FAVA
>> 19 Nisan 2010 Pazartesi
FAVA (KURU BAKLA)
2.5 sb kuru bakla
1/2 sb sızma zeytinyağı
2 iri soğan
1/2 yk tuz
1 yk şeker
dereotu
-1 gece önceden yıkanan kuru baklalar üzeri geçene kadar ılık suda bekletilir
-Ertesi sabah beklediği su dökülür, yeniden 3 sb su eklenip,
-İçine doğranmış soğan (çiğden) tuz - şeker- z.yağ - konup tamamen eriyine kdar pişirilir.(yanmasın ara sıra karıştırınız)
-(ben fissler düdüklü tencerede 7 dakikada pişiriyorum !!! )
-pişince blendrdan geçirin
- arzu ederseniz incecik doğranmış dereotu koyup birbirine yedirin !!
- ve kalıba alın.
-soğuyunca servise hazırdır ( yaklaşık 3 saat kadar beklemesi gerek !!!
AFİYETLER OLSUN.
3 yorum:
Sunumuna diyecek söz bulamadım.Emeğinize ellerinize sağlık Nuray Hanımcığım.
canım benim sinir halinde ve hayretler içinde okudum yazıyı. İnsanlar nasıl bu kadar umursamaz ve vurdumduymaz olabiliyorlar. Az bile yapmışsın emin ol ki her anne senin gibi aslan kesilir aynı tavrı koyardı. Herkes ektiğini bicecek günün birinde
sinirlerin yıprandı haklısın ama karadutlar için değer...
Rabbim bir hadisinde " kim birini kınar ve durumunu anlamayıp gülerse aynı durum başına gelmeden can vermeyecek " buyurmuştu.. Gün gelecek kervan dönecek .
üzülme nolur .yaptığından utanan o olsun...
sevgiler canım öptüm kocaman
che belli!!! complimenti!
Yorum Gönder