PÜRELİ FIRIN KÖFTE
>> 19 Ağustos 2010 Perşembe
PÜRELİ FIRIN KÖFTE
750 GR köftelik orta yağlı kıyma
1 rendelenmiş soğan- 1 dilim bayat ekmek rendesi- minicik sarımsak rendesi- kişniş-kinzi tozu- karabiber- tuz- kimyon-
Hepsi iyice yoğurulup avuç büyüklüğünde hazırlanıp fırın tepsisine dizilir.
Püre
5 orta boy patates- 1 çay kaşığı tereyağ- 3 yk kaşar endesi- süt- tuz.
Patatesler haşlanıp süzülür, sıcakken tereyağ ve tuz onup sütü ilave edilir hafif katı şekilde püre yapılır.
Yine köfte büyüklüğünde püreleden parçalar alınıp, elle toplar yapılır ve köftelerin üzerine konur.
250* Iısnmış fırında üzeri hafif kızarınca servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Sultanım nasılda güzel görünüyor el
lerine sağlık:))
harikasınız.. annemde hep köfte yapar seçkin davetlerine.. çok güzel görünüyorlar..
ellerinize sağlık..
Yorum Gönder