ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYE
>> 7 Temmuz 2009 Salı
ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYE
1.5 kg taze çalı fasulye
2 iri çanakkale domatesi rendesi,
1 küçük çb zeytinyağı
2 diş rendelenmiş sarımsak,
2 soğan,
1 kesme şeker,
tuz.
Fasulyeler kesilmeden , temizlenmeden önce bol su ile yıkanmalılar. Kesilen sebzeler sonradan yıkanırsa vitamin ve mineral değerlerini büyük ölçüde yitirirler.
Fasulyeleri elle kırıp bölünüz.
YAPILIŞI :
z.yağ ve soğan sotelenir.
sarımsak ilave edilir,
domatesler konur iyice sotelenir, tuz ve şekeride ilave edilip karıştırılır.
fasulyeler ilave edlir,hepsi beraber karıştırılıp sotelenir, hiç su koymadan, domatesin kendi suyuyla, kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder