EKOLOJİK PAZAR ( SELAMİÇEŞME ) RESMİ AÇILIŞI - 2

>> 15 Nisan 2010 Perşembe


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk
Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev

Başkan ekolojik halk pazarında
'' Masalın Aslı'' müzik grubu ( nefisti bence )


Başkanımız ne kadar tohum çiçek varsa hepsini satın aldı :)















Ekolojik halk pazarının (selamiçeşme) resmi açılışı 14 nian 2010 itibari ile güzel bir organizasyonla hayata geçmiş bulunuyor.
Açılış konuşmasını Sayın Kadıköy beldiye başkanımız Selami Öztürk ve Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev yaparak, sertifikalı ürünlerin güvenli bir şekilde satışını açıklayarak, gerçek pazar ve pazarcı kavramlarına dem vurarak önemli konuların altını çizmiş de oldu.
Özellikle ekoloik tarıma gönül veren çoğu üniversite mezunu toprak gönüllüsü üreticiler, çağdaş görünümlü tezgahlar,ürünlerin nereden geldiğine ve yetiştiğine dair sertifikalı ürünlerde göze çarpmaktaydı.

Kadıköylüler, kimyasal ürünlerle kirlenmeyen toprak ve sulama ile yetişmiş ekolojik ürünleri artık Selamiçeşme'deki Özgürlük Parkı'nda bulabilecekler. Satılan taze sebze ve ürünleri 80 tezgahta bizzat üreticiler kendileri satıyor. Buradaki tüm ürünler sertifikalı, ayrıca ziraat mühendisleri tarafından kontrol ediliyor.

Tamamen doğada çözünebilen özel poşetler ilk kez ! Kadıköy belediyesinin başlatmış olduğu projelerden biriydi. Halka ücretsiz dağıtılan organik pazar çantaları ise büyük ilgi gördü. Organik Pazarda, satıcıların bağırarak satış yapması yasak ayrıca ürünler çevre dostu poşetler ve kese kağıtlarına konularak müşteriye veriliyor.
çevre dostu bio-bozunur poşetlere yada file-kese kağıdı gibi çevreye zarar vermeyen torbalara konulması da zorunlu !!!

Resmi açılışın sonunda ise dağıtılan mis gibi organik kahveler eşliğinde dinlediğimiz müzik ise, doyumsuz erguvanların, lalelerin ve menekşelerin eşliğinde ruhumuzun en özel gıdası oldu.
Tüm Kadıköylü'leri ve Sizleri destek için her çarşamba günü bu çağdaş uygulamaya bekleriz.
SEVGİLERLE...

9 yorum:

BEYZA 15 Nisan 2010 10:32  

Günaydın,bende dün oğlumu yuvaya yolladıktan sonra, ancak saat 12 gibi pazarda oldum. Selami Başkan fua cafede yemek yiyordu.Bizde biraz dolaşıp alışveriş yaptıktan sonra parktan ayrıldık.Bu sefer açılış için olsa gerek, hem tezgahlar hem alışverişe gelenler daha kalabalıktı.Yinede ben fiyatların biraz daha düşmesinden yanayım.Bilirsiniz pazartesi günleride güzel bir halk pazarımız var.İki pazarı karşılaştırınca fiyatlararasında müthiş bir uçurum var.İnşalah daha gelişir,daha kalabalıklaşır.Bizlerde kıymetini biliriz.Sevgiler...

Mimosa Café 15 Nisan 2010 10:47  

çok güzelmiş nunu. bu konudaki meraklarımızı giderdin :) biz de ne zaman açılıyor nerede yapılıyor konuşuyorduk tam. sevgiler, öpücükler.

Unknown 15 Nisan 2010 11:01  

Canım hayırlı olsun.Yine harika ka
reler yüreğine sağlık.Her şey doğal
süper kucak dolusu sevgiler.Bu ara
da inşallah Karadutun daha iyidir öpüyorum...

Delfina ; 15 Nisan 2010 12:46  

Pazarın yeri yine çok güzelleşmiş ,hayırlı olsun tüm Kadıköylülere Nunucum...

demeteris 15 Nisan 2010 13:51  

Hayırlı uğurlu pazarlar ve bol kazançlar inşallah. Sevgiler..

Ordanburdanhayattan 15 Nisan 2010 13:54  

ahh ahh dün gidemedim açılışa, inşallah haftaya ben de ordayım bir Kadıköylü olarak. sevgiler

Adsız 15 Nisan 2010 15:24  

BİZ ÇALIŞANLAR BU PAZARDAN MAHRUM OLMAK ZORUNDAMIYIZ? NEDEN HAFTA İÇİ VARDA HAFTA SONU YOK??? CUMARTESİLERİDE KURULSA OLMAZ MI? KONU HAKKINDAKİ ŞİKAYETİMİ BELEDİYEYE YAZDIM AMA HALA SES SEDA ÇIKMADI :((

Selma - DUSBAHCESI 15 Nisan 2010 15:35  

Nunu, bunu bizlerle paylastigin icin cok tesekkur ediyorum. Mayis ta Istanbula ucuyorum kismet olursa ve gidip gormek istedigim yerler listesine bu pazari da ekledim. Acaba hangi gunler kuruluyor bu pazar haberin varmi? Yazini iki kere okudum gormemedim.. yada ben iyi okumadim :(

Pınar Günay 15 Nisan 2010 15:46  

canım çok önemli bir paylaşım bu, çok teşekkür ederiz. Bundan sonra her çarşamba orada olacağım, belki seninle de tanışırız orada görürsek birbirimizi:)

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP