KARNIYARIK ( Fırında )
>> 24 Eylül 2009 Perşembe
KARNIYARIK (FIRINDA)
10 adet kemer patlıcan
2 orta boy soğan,
350 gr kıyma (biraz daha fazlada olabilir ! )
3 domates rendesi
1/2 küçük çb sıvıyağ
karabiber - tuz - azıcık kimyon
maydanoz,çarliston biber
kızartmak için yağ.
-Patlıcanlar alacalı soyulup,tuzlu suda 20 dakika bekletilir, sonra kurulutulup,
- çok az yağda patlıcanlar arkalı önlü kızartlır. (teflonda)
-fazlası kağıt havluyla emdirilip dinlendirilir.
-yağ,soğan kavrulur ,kıyması eklenir, hepsi suyunu çekince domatesleri eklenip beraber sotelenir, en son tuz ,maydanoz ve baharatları konup soğutulur.
- tencereye dizilen kızarmış patlıcanların ortası kesilerek, açılıp, içine harç konur.
- kısık ateşte 1o dakika pişirilip,önceden 185* ısıtılmış fırına verilir...
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder