

Adsız 21 Ağustos 2011 00:47  

bayılırım nuray bende
patlıcan işte varmı ötesi / nesli.

Delfina ; 22 Ağustos 2011 12:59  

Nunummm, dün akşam gelen misafirlerime hazırladım bu enfes tarifi.Hadi sükse kat sen de delfiş dedim,beşamel soslu yaptım nasıl nefisti şimdiye dek neden denememişim.Sayende çok şık bir sofram oldu Nunum çooooooook teşekkürler...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP