ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
>> 7 Temmuz 2009 Salı
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
3 sb prinç ( baldo değil ! )
1400 gr dolma bu ölçü için tam. ( kalabalık sayıya göre yani)
9 soğan ( 1250 gr)
(her 1 sb prince 3 soğan)
1 sb kadar ayıklanmış yıkanmış kuş üzümü
2 yk dolusu dolmalık fıstık
3 çk tuz ( tadına göre ! )
5 çk toz şeker ( tadına göre ! )
1 yk kuru nane
tarçın- toz karanfil - yeni bahar- karabiber - taze doğarnmış nane tercihlerim !!
1 sb kadar zeytinyağ.
3 sb su ( bazen 3.5 sb oluyor ! )
Yağ ve soğan sotelenir, fıstık ve prinçler eklenip, üzüm ve tüm baharatlar ilave edilir.
-Suyuda konunca, kısık ateşte iç malzemesi pişmeye bırakılır.
-Tamamen soğuyup tane tane olunca prinçler,
-Ayıklanmış dolmalara kaşık yardımı ile doldurulur.
-Tencereye su konup 1 kesme şeker azıcık tuz ve bir kaç damla limon ve
z.yağ damlatılıp
-Ağızları domates dilimleri ile kapatılmış dolmalar dizilir.
-Tencere kapağını mümkünse cam kapaklı tercih ediniz,
-Kapağı açmadan kendi buharı ve suyu ile kısık ateşte pişsin,
-Ve pişmesini gözlemlemiş olursunuz.
-Soğuyunca tencereden tek tek dikkatlice alıp servis tabağına alınız.
AFİYETLER OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder