BİR DUT MASALI KAHRAMANLARI TATİLDE....

>> 26 Temmuz 2008 Cumartesi



TATLI YİYELİM,TATLI AYRILALIM DİYE, SİZE BİR SÜRÜÜÜ TATLİŞKOLAR HAZIRLAMIŞTIM :=)

AĞZIMIZIN TADI HİÇ BİR ZAMAN BOZULMASIN İNŞ...

TÜM BLOG ZİYARETÇİLERİME TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYOR, İYİ HAFTALAR DİLİYORUM.

AĞUSTOSTA GÖRÜŞMEK ÜZERE... SEVGİLERİMLE -nUnU-

Read more...

Çikolatalı Tatlişkolar :))) (meyveler)

>> 24 Temmuz 2008 Perşembe




Bugün sevgili arkadaşlarımdan bazıları bana uğradılar, biraz kalmış meyveler
vardı evde,çok
az sayıda olduğu için böyle bir uygulama yapmaya karar verdim;
biraz kahve yanına, birazda aperatiflerin yanında ,harikaydı doğrusu.
arkadaşlarım ise mutluluktan bir daha pek konuşamadılar, herkes ALİCE HARİKALAR
DİYARINDA GİBİYDİ :-) keyiften.


meyve olarak : böğürtlen, çilek, kiraz
göz kararı da (yaklaşık 125-150 gr) beyaz ve sütlü kuvertür çikolata kullandım.
tabaktaki meyve sayına göre bu miktar yetti.

*Ama şu beyaz
çikolatayla çokk uğraştım,erimemekte üstüne yoktu :(

erisede hemen donmaya başladığından tüm meyveler kalın bir tabakaya sarılıp iyi
görüntü vermedi, birde acemiliğimide eklemeliyim elbette.

ama daha lezzetli olduğunu söyliyebilirm,
o yoğun çikolata haliyle bile hakikaten bambaşkaydı...

afiyet olsun.

Read more...

GELİNİNDEN ,GÖRÜMCESİNE :)))) MİNİCİK BİR PARTY...

>> 22 Temmuz 2008 Salı

Hani kendini bahçe sanan,benim bu günlerde iyice şımarmış olan balkoncuğum var ya :=)
işte O güzel bir anıya daha şahit oldu bugün :))
Bir gelin ve bir görümcenin, çok şeker bir gününü yaşadı bizimle beraber :)))






-------------------------------------------------------------------------------------
Son 1 ayım çok güzel geçti, danimarka,almanya,fransa ve isviçreden de gelen diğer akrabalarımla MASAL ŞEHRİM İSTANBUL'umda, MASAL gibi günler geçiriyoruz aynı zamanda MASALada yazıyoruz tabii ki :))))
bir gün adalar,bir gün boğazda tekne turu,bir gün bir tarih dokusunda,saraylarda,kasrlarda,diğer gün mehtap gezisinde,akşamları boğazda balık masalarında, derken masala ,masallar katıyoruz..
geçen hafta ise ,eşimin kızkardeşi sevgili OYA, eşi ve oğluyla yaşadığı şehir LYON'dan (fransa)geldiler.
bildiğiniz gibi reçeller yapmıştım,OYA da kara dut reçelini çok sever,beni arayıp ''bir kahve içelim ozaman,hemde reçelimi de almış olurum dedi''ama aklıma birden OYAnın doğum günü geldi,bir kaç gün sonra İstanbulda olmayacaktık ve ben ona pastasını yapamazdım bu durumda :((((
oysa O, sürekli bana Fransadan mailler atar, pastacıklarımı uzaktan severdi.
saate baktım. sadece 2 saatim vardı. evdeki malzemeleri gözden geçirdim yeterliydi.artık ne çıkarsa bahtımıza deyip kolları sıvadım. hazır pasta tabanıyla, işe başlayıp acil bir pasta çıkardım ortaya.( artık adımı ACİL PASTACI koydum :))
sonrada kurabiyeleri hazırladım. hızıma,ben bile şaştım :))) zamanla yarışmak bu olsa gerekti :))) yinede her şey oldu sayılır..
(ah bi de şu şeker hamurum o sıcakta yırtılıp,o yamaları bana yaptırmasaydı nede iyi olacaktı :((( (adı üstünce amatör ve acil pastalarım işte :))))

Ama O'nun yüzüne yansıyan mutluluk ışığı,öylesine gözlerimi kamaştırdı ki,bunu yapmasaydım,kendimi hiç huzurlu hissedemezdim biliyorum....


YÜZÜNE YANSIYAN BU MUTLULUK BUSESİ SANA ÇOK YAKIŞIYOR OYACIĞIM,
NİCE MUTLU YILLARA VE DAİMA GÜLÜMSEYEREKK İNŞŞ ,
GÖZLERİNDEKİ VE YÜREĞİNDEKİ IŞIK İSE HİÇ SÖNMESİN ...

SEVGİLER GELİNİN :)))))

***Biliyormusunuz ???
OYA giderken,pastasını aldı gittiiiiiii :=))))
ama REÇELİ burada unuttuu !!!!!!!!
:==)))))))))) :==)))))))))) :==)))))))))) :==)))))))))))))



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 Pk.hazır pasta tabanı (kakaolu kullandım)
1 sb. ıslatmak için vişne suyu( evdeki reçeli kullandım)

KREMA: (bu tarif 3 kat pandispanya içindir)

4 yk.toz şeker,
1 yk (silme)un,
1 yk (silme) mısır nişastası,
3 yumurta sarısı,
1 sb.süt.
1/2 tk.vanilya.

krem şanti:

1sb (soğuk) süt,
1 poşet şanti (önceden çırpılıp hazır olmalı)

ara meyve:(ben taze 1-kutu frambuaz ve mabelin damla çikolatasını kullandım)
her meyve olabilir,arzuya göre tabiiki.

Kreması: un-nişasta-vanilya-şeker çırpılıp içine yumurta sarıları eklenip iyice çırpılır.
sütün içine eklenip,topaklanmasına müsade etmeden pişirilir ve soğutulur.
sonra krem şanti ilave edilip hep beraber karışarak birbirine yedirilir.
ıslatılmış pandispanya aralarına sürülüp arzu edilen meyveler dizilir.
her kat aynı işlemle kapatılır. üzerine şeker kaplayıp formu verilir.

*şeker hamuru ile kaplamayanlar için ise :
vanilyalı soslar,krem şanti,ve piyasada satılan diğer krema çeşitlerinden yararlanabililer.
paketlerin üzerinde resimli ayrıntılar mevcuttur.

AFİYET OLSUN. (bize oldu da :)))

Read more...

İSVİÇRE USULÜ ERİKLİ VAYA !

>> 18 Temmuz 2008 Cuma


bu tarifi pınar altuğun 2000 senesinde sunduğu yemek zevki adlı programında ,büyük bir beğeniyle izleyip,almıştım.yaklaşık 8 yıldır,mevsim meyveleriyle kullanıp sunuma hazırlıyorum,enteresan bir lezzet olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.orjinali erikle yapılanıdır.

not: dondurmayla tavsiye ederim.(ben blog toplantısına hazırladığım için sunumu dondurmasız yapmak zorunda kaldım :(( orjinalinde dondurma yok,kendimden ilavedir :))

alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5224439690013189602" />
Kayısı ve sert şeftali ile yapılmış hali,arada erikler var.
böylede karışık deneyebilirsiniz.



kare borcam tepsiye 6 tane yeterli,ben fırın tepsisinin,küçüğünü kullandığım için
8 adet kullanıp,boşluklarıda gördüğünüz şekilde doldurdum,


YAPILIŞI

6 adet milföy(kare)
3 yumurta
6-yk. toz şeker
2-yk. mısır nişastası
1-çb. süt
1/2 kutu süt kreması(paket üzerinde süt kreması yazar)
1-pk. vanilya
1/2 kg. italyan eriği veya mevsiminde mürdüm eriği..
sert şeftali ve kayısı ilede değişik lezzet ambiansı yapabilirsiniz,

Yumurta ve şeker çırpılıp,sırayla süt,krema ve vanilyayı katarak çırpınız.
Milföy hamurunun üzerine erikleri resimdeki gibi dizip,
üzerine yavaş yavaş sosu dökünüz.
180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıp koyu renge dönene kadar pişiriniz.
yaklaşık 30 dakika kadar sürecektir. Afiyet olsun.

Read more...

BLOG BULUŞMASI- Bake shop kızıltoprak 12 temmuz

>> 16 Temmuz 2008 Çarşamba

Sevgili İlkerin mutfağı (ilker) ve Sevgili Pasta tasarım'ın (nesrin)ev sahipliği yaptığı Bake Shop Kızıltoprak BLOG buluşmasından görüntüler ve lezzetler...En kısa zamanda yeni BAKE SHOP'un açılışında sizlerle beraber olmak ümidiyle,,,.......

Katılımcılar: düşler mutfağı, sarı mutfak, kitchenoclock, eyvahyemekyandıocakbattı,, pastacı kız,benim mutfağım,
İşitme kaybı,damak tadı, lkerin mutfağı,Pasta tasarım, bir dut masalı, (umarım kimseyi atlamamışımdır, anımsatın emi :))

blog güzelleri :))

Erikli Vaya-bir dut masalı,(tarifi yayınlanacak),

şeftali-kayısılı-fantalı kek- damak tadı,

damak tadı,

çikolatalı cupcake,kitchenoclock,

tuzlular,

acıbademaromalı çatlak kurabiyeler-pasta tasarım,

damla çikolatalı mereng-beze,

çikolatalı truffeler,

mahlepli tuzlular,

mayonezli sebzeli patates salatası,
-------------------------------------------------------------------------------------
Blog buluşmasına ilk katılımımı bu lezzetli el emekleri arasında, sevgili blog arkadaşlarımla ,tanışarak ,sohbet edip birbirizi tanyarak geçirmiş oldum.
sevgili İLKER VE NESRİNE EV SAHİBELİKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM. YAKINDAN TANIMAK ,SANAL ORTAMDAN ÇOK DAHA FARKLI BİR OLGU...
HERKESE AYRI AYRI EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM..
SEVGİLER...

Read more...

KENDİNİ BAHÇE SANAN BALKONCUKUM :=))

>> 10 Temmuz 2008 Perşembe


Bütün resimleri tek tek tıklıyarak,büyütebilirsiniz,

Şirine salyangozcuğum,elinde çiçekleriyle ,daima sizi karşılamaya hazırdır :))


Nunuşun Yaz Köşesi :=)) kitapları+ çayı+koltuğu olmazsa olmazları....

Tam 25 yılı geçirdim bu balkoncukta,(küçük ferah sığınağım )
kısaca ;
çocuklarımı büyütüp, Ailelerimizi ve arkadaşlarımı ağırlayıp,
acı ve tatlı olan her şeyi uzuuun uzun düşünmeye fırsatımın olduğu bir alandır bu mini bahçemm (küçük bir bahçe konsepti yaratmak istedim.)

her zaman söylerim varlığımın en önemli yanlarından biridir bu rengarenk
açıp ,kendini bana kıskandırtan çiçeklerr... :=)

bir fincan çay,bir kaç yol haritası dostane kitap,sakin bir müzik, yüzümde daima bir tebessüme neden olan yine çiçeklerim ,çiçeklerim ,çiçeklerimm...

bence onlar - TANRININ GÜLÜŞÜDÜRLER- .. !!!!!

İYİ KEYİFLER DİLİYORUM TÜM MİSAFİRLERİME ,YÜZÜNÜZDEN TEBESSÜM HİÇ EKSİLMESİN.
HEPİNİZİ BEKLERİM..
SEVGİLER




Çoğunu: KAŞ-ÇEŞME-KAPALIÇARŞI,KÜTAHYA,FETHİYE,SAKLIKENT,BODRUM,
ANTALYA,MARMARİS,ALAÇATI,URLA VE KALKANDAN ALDIM.

:) RİVAYETE GÖRE BİR ÇOK BAHÇE VE BALKONA, İLHAM OLDUĞU SÖYLENİR :))


benim güzel günebakan sarı kızım, HÜLYAyı kıskandırırmı acaba?? :=))
(günebakan tarlalarını yani ) :=))))

sizlere yol gösterecek,küçük,şirin model öneriler,

tamamı camdan,el yapımı rüzgar çanı,

Read more...

Mantar Sote

>> 7 Temmuz 2008 Pazartesi



Bir paket kültür mantarı (600 gr)
2 rendelenmiş domates veya kabuksuz küp doğranmış,
1 iri diş sarımsak
10 adet arpacık soğanı,( veya 2 kuru soğan ,piyazlık)
arzuya göre tuz,karabiber,çok az kırmızı biber, 2 çarliston.
2 yk sıvıyağ.


yıkanarak,ayıklanan mantarlar süzdürülüp,,ortadan ikiye kesilir ,
soğanlar kısık ateşte, 2 yk yağ ile pembeleşir,sarımsak ilave edilir,
domatesleri ekleyip, suyunu toparlayınca ,içine mantarları atalım,
hep beraber harmanlayıp soteleyelim.(MANTAR SU SALACAKTIR)
baharatları ve 1.sb suyu ekleyip kısık ateşte pişirelim,
(mantar su gövdeli olduğu için ,ara ara kontrol ediniz),
AFİYET OLSUN.

Read more...

KANDİLİNİZ MÜBAREK,DUALARINIZ KABUL OLSUN.

>> 3 Temmuz 2008 Perşembe

Hayırlı Kandiller Dilerim,Melekler Başucunuzda Olsun.

Bu sabah,kandil dolayısı ile irmikle neler yapabilirim diye düşünürken ,helva kavurmak yerine,hafif bir sütlü tatlı yapmanın,daha mantıklı olduğuna karar verdim.
Metabolizmayı yaz-kış ağır,yağlı ve kavrulmuş gıdalarla yormamak gerek...
Birazda işe görsellik ve sevimlilik katmak adına tek kişilik tatlılar hazırladım ve kalıplara döktüm.Ortalarınada taze vişneler koyup,üzerine çıkan suyunu kağıt havlu ile aldım.Soğuyuncada ters çevirip servis tabağına yerleştirdim.
Benim varlığımın karşılığı tabiat ve çiçekler,çiçekler,çiçeklerdir ...
Tabiat ananın ve yaradanımızın bu cömertliğine teşekkür edip,çiçek tatlımda ,goncalar açtırdım. Afiyet olsun....

NOT : Kalıplarımı daima ESSE'den vede FERMO dan alıyorum !!!

VİŞNELİ ŞİRİN İRMİK ÇİÇEKLERİ :=)

5 sb süt
11 yk şeker
10 yk irmik
1 pk vanilya
1/2 limon kab. rendesi

sütü,irmiği,şekeri ve lim.kab.tencerede önceden karıştırıp,pişirelim.göz göz olunca vanilyasını ekleyip altını kapatalım. istediğiniz kalıbınıza dökerek soğutunuz.
Benimkiler tek kişilik olunca içlerine vişne taneleri koydum.
Düz bir servis kullanacaksanız,üzerine arzuya bağlı mevsim meyveleri kullanmanız, daha lezzet artımlı sonuçlar doğuracaktır.

Örn= şeftali,vişne,çilek vs vs



Read more...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP