İNCİRLİ TURTA

>> 1 Ekim 2009 Perşembe

NE GÜZEL DEĞİL Mİ ?







TAZE İNCİRLİ TURTA

Hamururu :
- 1 yumurta -
100 gr tereyağ-
1 çb toz şeker- (daha az kullandım)
2 sb + 1yk un -
1/2 pk kabartma tozu-
1/2 pk vanilya- 4 damla vanilya esansı ( varsa)
- 1 pk. tart jölesi (arkasındaki tarife göre hazırlayınız)
( ben kullanmam evden biraz nişasta biraz şeker ve su ile kendim yaparım.
Üzeri için :
-taze incir 7-8 adet - incir reçeli- file badem ( önceden kavurunuz biraz fırında )
-Yağ şeker yumurta ve diğerleri güzelce karıştırılıp hamur toparlanır. 1/2 saat kadar dinlendirilir.
- yağlanmış tart kalıbınıza ince olarak hamur döşenir,
-çatalla kabarmaması içi delikler açılıp ,
-170* ısınmış fırında sadece 13-15 dakika pişirilir.( ben 15 dakika pişirdim azcık daha sert severiz ,zaten durdukça yumuşuyor)
-pişen tart soğuyunca içlerine istediğiniz kremayı koyabilirsiniz.
creme ole olabilir- krem şanti olabilir- hazır pasta dolgusu olabilir vs
- Ben ev tipi pastacı kreması kullanıyorum, vazktiniz varsa en iyisidir. ( bu kremayı EKLER de de kullanırım )çok lezzetli oluyor.
- kreması konulup üzerine dilimlenmiş taze incirler dizlir,
- taze incirlerin üzerine fırça yardımıyla incir reçelimin kendi suyunu sürüp parlaklık ve lezzet kazandırdım..
-tart jölesinden hiç hoşlanmıyorum !!! taze meyve reçeli daha iyi fikir aslında..
hem doğal ,hem meyve tadı oluşuyor.

İNCİR SEVER DOSTLAR ARTIK VEDALAŞMAK ÜZERE OLAN BU GÜZELLER GÜZELİ TARTI MUTLAKA DENEMEK İSTEYECEKTİR.
*
Ben incirlerin üzerine karamel sos yaptımm muhteşemmmmmm oldu..
Karamel sosun üzerinede elbette krokan serptik.. kahvelerimizin yanında gerçekten enfes oldu..
yanımızda olmanızı isterdik doğrusu .... :)))

AFİYETLER OLSUN....

11 yorum:

DUSBAHCESI 1 Ekim 2009 11:06  

Cok istah acici:) Ellerinize saglik!

Adsız 1 Ekim 2009 11:15  

ay canım yaaa..
ne güzel bir fikir bu.. bittim .
bayılırım incire.
neslihan.

Damak Tadı 1 Ekim 2009 11:29  

Çok nefis olduğuna eminim Nuray'cığım..İncirlerin görünüşü nasılda güzel öyle..Olsada yesek şimdi..))Ellerine sağlık canım benim..Kocaman öpüyorum seni..Sevgilerle tatlım..

Adsız 1 Ekim 2009 11:58  

günaydın canım.. gerçekten yapmak farz oldu bu ne harika resim.
sevgiler nunum. selma.

Adsız 1 Ekim 2009 12:59  

yukarıda yazdım ama tarif burdaymış
nunuş bunu hemen yapayım ben incirler halihazırda varken.
ben seni severim marifetli kadın.
öpüyorum hayatım. NESRİN.

Delfina ; 1 Ekim 2009 13:10  

ya süpersiniz,dün de zehra'da incirli cheesecake vardı,incirin güzelliğini bu şekilde değerlendirmek aklıma gelmedi hiç.ellerine sağlık nunucum...

NzlGl 1 Ekim 2009 17:13  

Ahhh nunucuğum
ben sizin yanınızda olsam değil 82 182 kilo olurum bu nefis ziyafetlerle:)))))
hem incir hem turta Ben yinede yemeden seyredeyim:)
ellerinize sağlık

pembe tatlar 1 Ekim 2009 17:38  

Canım ellerine sağlık nefis nefis:)))

Adsız 1 Ekim 2009 22:23  

ay nunum aklımı başımdan aldın akşam akşam..
nasıl aklına geldi bu..
hafta sonu denemem lazım incirler hala güzelmi buralarda bilmem,
ama ellerin aklın bin yaşasın canım benim.
her daim nefissin.
iyi geceler arkadaşım.
BETÜL.A

Hayat 2 Ekim 2009 00:43  

Nuray'cım,
Jöle yerine ben de nişastalı, hani pelte dsdiğimiz tariflerden hazırlayıp kullanırım ama rengi berrak, şeffaf olmuyor diğeri gibi..
Yine de tadı kesinlikle tartışılmaz, çok çok üstün diğerinden.
Reçelin suyu iyi fikir.. :)
Ben yapmıyorum pek çok tarifi, kesinlikle güzel yaparım çok şükür, kendim de dayanamıyorum o zaman.. :)
Şimdi daha çok, doğala en yakın şeyler ilgimi çekiyor.
Az işlem görmüş, rafine gıdalardan uzak, az yağlı vs..
Senin sofralarını eskiden ben hazırlardım, şimdi en aza indirgemeyi başardım hattâ çocuklar evden uzaklaştıklarında daha da minimal seviyeye düşürmeyi hayâl ediyorum. ;)
Her zamanki gibi özenli bir sofra, âfiyet olsun.
Anneciğinin iyi olmasına sevindim.İnşallah bu tahlilleri de iyi çıkmıştır.
Sevgiler...

Eylem 2 Ekim 2009 15:18  

görüntüye bayıldı eminm tadı da güzeldir.ellerine saglık.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP