LAVANTALI CUPCAKELER
>> 22 Temmuz 2010 Perşembe
LAVANTALI CUPCAKELER
1 yumurta - 1 çb süt - 1.çb şeker - 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ- 1 pk vanilya -
1.5 sb kadar !! un ( önce 1 sb ekleyin gerekirse arttırınız) - 1 yk lavanta - 1 pk kab.tozu
bu malzemeyle yaklaşık 8-10 adet cupcake çıkabiliyor !!!
YAPILIŞI
Sırasıyla kek malzemelerini çırpalım. En son lavantaları hafifçe ezip, veya çok hafif havanda döverek aromalarının çıkmasını sağlayalım ve en son hamura katıp kaşıkla karıştıralım. Sonra kalıba veya cupcake kalıplarına paylaştıralım.
170* ısınmış fırında yakaşık 25 dk pişmesi yeterli.
*
Eğer ola ki sevmeyebilirsiniz diye, kek hamurnuzun yarısını lavantalı, diğer yarısınıda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz !! Buda bir öneri.
AFİYET OLSUN.
NOT:
lAVANTALARINIZ MUTLAKA GÜVENLİ BİR BAHÇEDEN ALINIP kURUTULMALI !!
Organik ve doğal olmalı !!!!
Zira başka yerlerden alacağınız lavantalar, zirai tarım ilaçları kullanılmış, böcek ilacına , egzos ve başka zararlılarla geçirgen OLABİLİR !!!
LÜTFEN BUNU GÖZ ARDI ETMEYİN. ÇOK ÖNEMLİ !!!
7 yorum:
Elerinize sağlık. Acaba lavanta kokusu cupcakelere geçiyormu? Lavanta kokusu çok güzeldir ama yerken nasıldır bilmiyorum.
Saygılar.
Fuat Bey,MeRhaba.
Lavanta aroması çok hoş bir şekilde geçiyor hamura ! O lezzeti TAMAMEN alıyorsunuz !!
Piyasada her şeyin kimyasal şekilde ! aromaları satılıyor biliyorsunuz .
Ama mevsiminde hazırlayacağımız- limon-portakal kab.-lavantalarla vs vs...doğal harika aromalarımız bizim olur.
Yerken :) eğer aromatik tadlara da yatkınsak, farklı lezzetlerle mutlu olabiliriz. Örneğin ben Çok severim.
Teşekkür ederim.
Zerafet Sultanım;
Ellerine sağlık sen bu harika cupca
kelerden bir daha yaptığında benim için ye olurmu.Böyle harika lavanta
lar bulacağımı sanmıyorum:))Kocaman
öpüyorum...
bende tarifi bekliyordum.bahçemden lavantaları kopardım şimdi kurutma aşamasına geçtim.sonra cupcakeler yapacagım.ellerine saglık.
Bahçemdeki lavantaları toplayıp vazoya koydum bu gün.Bir kısmıyla keklerden deniim.Ellerine sağlık,huzur veren sofrana bayıldım.Sevgiler :)
lavantalı tatları hep merak ediyorum ama denemeye de korkuyorum:)
ellerine sağlık nunucumm
arkadaşlar :
lavanta elbette sık rastlanan bir tat değil !
sonuçta bir gülsuyu gibi , bir çiçek aroması gibi değerlendirebilirsiniz.
En iyi yol :
hamuru 2 ye bölmeniz, yarısına lavanta ekleyip tecrübe etmenizdir.
Tabii herkes herşeyi sevecek diye kural yok..
amaç küçük bir fark yaratmak :)
hepinize sevgiler, afiyetler olsun.
Keyifle.
Yorum Gönder