KALKAN / KEKOVA / ANTALYA/ TURKEY

>> 4 Temmuz 2010 Pazar










































Efendim : Bu çılgın UÇAN DUT , BENDENİZ !!!!!!! :))))))





















KEKOVA









KAŞtan sonra bir başka güzellik KALKANdaydık

DOĞAL GÜZELLİKLER (MUTLAKA GÖRÜLMELİ)

SAKLIKENT KANYONU
Yaklaşık 17 km uzunluğu ile Türkiyenin en uzun Kanyonu olan Saklıkent kanyonu, 200 bin yıl önce meydana gelen bir çökmeden oluşmuştur. Kanyonun içinde Bey Dağları’nın kaynak suyunu bulunduran eşine az rastlanır bir doğa harikasıdır. Fethiye’ye gelmeden Saklıkent-Kemer kavşağından, Saklıkent istikametine doğru hareket ettiğinizde, 32 km mesafe yapmanız gerekir. Tlos antik şehrine çok yakındır.

Kanyonun keşfi ise çok yakın bir tarihe dayanmaktadır. Rivayetlere göre bir çobanın keçisini buraya kaçırması sonucunda keçisinin peşinden gitmesiyle keşfettiği kanyon, çevre yerleşkelerde merak konusu olur. Burada sonsuz bir soğuk su akar. Akıntı çok şiddetlidir. Çobanın burayı bildirmesinin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Saklıkent’i Milli Park ilan etmesinden sonra, özel firmalarında da desteği ile Saklıkent bugünkü halini alır.

Buranın tamamını görmek profesyonel dağcıları bile zorladığından turistler için yapılan tahtadan platformlarda yürüyerek ve güzergah üzerindeki yer yer bel seviyesine gelecek çok sıcak günlerde bile buz gibi suyun içerisinde ilerleyerek bu nefis yeri keşfedeceksiniz.

Saklıkent Kanyonu turunda yanınızda olması gerekenler spor bir ayakkabı, (oradan da ayakkabı kiralayabilirsiniz ) mümkünse yedek mayo veya şort, havlu, kamera ve fotoğraf makinesi.

MAVİ MAĞARA
Kaş-Kalkan arasında deniz kıyısında olan Mavi Mağara, Kalkan’a 8 km. uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı yakınlarındadır. Eskiden fok balıklarının içinde yaşadığı bilinen Mavi Mağara, 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. Güneş ışıkları mağaranın içine deniz dibinden yansıyarak girmekte ve mavi parlak fosforesson rengi meydana getirmektedir. Mağara 50 m. uzunluğunda, 40 m. genişliğinde ve 15 m. yüksekliğindedir.

GÜVERCİNLİK DENİZ MAĞARASI
İnce Burun’un arkasında yer alan bu mağara Kalkan’a 2 km. mesafede OLAN Güvercin Mağarası adı verilen ikinci bir deniz mağarası daha vardır. İçinde yüzlerce güvercin yuvasının bulunduğu bu mağaranın girişi çok dar olduğu için, ancak yüzerek girilebilir. Mağaranın içinden küçük bir yeraltı deresi denize karışmaktadır.



GÜVERCİN İNİ DENİZ MAĞARASI
Güvercinlik mağarasına 100 metre mesafededir. Küçük ve dar ağızlı bir mağaradır. Yaklaşık olarak 40 metre uzunlukta olup tavanı da yüksektir.

İNBAŞ MAĞARASI
Kalkan’a bağlı Bezirgan Köyü’nün sahilinden biraz içeride kalan İnbaş mevkiinde oldukça büyük bir mağaradır. Yol, yakınına kadar gitmektedir.


GÖMBE YAYLASI
Batı Torosların bitiminde Akdağ’ın hemen altındaki yer alan, en güzel aromalı elmaların yetiştiği Gömbe Yaylası, denizden 1200 metre yükseklikte başlıyor. Yaylanın 1800′üncü metresinde bir krater gölü olan Yeşil Göl yer alıyor. Yeşil göl Uçarsu adı verilen akarsuya kaynaklık ediyor. Önce yukarıya sonra aşağıya fışkırdığı ve vadiye uçarak aktığı için adına Uçarsu denilen bu akarsu, yaz ve kış aylarında yönünü değiştiriyor. Tersine akması nedeniyle efsaneye de konu olan Uçarsu, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Efsaneye göre, yaşlı bir kişi, bir gün, bütün gün yol yürümüş ve çok yorulmuş. Dağın öteki eteğindeki köylülerden su istemiş fakat köylüler suyun ancak kendilerine yeteceğini söyleyerek vermemişler. Bu arada genç bir kadına rastlamış. Genç kadın elindeki su kabağında taşıdığı suyu, sırtındaki bebeğine yetecek kadar kalmasına rağmen yaşlı kişiye uzatmış. O anda yaşlı kişi birden gözden kaybolmuş ve kaybolduğu yerden sular fışkırmaya başlamış. Fışkıran sular önce Akdağ’ın tepesine doğru yükselip sonra aşağıya vadiye doğru şelale şeklinde akmaya başlamış. Bu nedenle de bu akarsuya yöre halkı Uçarsu adını vermiş. Uçarsu, yaz mevsiminde yörük kadının köyüne doğru akarak bütün vadiyi sularken, kış mevsiminde yön değiştirerek, kendisine su vermeyen köylülerin olduğu tarafa akar ve bu bölgeye zarar verirmiş.

Yöre halkı, su isteyen yaşlı kişinin Elmalı-Tekke köyünde yaşadığı belirtilen Abdal Musa olduğuna inanıyor. Bu nedenle Uçarsu, bir saatlik yürüyüş sonrası vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor ve burada, ziyaretçilere, lokantalarda fırın kebabı, Gömbe kebabı ikram ediliyor.



FIRNAZ KOYU
Kalkan’a 4 km uzaklıkta olan Yeşilköy beldesine bağlı olan Fırnaz Koyu’nun her yerine karayolu ile geçiş yoktur. Mavi yolculukların vazgeçilmez durağı olan Fırnaz Koyu, berrak ve turkuaz renkli suları ile akvaryum gibi denizin dibini görebileceğiniz ender yerlerden biridir. Koyda bulunan küçük plajda insanı gençleştirdiğine inanılan çamur ile Çamur banyosu yapabilirsiniz. Çevresi yamaçlarla çevrili olan Fırnaz Koyu’nun kuzeyinden geçen antik suyolu Delikkemer’le sonlanan geniş dağlık alandaki hemen hemen her tepe düzlüğünde yapıya ait kalıntılar vardır.

Kalkan’dan kalkan Tekne turlarınında durağı olan Koy’da her dakika güzelliğin keyfini çıkaran yat ve teknelere rastlayabilirsiniz.


Son durak Kaş'tan sonra Kalkan idi....

Huzura sükunete son noktayı koyup, kalpleri ruhları oralarda bırakıp geldiğimiz
cennet köşeler.....
DARISI BAŞINIZA :))))

SEVGİLER İYİ GEZİLER

13 yorum:

Adsız 5 Temmuz 2010 11:30  

Nuray Hanım Merhabalar,
Muhteşemsiniz şu an oralara gidip geldim sayenizde geçen yıl kalkanda idik harika bu yaz yine düşünüyoruz kısmet olursa.
Paylaşımlarınız için teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum...

Hoşçakalın....
Nuray Felamur

PAPATYA PRENSES 5 Temmuz 2010 11:42  

Cemile çiçeklerine bayılıyorummm..

Çok güzel fotoğraflar hepside:)

Adsız 5 Temmuz 2010 11:46  

AY ÖLDÜM BİTTİM BAYILDIM BEN.

allah iyiliğini versin yinemi uçtunn !!
ay allaha emanet anacım
)))))))) ödün patlamadı )))
ama nefismiş.

ferda

daimamutfak 5 Temmuz 2010 12:09  

Ülkemiz ne güzel.Tanrı bize en güzelini bahşetmiş.Bunların kıymetini bilmeliyiz.Darısı başıma evet Nunu'cuğum.Çok güzel bir gezi olmuş..sevgiler

Unknown 5 Temmuz 2010 12:21  

woowwww dedim resimleri görünce :) yine harika kareler dondurmuş dut masalı :) Ne kadar güzel yerlerde yaşıyoruz diyerek bir kez daha şükrettim..Ayrıca cesaretinize de hayran kaldım:) İyi haftalar diliyorum.

Unknown 5 Temmuz 2010 12:53  

Cesaretinize hayran oldum.Fotoğraflar nefis yine .Sevgiler.

kelebeklisaniyeler 5 Temmuz 2010 13:09  

Nunucum harika fotograflar gerçekten ülkemizin dört bir yani güzel...harika yerler sanki orada hissetim kendimi sayende:))uçma cesaretine hayranim ben asla yapamazdim yükseklik korkusu olan biri olarak...keyifli zamanlar geçirmisin daima hep böyle olsun,öpüyorum seni.

Adsız 5 Temmuz 2010 13:13  

nunucum tatilim iyice kabardı
yetti gariii =)
bende ege yollarına düşmeliyim
bende maviyle buluşmalıyım

sevgiler güzel günler canım.

harika bir yamaç paraşütü olmuş, kalbim durdu bakarken =)
GÜLBİN B,

Bir Dilim Düş 5 Temmuz 2010 14:14  

Nunucupum harikasın tatlım benimmmm :))) Enerji doldum ben sayende yineee :)))

Sevgiler,
Evren

umutluhayat 5 Temmuz 2010 14:47  

muhteşem cennet yerler ,sağolasın bizimle paylaştığın için,tatil iştahımı yeniden kabartıyorsun,her an yollara düşebilirim.mutlu tatiller

Unknown 5 Temmuz 2010 16:20  

Ülkemiz cennet birde kıymetini bil
sek.Seninle gezmiş kadar oldum Sultanım yüreğine sağlık.Her kare harika öpüyorum...

pelince 6 Temmuz 2010 16:16  

Nuraycım bende bu sene kaş a gitmeyi çok istedim,halende eşimi ikna etmeye çalışıyorum;) kaşta çektiğin o sokağın başında 4ay yaşadım ben.. o muhteşem ev o zamanlar kiralıktı.. sokağın başındaki en güzel evdi..çok değişmiş.. en son 15 sene önce gittim..en güzel anılarım orada öyle özledim ki.. çocuklarla zor olur diye eşim pek yanaşmıyor.. bu fotoları görünce daha da depreşti duygularım;)

ne iyi yapmışsınız.. kekova şahane bir yer,batık şehir fotoğraflarını da görmek isterim.. oralarında son hallerini merak ediyordum...

tekrar hoşgeldin..

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP