AFFEDERSİNİZ, BAKARMISINIZ ???

>> 9 Ağustos 2011 Salı


SANDIKTAN ÇIKAN DOSTLUK...

HANİ HAYAT TESADÜFLERDEN İBARET DEDİRTEN CİNSİ ???

Ne çok şey düşündüm bugün, ne kadar gerilere gittim, yol aldım, bugünlere geldim, buradan taa ilerilere gidip, en yakın virajdan geriye aldım herkesi, herşeyi.....
kalanları, gidenleri, gelenleri, gelecekleri, hayatıma değip uçanları, bana yakın olmak isteyenleri, istediklerimi, istemediklerimi falaan falan...Zaten Ben! düşünmeye başlayınca ,hayatıma hep yeni sayfalar açılıyor !
NASIL MI ?

Siz de mutlaka geçmişten birilerini bugünkü hayatınıza merak edip çağırmışsınızdır.
Önce aklınza düşmüş, sonra merak etmiş, daha sonra hayali düşüncelerimizde nerede, nasıl , ne yaptığını soran zamana davetiyeler çıkarmışsınızdır mutlak .
Acaba benim kadar merak edip ! bu merakını en olmadık zamanlarda cap canlı karşınızda görerek yaşayan kaç kişi var kimbilir içinizde ??
Çook uzun yıllar evlilik, çoluk cocuk, okul hayatları, yaşam mücadelesi vs vs .. derken çok fazla düşünemediğim, ama hiçde unutamadığım çocukluk arkadaşlarımın TÜMÜNÜ ! Evet inanın TÜMÜNÜ ,bugünkü hayatıma ,düşünce gücüyle davet ede ede buldum !!!
Tesadüf yok benim hayatımda ! İstedim oldu '' diyebileceğim kadar kolayca ulaşıyorum, sevgili arkadaşlarıma.. Bunu nasıl açıklayabilirim bilemicem, tek bildiğim sadece ''aaa benim falan arkadaşım vardı, sahi nerelerde, nasıl bulurum, hangi şehirde, hangi ülkede, sağmı, selimmi'' diye düşünürken , çok basit bir şey yaşıyorum, yada çok inanılmaz bir hikaye oluyor, hayatıma buyuruveriyorlar !!!
Lütfen satır satır okuyun şimdi bir örnek yazacağım ilk kez !
Kış aylarıydı, bahara yürüdüğümüz mevsimin soğuğunu yinede iliklerimize dek hissettiğimiz zamanlardı. 30'lu yaşlarımın başındayım ! Elimi sıkıca tutan,o yıllarda ,çok ama çok şirin 2 numaralı karadutumla ,ağbisini okuluna bırakmış,dönüyoruz. Aklım son günlerde gördüğüm rüyayla o kadar meşgul ki, başka birşey adeta düşünemiyorum !! Yüzünü hayal meyal hatırladığım, ama O'nu düşünmekten hiç vazgeçmediğim bir ilkokul arkadaşımı görüyorum rüyamda. Enteresan olan ise, düşünmeye başlıyorum, ardından rüyamda görüyorum ve hikaye başlıyor !!!!
Biz ana-oğul şekerparemle evimize doğru yürürken, önümüzde minyon ,kızıl saçlı, siyahlar içinde genç bir bayan yürüyordu, 2 araba boyu mesafe var aramızda, hızlı yürüdüğünden yanımdan geçerken, gözüm ayağına ilişti, çok hoş bir bot vardı ayağında ! Benim haftalardır aradığım bir model, ammavelakin hiç bir mağazada denk gelemediğim bir durumdu !! İçimden sormak geldi ama ne mümkün !

Kıvranıyorum adeta , çevirip sorulmaz, sorsam ne işitirim, zaten hayatımda yapmamışım böyle bir şey !!!! kafamın içinde binbir senaryo çırpınıyorum yolda yürürken , derde bakın ! :)
Genç hanım yürüyor, bizde ardından, merakım depreşti de depreşti, evine kadar takipmi etsem, daha nereye kadar yürüyeceğiz ki, hem eve gittiği ne malum ? zaten geldik benim eve de !!!

Nolcak şimdi ? peki çevirince nasıl sorarım ''nereden aldınız botunuzu'' diye ??? Ayıp valla daha neler, nerdense nerden ,unut gitsin ,pabucunmu yok sanki ? yürü al çocuğu üşüdü zaten, gir ,otur evinde !!!
Hem zaten yapamam yani...... nasıl sorucam ki ? derkeeeeen nasıl yaptım, nasıl cesaret ettimse sormayın gitsin ,can havliyle :)


- ''Çok affedersiniz ! bakabilirmisiniz lütfen ? '' diye ensesine seslendim
ne ayakkabıymış yarabbim, sanki altın kranpon alıcam :)

- !!! Genç hanım hızlıca yürüyordu ya , şöyle bir omzunun üzerinden geriye döndü ' banamı diyorsunuz ?? ''
- Evet !!!!!!.....şey ..çok manasız gelebilir ama, ben botlarınızı çok beğendim ...
nereden aldığınızı öğrenmek istiyorum .. da....... (içimden : allahım yer yarılsın da içine düşeyim , hatta çıkmıyayım inşallah , okadar fenayım yani !! :))


SESSİZLİK ... !!!!! ( gözlerini gözlerime dikmiş !! bakıyor allah da bakıyor ....
konuşmuyor da , cevap da vermiyor !!!!!! sadece dikkat kesilmiş bakıyorrrrr !!!!!!!!!!!!!!!
AA..aa .... gülüyor mu ne ? Şaşırdı tabii benim o halime ,surat ne halde kimbilir, yerde yarılmadı, hala üzerindeyim asfaltın :))

Ne söyliceğini kestiremiyorum, kal gelmiş gibi sadece bakıp gülümsüyor !
Nihayet :
-'' Eşimle Çemberlitaş tarafındaydık !!! Oradan aldık !!!!!!!
Şeyyy.. bende size bişey sorsam ? (biraz cesaretsiz ! )
- Tabbii tabii buyrun ??????

( ben Anadolu yakasında oturduğumdan bu adres çok uzak geldi, fena canımı sıkıyor zaten bu durum , bide üstüne ne soracaksa artık ..istermisin O da benim ayağımdaki botları sorsun :=) Olurmu olur , hem az güzel değiller yani benim botlar da !! :=) yarışırız ..
ve soru geliyor !!
-siz Beylerbeyi İlkokulunda okudunuzmu ?
- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! E.. ee ..eevet !
-Rahmi Hocada .
- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A eveeeet !!
-Nuray !!!!!!!!!!!! BENİ TANIMADIN MI ??????????????????????? !!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

?????????????????????? ( !! Nasıl yani, ama bide adımı söyledi hemde )
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-BEN BELGİN.
.........................................................

İç ses : Allahım Belgin !!! O iri bal rengi gözler, güzelim uzun kirpikler, bal rengi saçlar

3. sınıfta Beylerbeyi'nden taşınmışlardı , en sevdiğim sınıf arkadaşımı kaybedişim, 8 yaşından sonra hiç haber almadığım, neye benzediğini bile bilmediğim arkadaşım BELGİN, Daha 5 gün önce rüyamda gördüğüm ,şaşırdığım, hala kendime gelemediğim , can arkadaşım BELGİN KARŞIMDAYDI !!!!!!!!!!!!!
''Hiç değişmemişsin demesin mi !! 7-8 yaşımdaydım taşındıklarında ,ben ise kendini tanıttığında ! sadece gözlerinden tanıdım oysa ! )
8 yaş nere, 30 lu yaşlar nereye ??
ASIL RÜYA BU OLMALI :=)

Herhangi bir iş günü, çocuğunuzu okula bırakmış dönüyorsunuz, Yol ya bu, önünüzde tabii ki biri-leri yürüyor, herkes gibi sırtı dönük, yüzünü de görmüyorsunuz, görseniz ne yazar tanımazsınız bile, bide üstüne üstlük ta kendini ! çevirip ,hayatınızda hiç yapmadığınız bişeyi yapıyorsunuz, haftası, günü, saatleri bu kadar denk gelecek veeee ... kader size göz kırpıp, en değerli hediyelerinden birini çıkartıp, bir bahaneyle karşınıza çıkarıyor, sizde bu gerçek yaşanmışlığı masal yapıp yazıyorsunuz :=)
ŞİMDİ BUNA NE DERSİNİZ ????????? TESADÜF MÜ ?
:=)))
Sizi bilemem ama , sanırım sizlerden çok çok daha şaşkınlıklar içinde kalıp, uzun yıllar boyunca, tanıdığımız her yakın kişiye bunu anlatıp duruyoruz beraberce..
Hani Yoncalarım '' dediğim bir grup varya , evet efendim İçlerindeki Belgin '' O'' Belgin !
Hani belki bir gün sizde birini çevirip ,bişey sorarsanız ! :=) benim kulağımı çınlatınız olurmu efendim ? :=)
KADER EN DEĞERLİ ARMAĞANLARINI HİÇ BİRİNİZDEN ESİRGEMESİN...
ÇOK SEVGİLER..

****

9 yorum:

tarih84 12 Ağustos 2011 17:10  

hayatın tesadüflerden ibaret olduğunu düşünüyorum. evet şaşırdım ama aslında bir taraftan da hiç şaşırmadım. hayat gerçekten de inanılmaz. 2010 cehennem gibi yaşadım 2011 ilk 6 ayında hem sağlık hem eğitim hayatımda yaşamadığım şey kalmamasına rağmen çok mutlu günler geçirdim. şimdi tek tek anlatsam kaderin çarklarının nasıl işlediği konusunda hayretler içinde kalırız. hep derim iste gelsin, düşün olsun.

Mutluanne 12 Ağustos 2011 17:53  

Yüzümde hafif tebessümle sonuna kadar okudum inanın.Bir an keşke,keşke bende sizin kadar şanslı olupta ilkokul arkadaşlarımı bulsam bir an karşımda diye de dua ettim...Vee duanıza tüm kalbimle amiiiiiiin diyorum.
Hayırlı ramazanlar

buzlubadem 12 Ağustos 2011 17:55  

Lost'u seyretmiş miydiniz? Flashback'lerle sık sık bu tesadüfleri yaşatırlardı. Çok etkileyici bir filmdi. Gerçekte de oluyor :)

Delfina ; 12 Ağustos 2011 19:48  

Nasıl güzel ve komik anlatmışsın Nunum,ne iyi olmuş birbirinizi bulmanız hem de bot vesilesiylee :) çağırınca olur lafı gerçekten doğru, Allah bir şekilde olayları buluşturuyor,gönülleri birleştiriyor...

Adsız 13 Ağustos 2011 01:56  

canım benim tekrar sevgiler hayatım
nasıl unutulur bu hikaye,
senaryo gibi adeta
akıl almıyor şu allahın işine.
ama sende bir anlatmışsın ki sanki tiyatro karesi maşallah
hayat tesadüfleri sever demişler
allah muhabbetini artırsın öpüyorum canım

asuman.

Bir Dut Masalı - nUnU 13 Ağustos 2011 09:46  

yaaaaa !!
inanılır gibi değil, ayrıca tek satırı abartısız her saniyesi gerçek !!
sadece dillendirdim ben..
olacak şeyni bu ? :)

yolda önünüzde biri, sen çevir bir ayakkabı için, Oda senin 30 sene görmediğin ,hemde rüyanda ilk kez gördüğün arkadaşın çıksın.
Yok Yok tekin değilim ben :))))))
Korkulur benden :)))))))

Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar..
Ben BOŞUNA MASAL YAZMIYORUM ! DİMİİ ........
:)))))))))))))

KelebekGibi 28 Ağustos 2011 00:19  

Cok severek heyacanli bir roman gibi okudum, nekadar güzel bir sürpriz yapmis hayat, hep böyle sürprizler cikar karsiniza insallah.

Adsız 15 Ekim 2012 13:12  

Sevgili Nunu, hani sana'Balkoncuk'unla ilgili ilk yorumumda seni tanımak için geldim demiştim ya; işte okuya okuya buralara kadar geldim.İzlemeye aldığım hemen herkesi böyle okumuşluğum vardır.
Bence tesadüf değil, algının daha yüksek bir modelde seyretmesindendir bu tip olaylar. (Tabirimi bağışla, daha iyisini bulamadım)
Yaşadığın tereddüt, sonra cesaret edip sorman ve içinden geçirdiklerin, yer yarılsın... kısmı, hem güldürdü, hem de üzdü.Kıyamam sana.Ama iyi ki sormuşsun bak, hazine bulmuşsun.
Hazinelerle dolu kalbin, daima hazinelere vesile olsun.Sevgiler.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP