KÖZ DOMATES EŞLİĞİNDE DENİZ BÖRÜLCESİ ( nUnU maRkA )
>> 12 Haziran 2013 Çarşamba
İnsan Ege'yi sevince her şeyini seviyor..
Deniz börülcesini hepiniz biraz aynı - belki de benim gibi ,lezzete lezzet katıp biraz daha farklı yorumlamıştır..
Ben ise özellikle bu halini seviyorum.. Tüm misafirlerimin bu lezzete hayran olması, bana yıllardır eklemediğim hala ne çok reçetem olduğunu anımsattı..
Ehh ..biraz da tarif yaz nUnU - aç artık şu mutfağını diyenlere gelsin :)
KÖZLENMİŞ DOMATES EŞLİĞİNDE DENİZ BÖRÜLCESİ ( nUnU mArKa )
1 demet deniz börülcesi
1-2 adet iri sarımsak
sızma zeytinyağı
limon suyu
közlenmiş domates veya köz biber
Bünyesi kendinden Çok tuzlu ! olan deniz börülcelerine ASLA tuz eklenmez !!!
Yayvan bir tencerede kaynamakta olan suya yıkanmış deniz börülcesi konur
Sarımsaklar içine atılır,
8 dakika pişirilip süzülür
Hafif ılık- sıcakken ucundan tutup ,yukarı doğru sıyırın
Zeytinyağ , sarımsak ve limonu karıştırıp hepsini harmanlayın
İçine közlenmiş -doğranmış domatesleri ekleyerek hafifçe karıştırın. Servise hazır.
AFİYETLER OLSUN..
HEPİMİZE- ÜLKEMİZE AYDINLIK YARINLAR OLSUN..
Read more...