FRAMBUAZ SEVİLMEZ Mİ ?? HADİ REÇELİNİ YAPALIM

>> 1 Temmuz 2009 Çarşamba






Biliyorum pek çoğunuz bekliyordunuz bu postu !! . Çok fazla mail geldi sizlerden, illa frambuaz diyen !
Lakin henüz düzeni sağlayabildim ve mutfak maceralarım anca başladı biliyorsunuz.
Benimde yaz deyince aklımda ÇİLEK - DUT- böğürtlen ve FRAMBUAZ olur . Bu aynı familyadan 4 kafadara öylesine bayılıyorumkii. Dondurmalarına da tabii.
Diğer reçellerde hazır !! Sırasıyla yayınlıyacağım sizlere.
Şimdi tarifle sizi başbaşa bırakıyorum.
*
Birde taze frambuaz bulamayanlara kendi alternatifimi söyliyebilirim. Pazartesi Feneryolu pazarı köprü altı civarında. Erenköy Perşembe pazarı sebze girişinde bulabilirler.
( Lütfen hazır ilaçlı- kavanozlanmış reçel almayınız !! Reçel yapımı sadece 25 dakikadan ibaret. Kendinize güvenin, ben SİZLER ! için hazırlıyorum zaten bu sayfaları !!! )

FRAMBUAZ REÇELİ

1 kg taze ! frambuaz
900 gr şeker
1/2 limon suyu

- Taze frambuazlar çok çok nazikçe süzgeçte yıkanır ve havlu kağıt üzerinde süzülür.
- ( çelik ve yayvan süzgeç kullanın.ki ezilmesinler )
- Süzülen meyveler, çelik tencerede kat kat şekerle örtülür.
- En az 3 saat sulanması beklenir
- Suyunu verince ateşe konur, yavaşça slikon kaşıkla karıştırılıp, altı kısılır.
- 20 dk. sonra, yarım limon suyu sıkılıp, 5 dk kaynatılır.
- 25. dakika sonunda hazırdır.
- Sulu olduğuna aldırmayın. Soğuyunca toparlanıyor.
- İlk sıcağı çıkınca kavanozlara doldurun ve AFİYETLE MASALARINIZA SUNUN.
*
Bir dilim ekmek üzerine , labne peynirle DENEDİNİZ Mİ HİÇ ?? Hadi deneyin banada yazın :)
Aynı cheescake gibi oluyor.

SEVGİLER.

30 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli 1 Temmuz 2009 10:02  

sevilmez olur mu en azından ben böyle mayhoş tatları severim ellerine sağlık canım sevgiler

pasta evim 1 Temmuz 2009 10:02  

NUNUCUĞUM HARİKASIN.BAŞKA BİR ŞEY İSTESEM OLACAKMIŞ YANİ. BU HAFTA SEMT PAZARINDA TAZE FRANBUAZ VARDI ALDIM , BİRAZINI DONDURDUM BİRAZINI DA AYIRDIM REÇEL İÇİN.BİR ARKADAŞ YAPSADA BENDE TARİF ALSAM DİYE BAKARKEN SEN SESİMİ DUYDUN GALİBA.CANIM ELLERİNE SAĞLIK.İNŞALLAH BENİMKİNİN RENKLERİ DE BU KADAR GÜZEL OLUR.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

bir demet feslegen 1 Temmuz 2009 10:22  

Nunucum mest ettin beni anacım :) mutluluğun formülü çok açık.. bir sen, bir ben, bir de franbuazzz :)
ellerine sağlık canımmm

Damak Tadı 1 Temmuz 2009 10:30  

Ben reçel olmasına izin vermeden kaşık kaşık yerim hepsini..Bir türlü taze meyvesine rastlayamadım Kadıköy çarşıda..Meyve olarak çok severim Nuray'cığım..

Pişerken mutfağına yayılan kokuları hayal etmeye çalıştım birden..Ellerine sağlık canım..Afiyet olsun sizlere..Öpüyorum yanaklarından tatlım..


Sevgiler..

Leylak Dalı 1 Temmuz 2009 11:16  

afiyet olsun, ellerinize sağlık. ben de çok severim hem tazesini hem reçelini. ama ah o minik çekirdekler, benim sorunlu dişlerimle ufak çaplı bir meydan savaşı yaşıyorlar. ha durum böyle diye yemez miyim, savaşa devam:))
Nurşen

Suya atılan nakışlar 1 Temmuz 2009 11:27  

merhaba
çok severim ben bu reçeli
ellerine sağlık çok nefis görünüyor...
selamlar

neslihan erzincan özgür 1 Temmuz 2009 11:51  

rengin güzelliği ayrı tadı ayrı güzel.ellerine sağlık Nunucuğum.harika görünüyor reçelin.sevgilerimle....

hanife 1 Temmuz 2009 12:12  

çok güzel ve lezzetli bir görüntü eline sağlık

Unknown 1 Temmuz 2009 12:13  

Sevilmezmi bu tat ellerıne sağlık arkadasım.Favori reçellerimin arasındadrı severek tüketirim.afiyet şeker olsun...

Unknown 1 Temmuz 2009 12:17  

Ellerinize saglik.... Recelin rengi süper görünüyor, tadi ise malumumuz.... Sevgilerimle, nice recellere,,,

Adsız 1 Temmuz 2009 12:20  

nasıl yapıldıgını merak ederdım.sagol paylastıgın ıcın.

Primarima 1 Temmuz 2009 12:22  

Hımmm sabah sabah bır fıncan çayın yanında tereyagı surulmus ekmek ve ustunde bu recel nefıs olurdu :)

kristalkelebek(aslı) 1 Temmuz 2009 13:09  

Nunucuuum reçel süper olmuş süper:). Renginin kıvamının güzelliği fotoğraflardan belli oluyor. Ellerine sağlık.
Ben de hazır reçel yerine evde yapılanları tercih ediyorum. Frambuaz reçelini de mutlaka deneyeceğim.
Sevgileeer:).
aslı

NEŞELİ MUTFAK 1 Temmuz 2009 13:12  

fraboğazın herhali güzel olur.
bayılırım yemeye.
yapan nunu ise
bu lezzetten vazgeçme:)

Pembe Tatlar 1 Temmuz 2009 13:18  

Canım ellerine sağlık ne iyi etmişinde yapmışın ben henüz reçel yapmadım hep annemim mahsullerini tüketiyorum:)))
İnşh yarın çilek yapma serüvenim başlıyor...

hdidem95 1 Temmuz 2009 13:40  

ne güzel olmuşşşş ellerine sağlık nunucumm bende anne fabrikasından gelen reçelleri tüketmekle meşgulum:)))) sevgiler

Unknown 1 Temmuz 2009 13:42  

evde yapılan gibisi varmıdır.hem saglıklı hem leziz.ellerine saglık.

aysencifci 1 Temmuz 2009 13:52  

Nunu'cum alakasız olacak ama mutfağın "önce-sonra"sını bizimle ne zaman paylaşacaksın?:)))
Ellerine sağlık, harika görünüyor, sanki şu an kokusunu bile aldım sayende.
Sevgiler,

SMİLENA 1 Temmuz 2009 14:38  

sevilmezmi.uğruna rejim mejim bile bozulur.şahane görünüyor.bende haftasonu pazardan alıp yapıcam.
eline sağlık

hepsusluydum 1 Temmuz 2009 15:49  

Mımmmmmm :) Nefis görünüyor :))Öpüldünüz becerikli bayan.. Sevgilerimle Zehr@

birsence 1 Temmuz 2009 16:14  

nunucuğum aynı ben:)))bende bayılırım frambuaza böğürtlene bütün pembeli kırmızılı meyvelere....ama sen tazaesini nereden buluyorsun ben hiç görmedim sadece donmuş olarak alabiliyorum ben....

Ordanburdanhayattan 1 Temmuz 2009 16:33  

demek ki Feneryolu pazarında var, bir dahaki gitmeme mutlaka bakacağım köprü altı civarına. ben de asla hazır reçel almam, zaten alana da kadın demem. tembel onlar tembel. reçelini yapamayan kadın mı olur, ben onlarda reçel tadı bile alamam zaten. ben yeni yeni yapıyorum ama annem, anneannem sağolsun reçelsiz bırakmazlar beni.sevgiler.

Adsız 1 Temmuz 2009 17:08  

NASIL SEVİLMEZ CANIM....HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...HEMEN ALIP YAPACAĞIM...AŞAĞIDAKİ MASAYADA BAYILDIM...SEVGİLERİMLE

NzlGl 1 Temmuz 2009 18:31  

Nunucuğum
ellerine sağlık canım. Mutlaka çok güzel olmuştur. Ama ben meyve olarak alayım olurmu?
Hani tatlı yemiyorum ya:)))
sevgilerimle öptüm canım

bir dilim bir tutam 1 Temmuz 2009 19:08  

Nunu'cum recel güzelde ben fincanlarin duruşuna bittim..........

Japon Balığı 1 Temmuz 2009 19:18  

süper görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta bende denemek istiyorum

fatma 1 Temmuz 2009 20:09  

bende bu tür reçelleri çok seviyorum geçen gün bende çilek reçeli yaptım yiyen herkes çok beğendi elinize sağlık sizin reçelinizin görünüşüde çok güzel burdan beni ye diyor düzcede tazesini nerde bulabilirim bilmiyorum donmuş frambuazla olmazmı yazarsanız sevinirim

kizhatce 1 Temmuz 2009 20:57  

eline sağlık nunu cuğum..ev yapımı gibi leziz olurmu hazır reçel...kocaman sarılıyorum ve bir fincanını aldım bile:)

Bir Dut Masalı - nUnU 3 Temmuz 2009 19:09  

sEVMENİZE ÇOK MUTLU OLDUM ARKADAŞLAR.
TÜM KIRMIZI RENKLERİ BOL TÜKETELİM LÜTFEN.
AFİYETLER OLSUN..
TEŞEKKÜR EDERİM.

Cocukla Cocuk 3 Temmuz 2009 23:53  

kendime güven geldi yapacam Nunu cum. Harika görünüyorlar, frambuaz buldum mu tamamdır.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP