KISIR
>> 16 Nisan 2010 Cuma
KISIR
1.5 sb kısırlık bulgur , 1/2 sıcak sb su ile ıslatılıp ,tuzu ialve edilir ve
ağzı kapatılıp - 1 saat bekletilir,
doğranmış dereotu- maydanoz- taze nane- taze soğan- domates- salatalık
kırmızı pul biber- kimyon - taze çekilmiş karabiber - sumak
2 soğan - 2 diş sarımsak rendesi
3 yk zeytinyağ
1 yk salça
Sos :
nar ekşisi - sızma zeytinyağ - limon -tuz
Yapılışı
- 3 yk zeytinyağın içine rendelenmiş sarımsak konur ve yemeklik ince doğranmış soğan eklenerek sotelenip, içine 1 yk salça eklenir ( ev salçası kullanıyorum)
- bulgura soğanlı karışım eklenip iyice birbirine yedirilir
- tüm yeşillikler ve sebzeler eklenip,
- sosu ilave edilir
-marul veya salatalık yapraklarıyla servisi yapılır
AFİYETLER OLSUN
7 yorum:
Nuray Hanım Merhaba, elinize sağlık.Kısıra en çok taze soğanı yakıştırıyorum.Çok iştah açıcı görünüyor.Sağlıkla sevgiyle kalın.
sunum kadar eminim lezzet de harikadır nunum,
ellerin dert görmesin. Tedaviden de ia. en kısa zamanda güzel sonuçlar alırsınız..
içten sevgiler...
bol nar ekşili olsada yesem şimdi.ellerine saglık.
Kısırın sunumu çok hoşuma gitti servisi de kolay olur denicem ben de:)
Elinize sağlık
Hülya
ayyy lalelere bayılırım sizin sofra da çok şık olmuş herşey çok da lezzetli görünüyor ellerinize sağlık bir ara siz dee beni ziyaret ederseniz sevinirim
nunucuğum rabbim evladına tez zamanda kocaman kocaman şifalar versin inşallah.
çay sofranda yine tam nunu marka olmuş kocaman öpüyorum..
şanlıurfadan selamlar
şu sunum güzelliğine ve zerafetine bakarmısınız,ellerine sağlık..
Yorum Gönder