KAYISI REÇELİ

>> 3 Temmuz 2009 Cuma








Daha önce geçen yıl verdiğim kayısı reçelini aşama halinde verememiştim.
(Iğdır kayısı cinsi kullanıyorum daima reçellerde !! Şimdilerde en lezzetli ve olgun Zamanı !
Malatya şekerpare kayısı ile Iğdır farklı. Iğdır iri ve çok suludur, ayrıca kalın bir et dokusuna sahip .Sonuçta lezzet aynı gibi. Ama şeker pare-malatya daha berrak görünür ! )

Şimdi sizlerden gelen soru ve ricalarınız üzerine tekrar tek tek resimledim.

KAYISI REÇELİ ( TARİFİ )
1- yıkanan meyvelerin önce çekirdekleri çıkartılır ,içindeki bademleride alınır ve
ikiye bölünür .
2- üzerine şeker eklenir
3- suyu ilave edilip biraz ıslanması beklenir ( 10 dk )
4- 10 dk. sonra ateşe konur, kısık ateşte kaynamaya bırakılır. yaklaşık 25 dk. içine bademleri ilave edilir,
5- yarım limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır
6- ilk sıcağı çıkınca 10 dk sonra kavanozlanıp ağzı sıkıca kapatılır.

HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
*( Diğer istediklerinizide yayınlayacağım ! )

24 yorum:

TATESAL 3 Temmuz 2009 10:30  

Ellerine sağlık reçel süper görünüyor...Bende beklerim...Sevgiler

Damak Tadı 3 Temmuz 2009 10:36  

Ne kadar nefis görünüyor Nuray'cığım..Rengine bayıldım adeta..Anneciğin reçeline benzettim birden..Benim pek aram olmadığından ilgi alanıma girmiyor reçeller..Benim için varsa yoksa kabak..))Sen çözdün taaaaa başından..))
Kocaman öpüyorum seni tatlım..Annecik sana selam söyledi canım..Allah nazardan sakınıp korusun sizleri..Sevgilerle..

gelincik 3 Temmuz 2009 10:46  

nefis görünüyor ellerine sağlık çokta severim kayısı reçelini..

gelincik 3 Temmuz 2009 10:49  

bu arada
ıgdır kayısı cinsi demişsin ama o cinsi ilk duydum buradada (orduda) görmedim ama eminim güzeldirde normalden aynı tadı alamazmıyızki?

Tijen 3 Temmuz 2009 11:17  

Reçelci hatun!
Ben artık neredeyse hiç reçel yapmıyorum. Annem yapıyor, yemek isteyenlere götürüyor/armağan ediyor. Başının etini yiyorum, yapma kim yiyecek bak senin de şekerin var diye ya alışkanlık, her sene yapıyor, sonra küfleniyor ve atıyoruz bir kısmını!

birsence 3 Temmuz 2009 11:41  

nunucum afiyetle ye reçellerini..şimdi bir malatyalı olarak ığdır kayısısıyla reçel yapmana üzüldüm:(((( keşke deseydin ben sana yollardım malatyadan...daha yeni çıkıyor ama...
neyse ziyatretimin sebebine geleyim..ben bugün yola çıkıyorum çıkmadan önce sana vedaya gelip şu sofralarının birinde oturmak istiyorujm..müsaitmisin nunucum:))))ama bende kek börek çörek isterim..yollukda verirsen daha çok sevinirim:))) öptüm nunucum dönene kadar beni özle olurmu:))

Primarima 3 Temmuz 2009 12:17  

Elerine sağlık kollarına sağlık:)
Kayısıdan nefret ederım sevmem ama reçeline hayır diyemem hiçbir zaman.

HÜLYA 3 Temmuz 2009 12:39  

TEK KELİME İLE NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..

Esra 3 Temmuz 2009 12:47  

En sevfdiğim reçeldir kayısı reçeli harika gözüküyor ellerine emeğine sağlık...

neslihan erzincan özgür 3 Temmuz 2009 12:57  

güneş gibi parlıyor canım reçel.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Pembe Tatlar 3 Temmuz 2009 13:09  

Canım reçel şölenin devam ediyor ne güzel ellerine sağlık hayırlı cumalar:)

Jasminskager 3 Temmuz 2009 13:44  

Ellerinize saglik harika gozukuyor. Burada kayisiyi yemek icin zor buluyorum, recelini nasil yapacagim ah ah canim Turkiyem envai cesit meyveler sebzeler ne mutlu sizlere cennet gibi bir ulkede yasadiginiz icin.:(
Sevgilerimle
Tuba

Demet 3 Temmuz 2009 14:49  

Nunucugum su cahile bi akil, ne kadar kayisiya ne kadar seker konmali ve su ne kadar eklenmeli? :) Ben de yapacagiiiim! :)

aslı'nın mutfağı 3 Temmuz 2009 15:23  

Bayılırım! ELlerine sağlık Nunu'cum.. Pazarda bir bakayım Iğdır kayısısı..

Moonish (moonsun) 3 Temmuz 2009 19:57  

Nunucum nefis ellerine saglik :)) Ben de yapmak istiyorum evde ama ne kadar su ekleyecegiz peki kaynamasi icin?

Adsız 3 Temmuz 2009 20:03  

resımler ne kadar guzel cıkmıs.renk harıka.ellerıne saglık.

Baharcicegi 3 Temmuz 2009 22:28  

recel güzeli,recelin berrak ve nefis olmus,kaynarken mis gibi kaysi kokusu yayilmistir mutfaga orda olmayi isterdim
Burdaki kaysilarin tadi hic yok,Türkiyenin havasindanmidir suyundanmidir aromatik oluyor

HUYSUZBALIK 3 Temmuz 2009 23:11  

Nunucum gece gece canım nasıl da reçel çekti. Kokusu burnuma geldi resmen. Bayılırım kayısı reçeline. Senin elinden daha da bir güzel olmuştur eminim. ellerine saglık. sevgiler.

Cocukla Cocuk 3 Temmuz 2009 23:56  

Muhteşem fotoğraflar, kayısı en sevdiğim reçellerdendir. Bunu da yapacağım

kizhatce 4 Temmuz 2009 00:47  

baştan çıkarıyo bu reçellerin nunu cuğum:)kocaman öpüyorum...

akasyakokusu 4 Temmuz 2009 08:32  

Ahhh:) Nunu reçeli bizde kimse yemiyor...Sofraya gelgitlerden sonra kuruyup gidiyor..Tabi bende kendim için incir ve ayva reçeli alıyorum...
Senin bu reçelin görüntüsü lüplüp ye beni diyor adete..
Ellerine sağlık canım benim...

meltem 4 Temmuz 2009 09:13  

CİDDİ SÖYLÜYORUM HIZIR GİBİ YETİŞTİ BU TARİF ÇOK SAĞOL
VE ELİNE SAĞLIK TABİİİ

Cafe Pepela 14 Temmuz 2010 15:36  

Kayısı ve bademi o kadar çok yakıştırıyorum ki!
Harika görünüyor
Validenizin gönlünden,pamuk ellerinden öperim.
Size de içten selamlarımı gönderirim.

dokuzuncubulut 20 Temmuz 2010 20:55  

Çok güzel bir tarif. Aşama aşama olması da benim gibi pek reçel yapmayanlar için çok iyi olmuş.
Dün markette ığdır kayısısı görmüştüm, alıp küçük bir kavanozda olsa denemek isterim...
Paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP