2010 / EN SEVDİKLERİMLE İFTAR DAVETLERİ - 5

>> 31 Ağustos 2010 Salı

KARDEŞİMDE İFTAR YEMEĞİ



bezeli tiramisu

valide sultanın sakızlı güllaçı
domates çorbası
fırında beşamel soslu, etli patlıcan
mevsim salatası
evden ve elden peynirli-fesleğenli- kıymalı pideli
pide çeşitleri
valide sultanın su böreği
közde patlıcan ve pazılı kremalı makarna.
KARDEŞİMDE İFTAR YEMEĞİ

Ramazanın 3. haftasıda geçti,
Bir çok telaş ve koşturmalarımız arasında, acil bir davet aldık kardeşim ve çok sevgili ailesinden. Aslında geleneği hiç bozmazdık biz, 30 ağustos haftası mutlaka 3 gün Assos'taki yazlığımızda veya Bozcaada da olur, Zafer bayramı kutlamalarına katılır ve ertesi gün İstanbulda olurduk. Ellerimiz kollarımız domates- incir,kavun ve peynir tatlılarıyla dolu olurdu :)
Maalesef her iki aileninde İş yoğunluğu ve programları dolayısı ile İstanbulda kaldık.
Dün Pazartesi itibari ile onların evinde beraber bir iftar yemeği yedik, valide Sultanımız aile büyüğümüz, bizler masal ailesi , kardeşim ve ailesi, yemekten sonrada çalan telefonla hatırlaştığımız yeğenim ,eşi ve kardeşi de yarım saat içinde Sarıyerden üşenmeden gelmiş ,ani süprizle kapıyı çalıp bizleri çok mutlu etmişlerdi. Yine en sevdiklerimle geçen bir gece daha masal sayfama yazılıverdi..Her zaman dediğim gibi,arkadaş-dost-komşu bir yanadır,
ama AİLE; iilede EN SEVDİKLERİM VE AİLEM br yanadır.
Gecenin Finalini ise sevgili kardeşimin eşi, İlk göz ağrımız gelinimizin doğum günü ile sonlandırmıştık..
NİCE GÜZEL YLLARI HEP BERABER GEÇİRELİM CANIM BENİM..HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
.


5.İftar yemeği Menüsü

İftariyelik tabakları,
Közlenmiş patlıcan salatası
Mevsim salatası,
Domates çorbası
Beşamel soslu ,fırında etli patlıcan,
Pazılı ve krema soslu makarna,
Elde açma , fesleğenli- peynirli-kıymalı kapalı pide çeşitleri,
Güllaç, tiramisu ve çay ile gecenin finali...

Read more...

BEZELİ (MERENG) TİRAMİSU





BEZELİ-MERENGLİ TİRAMİSU ( 2 katlı pastaban için)

muhallebisi
500 lt.süt
2 yumurta sarısı
1 sb şeker (veya tadına göre)
2.5 yk un
vanilya
200 gr macorpone peyniri veya labne peyniri
damla çkolata -vişne ve 20 adet beze taneleri (mereng)
Yapılışı.
-Sütün içine 2 yumurta sarısı ve şeker konup karıştırılır, un ilave edlip pişirilir,
altı kapatılıp vanilyası eklenir ve sık sık karıştırarak üzerinin, kabuk tutması engellenir.
-Tamammen soğuyunca içine mascorpone veya labne peyniri eklenip pürüzsüzce karıştırılır.


1 hazır pastaban - 1 sb sıcak suya hazırlannmış şekerli nescafe

-pastabanI HER 2 parçası fırça yardımıyla nescafe ile nemlendirilir
-ilk yarısının üzerine muhallebinin yarısı yayıyılır, vişne ve çikolata parçaları eklenir ve üzerine merengler iri iri kırılır
- 2. pastabanla kapatılıp kalan muhallebi her tarafına yedirilir.
-Tekrar üzerine kalan merengler dizilip
kakao serpilir

AFİYETLER OLSUN.




Pazartesi akşamı, kardeşimin eşinin doğum günüydü, hem onlara iftar yemeğine davetliydik, hemde iftar sonrasında ailecek, kalabalık bir şekilde güzel bir geceyi daha masal sayfamızın anılarına bıraktık..

Giderken gelenek ozulmadı ve yine benim tiramisum sipariş edildi :) aynı zamanda da gecenin doğum günü pastası oluverdi. Evdeki merengler değerlenmiş oldu hatta.

Dilerim sizlerde beğenerek dener ve seversiniz.

AFİYETLE SEVGİLER ARKADAŞLAR.

Read more...

2010 / 30 AĞUSTOS 88. ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

>> 30 Ağustos 2010 Pazartesi

Mazide, memleketine bütün gücüyle hizmet etmiş olanlara karşı, minnet hissi beslemeyenlerin istikbale ümitle bakmaya hakkı yoktur !!!!!!!!!!!!
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
88.YIL Herkese kutlu olsun.



Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böy-lece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.
TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. "Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu'da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar'a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, or-dularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi..

YA İSTİKLAL , YA ÖLÜM !!!!!





Read more...

BİR KAPAKTA SİZDEN OLSUN


ŞİŞE KAPAKLARI ENGELLİLER İÇİN UMUT OLUYOR !!!!!
LÜTFEN HIZLA BLOGLARINIZDA PAYLAŞIRMISINIZ ?


EGE Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından engellilere tekerlekli sandalye temin etmek için başlatılan kapak toplama kampanyası meyvelerini veriyor. “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ayda 750 kilo plastik kapak toplandı. Toplanan her 250 kilo kapak için bir engelli sandalyesinin alınacağı projede temin edilecek sandalye sayısı üçe yükseldi. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, toplanacak plastik kapakların ve alınacak sandalye sayısının artmasını umduğunu belirtti.

Anlamlı bir görev

Prof. Dr. Toygar, “Projeye yurdun dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden büyük destek geliyor. Üniversitemizin çeşitli fakülteleri, şehrimizdeki birçok lise, restoran, kamu kurumu ve anaokullarından plastik kapaklar geliyor. Özellikle anaokullarından aldığımız destek bizleri çok sevindiriyor. Çocuklar bu sayede küçüklükten itibaren paylaşma ve yardımda bulunma duygusuyla tanışıyorlar” diye konuştu .


Neden Plastik Kapak: Herkesin kullandığı ambalajlarda bulunduğundan ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir.

Hangi Kapaklar Kampanya Kapsamında: Plastik kapak olmalı, renk ve büyüklük önemli değil.

Kampanya Tarihleri: Kampanyamız 22.04.2010 - 30.09.2010 tarihleri arasındadır.


Toplanan Kapaklar Nereye Teslim Edilecek: Topladığınız plastik kapakları Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne getirebilirsiniz.


Ulaştıramadığınız kapaklar için : 0216 570 50 99 nolu Alo Çevre Hattından bilgi alabilirsiniz.

Çok Sevgili Gamzeli Anneye teşekkürler.
.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLARMISINIZ !

Read more...

VALİDE SULTAN USULÜ,MİSKET KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI

>> 27 Ağustos 2010 Cuma

2868 E BOŞ MESAJ ATINIZ -TÜRKİYE PAKİSTANA YARDIM TOPLUYOR- SADECE 5 TL !!!!!!
LÜTFEN HEMEN UNUTMADAN BAĞIŞLARINIZI YAPINIZ VE MESAJI MÜMKÜNSE PAYLAŞINIZ



28-29 ağustos tarihli davetiyeler için Firmalara teşekkür ederim.





Yine Valide Sultanımın yemeklerinin serisine devam ediyor, annemin çok sevdiğimiz tariflerini , mümkün olduğunca yazmaya çalışıyorum. Çorbayı çok sever,özellikle bu onun baş çorbasıdır ! Ramazan , bayramlar ve davetlerinde hiç eksik etmezdi. Özellikle torunlarına çok yaptığını bilirim. Bende küçük çocukları olan sevgili Annelere önerir, şimdien kolaylıklar dilerim.

MİSKET KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI ( Valide Sultan Usulü)

1.5 sb yoğurt
3 tepeleme yk dolusu un
1 iri yumurta
2 sb Et suyu (sıcak)+ 3-4 sb sıcak su
karabiber- tuz- bir fiske kimyon
MİSKET KÖFTE
200 gr köftelik yağsız kıyma
1 incecik dilim ekmek rendesi
1 küçük soğan rendesi
çok küçük, bir diş sarımsak rendesi
kimyon-karabiber- tuz
hepsini karıştırıp, yoğurun ve 20 dk dinlendirin
sonra bir tepsi içine hafif un serpin ve misket büyüklüğünde köfteleri hazırlayıp bekletin
.

Çorba
yoğurt - yumurta ve un karıştırılır ( kavurmayın unu)
soğuk 3 sb suyu ekleyip ateşi yarım kısıkta bırakıp karıştırın, iyice ısınınca içine sıcak et Suyunu ilave edin, yavaş yavaş karıştırın ve kaynama noktasında içine bir tutamcık kimyon ve misket köfteleri atın ( çok dikkatli olun yanmayınız !!!!
Ve artık tuzunu da ekleyip, 10 dakika sonra altını kapatıp, çorbanızı dinlendirin.üzerine arzu ederseniz nane, yağ, kırmızı biber den oluşan sos dökebilirsiniz.

Not:
Eğer kıvamı Koyu olursa, üzerine daima sıcak su veya et suyu ekleyin.
Tuzu en son kapatmanıza yakın ilave etmelisiniz. Yoğurt kesilip göz göz olur yoksa !
AFİYET OLSUN.
.

Read more...

FIRIN MÜCVER

2868 E BOŞ MESAJ ATINIZ
TÜRKİYE PAKİSTANA YARDIM TOPLUYOR SADECE 5 TL
LÜTFEN HEMEN UNUTMADAN BAĞIŞLARINIZI YAPINIZ VE LÜTFEN MÜMKÜNSE MESAJI PAYLAŞINIZ











Ne çok severim, özellikle çay sofralarında ve yaz akşamı davet masalarımda.Hiç eksikliğinide yaşamam zaten. Hafif oluşu, içindeki mis gibi dereotu tazecik maydanoz, soğan ve sarımsakla beni kendine hayran bırakır mücver.
Yıllar yıllar oldu kızartmasını yapmayalı. Masal kahramanım illa orjinal halini sever ve ister. Onun için 3-4 kaşık az yağda kızartmak için ayırır, gerisini doğruca fırına atıveririm.

Aşağıdaki tarifiMde , daha kalabalıksanız ! ve ölçüyü artırmak gerekirse , her kabak için, 1 silme kaşık un ilave etmeyi unutmayın ! Birde kabakları çok iyi !! sıkmazsanız ,içinde su miktarı artar, sulu ve çiğ kıvamlı olur.
Birde içine peynir atar benim valide sultanım, o zaman üzeri daha çabuk kızarır aldatıcı olabilir, erkenden pişti diye fırından alırsanız yine içi çiğ kıvamda kalır.
Yani yine yarım tarifle, deneye deneye el alışkanlığı kazanacaksınız. Ben her şeyi öyle yapmaya çalışır, kendi ahengimi Yaratırım ! Beraberce göz atalım mı artık çok istediğiniz bu tarife.


FIRIN MÜCVER (6-8 kişilik )

- 3 iri adet kabak rendesi
- 1 iri soğan rendesi
- 1 türk kahve fincanı sıvıyağ ( birazını fırın tepsisini yağlamak için ayırın)
- 2 adet yumurta
- 3 yk- çorba kaşığı un
- yarım dereotu biraz maydanoz- 4 dal taze soğanın yeşil uçları
- tuz, karabiber, pul biberi

- Kabakları irice rendeleyip suyunu sıkın ve derin bir kaseye alın kabuğu soymayın.
- Soğanı rendeleyip ekleyin. diğer bütün yeşillikleri doğrayarak, baharat ve yumurtaları eklyin.
- yağladığınız fırın kabınıza karışımı yayın.
- 175* üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Sıcakken kesip dilimleyin.
Ilık servisi öneririm.


AFİYETLER OLSUN.

Read more...

2010 / RAMAZAN İFTAR SOFRALARIM - 4

>> 25 Ağustos 2010 Çarşamba



Köfteli yoğurt çorbası ( tarif vereceğim)
iftariyelikler,
mantarlı -etli pide
salatalık- haydari ikilisi
fırın mücver ( tarif vereceğim )

mevsim meyveleri,
sakızlı muhallebi ve ( dondurma )
domatesli pilav
zeytinyağlı imam bayıldı

sahan köfte -patates


Yine aile büyüklerimizle geçirdiğimiz br iftar sofrasını daha sizlerle paylaşıyor,
hepinize sevgiler yolluyorum. ( tarifleri vereceğim )


4. İftar Yemeği Menüsü

İftariyelik,
Kayısı- hurma tabağı ve peynir- zeytin tabağı
Yemekler,
Köfteli yoğurt çorbası - sahan köfte- pilav- mücver- etli pide
Zeytinyağlılar
İmam bayıldı,
Salatalar,
Haydari ve salata ikilisi- karışık lahana salatası-
Tatlılar,
sakızlı muhallebi ve dondurma.
Mevsim meyveleri,


****************************************************************************
Söz dinleyene göre söylenir; terzi elbiseyi adamın boyuna göre diker.
MEVLANA..

Read more...

VİŞNE PELTELİ KEDİDİLLİ PASTA ( nUnU MArKa )

>> 24 Ağustos 2010 Salı













VİŞNE PELTELİ (Soslu) KEDİDİLLİ PASTA (nUnU MArKa)

-4 sb vişne suyu ( ev yapımı kullandım ! Vaktiniz olursa çok basit ve kısa sürede evden yapabilirsiniz ! ama hazır vişne suyunu kullanmayıda tercih edebilirsiniz
:((((((((((((
-6 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası ( çok koyu bir sos olmayacak, bekledikçe donuyor ! çok suludaolursa 1tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı su ile inceltip yavaşça ekleyin karıştırın )
-Tadına göre şeker
-1 pk kedidili
-1 sb vişne suyu (ıslatmak için)
-30 adet çekirdeği alınmış vişne tanesi


-Vişne suyuna önce nişasta ekleyip iyice eritin, şekeri katıp altını kısıp, kaynamaya bırakın.
-İlk kaynamada içine vişne tanelerini atarak 2-3 dakika suyunu çektirin. ( Vişne yeniden su salacaktır )
-5 dakika sık sık karışrırıp ilk sıcağının çıkmasını sağlayın.
-Sonra dikdörgen pyrexe şeffaf folyo döşeyip,üzerine ince bir kat vişneli pelteden kaplayın
-kedidilinin bir yüzünü vişne suyuna batırıp ilk sırayı dizin, Şekerli yüzü yukarı baksın ve kuru kalsın !!!!!!
-Üzerine bolca vişne peltesi dökün
-tekrar 2. sırayı dizerek, üzerini vişneli pelteyle kapatıp soğumaya bırakın.
-Yarım saat sonra dolaba koyun, 3-4 saat dinlendirin.
-Bu süre sonunda ters çevirip şeffaf folyoyu dikkatlice sıyırın.
Üzerine dikdörtgen bir tepsi veya servis tabağı koyup yeniden çevirin ki parlak kısmı na gelsin.

Artık Servise hazırdır.

NOT : LÜTFEN OKUYUN !!!!!!!!!!!!!!
Hani piyasada satılan jel şekerler vardır. Özellikle sağlığa zararlı bulunan !! :(((
Ben yine de derim ki : Sevgili küçük çocuklu arkadaşlarıma : Vişne peltesinden jel şekerler yaparak içine minik meyveler ekleyip çocuklarınıza arada ikram edebilirsiniz !!
Ben şeftali suyu - kayısı suyu- vişne suyu- çilek- limon-portakaldan yapıp yeğenlerime sık sık götürüyorum. Mevsime uygun meyvelerle doğallık yakalamak ÇOK ÖNEMLİ .
Hatta çilek formlu ve pek çok şekilli kalıbımı kullanıp (çikolata kalıpları) onları mest ediyorum. Jel şeker yapacaksanız içine 1 limon suyu sıkmanızı tavsiye ediyorum ! daha hoş ve gerçekçi şeker gibi oluyor :) Seveceklerdir !
İşte sizlere bir nUnU MARKa daha !!!!!! :)))))

Nasıl Buldunuz ?

Çok sevdiğiniz bu nUnU Marka lezzetlerle sizleri başbaşa bırakıyor, Afiyetler diliyorum Arkadaşlar .
SEVGİLER.
************************************************
Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar kötüdür.
PLaton

Read more...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP