LİMON MUHALLEBİLİ AY KURABİYE
>> 19 Kasım 2008 Çarşamba
LİMON MUHALLEBİLİ AY KURABİYE
TARİFİ aynı ayvalı rulo hamuru gibidir.
LİMON MUHALLEBİSİ İÇİN :
- 2 çb süt
- 3 yk şeker
-1 limon suyu
- 1 limon kabuğu
- 4 damla limon esansı (varsa )
- 2 yk mısır nişastası
üzerine:
pudra şekeri
- hepsi kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
- ılınınca, hamurun geniş tarafına bir tatlı kaşığı muhallebi konup ince tarafa doğru yuvarlanır
yağlanmış tepsiye (veya fırın kağıdına koyarım ben) sırasıyla dizilip 170* pişirilir. kenarları kahverengi olup üzeri beyaz olarak fırından alınır.
- soğuyunca pudra şekeri serpilir.
LİMONSEVERLERE AFİYET OLSUN
7 yorum:
A bunu görmemişim ben ya.Canım muhallebi içinden taşmıyormu pişirken pek anlamadım da :(
CW :
Hayır tatlım taşmaz,
çünkü ; muhallebinin ölçüleri o kıvamda verildi katılaşacak soğuyunca. ve soğumadan zaten rulo katlama işlemi olamaz.
ben o gün çok acele etmek durumundaydım, formlarını hiç düzgün saramadım, ona rağmen hiç problem olmuyor.
afiyet olsun canım.
Nunucuğum beklediğim tarif gelmiş haberim yok. Limonlu kremayı da çok sevdim. Değişik şekilde de yapabiliriz değil mi canım? Tarif için çok teşekkürler.
Sevgiler
PELİNciğim o gün çok acelem vardı bu klasik hali, ben farklı katlamalarda yapıyorum.
sanırım değişiklikten kastın buydu .elbet paylaşırım yakında umarım..
afiyet olsun canım.
kurabiyeler müthiş ellerine sağlık..
semaCIĞIM HOŞGELDİNİZ
ÇOK TEŞEKKÜRLER SEVGİLER
BİR GÜZELLİK DAHA..
ÇOK FERAH BİR LEZZET BU NUNUŞ.
ÇOK BEĞENDİM BEN.
SEVGİLER İYİ PAZARLAR TATLIM.
A.SEMA
Yorum Gönder