ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ÇİÇEĞİM

>> 1 Mayıs 2009 Cuma

DİYETTEYİZ !!!!
Bugünde bir çoğumuzun sevdiği, hatta benim gibi TAPTIĞI BİR DÜNYA GÜZELİYLE günümüze devam edeceğiz.
Enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Bu kadar faydalı olmasının nedeni, bünyesinde "cynarine" içermesi. Enginarda aynı zamanda yüksek miktarda magnezyum, C vitamini bulunuyor ,demir bakımından da çok ÇOK zengindir..
Kandaki üre, KOLESTEROLve şeker miktarını azaltan enginar, düşük kalorili olması nedeniyle DİYET yapanların baş tacı. !!!!!
Damar sertliği ve KALP hastalıklarını önleyen, sinirleri güçlendirerek vücuda dinçlik veren, ruhi ve bedeni bitkinliği ortadan kaldıran enginar, unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi KOLESTEROL ü düşürüyor. Bu mucizevi bitki ayrıca karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlıyor, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı oluyor, ishali kesiyor, mide ile bağırsakların temizlenmesinde büyük rol oynuyor ve romatizma hastalarına tavsiye ediliyor.
İştah açıcı özelliği de olan enginarın yalnızca emzikli kadınlar, böbrek ve mesanesinde iltihap olan kişiler tarafından yenilmemesi gerekiyor ( Bu noktayı doktorunuza mutlaka danışın !!! )))


Yazın habercisi bu MUCİZE sebzeyi ben hemen herrrrr gün !! tüketiyorum.
(yaz-kış demeden )
6 adet ayıklanmış enginar. 2-3 yk zeytinyağı, dörde bölünmüş 1 iri soğan, az tuz,

1 kesme şeker, 1.5 sb su , 1 limonun suyu ile fisslerr çelik düdüklü tenceremde altı çok !! kısık olarak 4-5 dakika haşlıyorum. Özellikle her salatama arkadaş yapıyorum. Biliyorum ki tiroit hastası olan dostların kolesterol sorunu olmakta ( ben dahil ) ama dediğim gibi Doktorlarımı hayranlıkla şaşırtmaya devam ediyorum uzun yıllardır. Ülkemizin en zengin çeşit kaynaklarından olan bu güzelim sebzeyi sevmesenizde ,şifa kaynağı olarak görün, ve keyifle tüketmeye çalışın.. EN FAYDALI İLAÇTAN !! DAHA İYİ BİR İLAÇTIR ÇÜNKÜ , MUTLAKA ŞİFALANACAKSINIZ.
AFİYET OLSUN.....

NOT: CANIM ''G''CÜĞÜM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.

52 yorum:

NzlGl 1 Mayıs 2009 10:49  

Eşimin arkadaşı enginar sattığı için her dakika alma imkanımız var. Bu yüzden özellikle bir-iki senedir haftanın 2-3 günü bizde tüketiyoruz.
Geçenlerde pişmesini bekleyemeden çiğ olarak yedim. Çok hoşuma gitti:)))
Tavsiye edebilirim.
elinize sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU 1 Mayıs 2009 11:00  

:) nazlıcım afiyet olsun canım :)

neslihan erzincan özgür 1 Mayıs 2009 11:15  

hiç denemedim canım ama tavsiyeni dinleyeceğim.çok öptüm.sevgilerimle...

Primarima 1 Mayıs 2009 11:27  

Ellerinize sağlık dün semt pazarından geçerken bakdım durdum acaba alsammı dıye ama ben iyi yapamıyorum bu canıııım nimeti.

Bulbulunyeri 1 Mayıs 2009 11:29  

Merhaba,
tabakta nasıl da şirin ve güzel duruyorlar. Ellerinize sağlık.
Sevgiyle kalın.

Adsız 1 Mayıs 2009 11:34  

hayatım tablo gibi olmuşlar. ne güzel pişmiş geröektende.
ye gülüm sen afiyet olsun. sana lazıım bunlar =)
NESRİN.

Adsız 1 Mayıs 2009 11:51  

merhaba nuraycığım,uzun zaman oldu nihayet taşınma işi bitip yerleştik.pc me kavuştum,hemen 2dere 1 ara yazıyorum. neler neler yapmışın ağzım açık kala kala baktım hayranlıkla.
diyet galiba sizin sayfanızdaki arkadaşlarla ilgili olsa gerek. aman bu fırsattan istifade bende takılayım peşineize.
çok güzel yapmışsın canım.eline sağlık haikakten. hepimiz öpüyoruz halama selamlar.
MİNE.K

harosa 1 Mayıs 2009 12:13  

merhaba canım güzel bir tatil geçirmeni dilerim sevgiler

hdidem95 1 Mayıs 2009 12:14  

çok güzel görünüyor güzel bir hafta sonu diliyorum kocaman sevgiler

pelince 1 Mayıs 2009 12:40  

Sevmediğim nadir zeytinyağlılardan biri.Nasıl faydalı ama ben bir türlü alışamadım :(
Ellerine sağlık...

Güzel bir hafta sonu olsun...

Sevgiler.

Adsız 1 Mayıs 2009 12:45  

benim de güzellerimden :) bu gün pazar var benim burda,gidip aliim atze taze:)ellerine sağlık.sevgiler canım.

Unknown 1 Mayıs 2009 13:44  

Canımmm ellerine sağlık harika görü
nüyor her zamanki gibi..Çok faydalı
gerçekten ayrıca verdiğin faydalı bilgiler içinde sonsuz teşekkürler.
Kocaman öpüyorum...

lezzet sefasi 1 Mayıs 2009 13:54  

Tesekkurler bu guzel bilgileri paylastiginiz icin.
Ellerinize saglik guzel gorunuyor enginarlar.

Adsız 1 Mayıs 2009 14:28  

tatlım çok nefis yapmışsın,bayıldım,zaten bayılırız her hailne iyi hafta sonları şimdiden öptüm
byee SELMA.

Pembe Tatlar 1 Mayıs 2009 14:43  

sunum süper olmuş ellerine sağlık canım...

LEMAN 1 Mayıs 2009 15:34  

bende çok severim sunumda harıkasın yine

Adsız 1 Mayıs 2009 15:44  

Ellerine sağlık arkadaşım.Enginar çok kaliteli bir yiyecek.Eşime de çok yaparım.Karaciğere de çok faydalı diye.
Sevgilerimi yolluyorum.

MAVİ UMUT 1 Mayıs 2009 15:51  

Görüntü çok güzel..eminim lezzetide öyledir..ah yapan olsada sık sık yesem, yazdığınız gibi sağlıklı olmasıda cabası...

Eya 1 Mayıs 2009 16:24  

Nunucugum...bende coook severim enginari...ama burada bu sekilde yok...pazarda tazesi var...ayiklamaya üseniyorum :( galiba deneyecegim....bu arada sinif baskanim..bana ne oldu böyle bilmiyorum ama galiba SENIN, DELFINA´nin ve sevgili MEHTAP´in pozitif enerjileri ve sinifimda olmanin verdigi gücle ben hala diyetime devam ediyorum.Artik su toplanti, bu gezme ne olacak, napicam, nasil hayir dicem demiyorum.Gayet ciddi HAYIR diyorum, yemiyorum ve listemin disina da cikmiyorum.Pantolonumda farketmeze basladim, bir sönme var ama tartilmiyorum.Sonucu sanirim güle oynaya ilan edecegim ve tabii ki devam... iyiki varsiniz, sevgilerimle

zehra

Eya 1 Mayıs 2009 16:25  

Bu arada ! Dün muffin yaptim etkinlik icin, nefis oldular (kokusundan anladim :) ama neyaptim...esime 2 tane ayridim ve gerisi komsumun ogluna hediye edildiiiii! yani hayat devam ediyor ama biz ZAYIFLIYORUUUUZ !

zehra

neseersoy 1 Mayıs 2009 17:35  

hımmm bayılırım , ellerine sağlık , bizde şu sıralar sık sık tüketiyoruz.
sevgilerimle

ipek 1 Mayıs 2009 17:51  

Nunucum, pişti olmuşuz bende de garnitürlüsünü yaptım bugün :))

özgülün tarifleri 1 Mayıs 2009 18:02  

Sana katiliyorum Nunucugum mukemmel bir sebze ,faydalari saymakla bitmiyor, sıklıkla tuketiyoruz.
Yazdan hazirlayip dipfirize atiyorum bir kis tuketiyorum.
enginarin saplarini da soyup hasliyorum.
onunda farkli bir lezzeti var.

Kucak dolusu SEVGİLER

durutarifler 1 Mayıs 2009 18:06  

Bayılırım zaten enginara.
Bol bol yaparım bende
Ellerine sağlık
Sevgiler

Adsız 1 Mayıs 2009 18:12  

senin bilgilerinede bayılır oldum doktor nunucuğum. tam hakkını vermek buna derim. afferim benim başkanıma , vede bloglarının başkanına. sana bu görev her zaman yakışırdı zaten, başarı-yaratıcılık ruhunda var anacım, ZORLA DEĞİL YA :))
HARİKA OLMUŞ BU TABAK.
ÇOK SEVGİLER HAYATIM.
NESLİHAN

TAZE NANE 1 Mayıs 2009 18:18  

Güzel bir yemek, güzel bilgiler.
Ben daha ne diyim.
Sevgiler.

beyaz mendil 1 Mayıs 2009 18:34  

Ellerine sağlık hayatım,enginarı ben de çok severim.Sevgilerimle

SMİLENA 1 Mayıs 2009 19:12  

enginara biz ailece hastayız.her türlüsünü de yaparım ama en çok zeytinyağlı dolmasını severim.tabii ben yapamıyorum kayınvalidem ustası.
eline sağlık.çok yararlı bişey.karaciğeri yeniliyor.herkes bol bol yesin bence tam mevsimi

Adsız 1 Mayıs 2009 20:16  

bu ne güzellik bu ne güzellik, bizde şimdi yedik kalktık nunucum. eline sağlık süslemen şahane yine.
sen bol bol ye hayatım, koli koli ilaç bitirdin yakın zamana kadar ve halende. karaciğer böbrekler temizlenir sanada şifa olur inşallah.
tekrar eline sağlık canım. öpüyor ve selamlar iletiyoruz.
GÜLDEN.Y

Zehra Gürgen 1 Mayıs 2009 20:37  

Kuzum bu enginarı daha önce neden yapmamışım ben?
Bu pazar tekrar alacağım.Nunum usulü yapacağım bu defa :)
Nunum sen bunu kışlıkta yapıp kaldırıyormusun?

Bir Dut Masalı - nUnU 1 Mayıs 2009 20:43  

ZEHRACIĞIM, evet canım çok büyük bir dondurucusu var valide sultanımın. Sağolsun okadar çok yardımcı oluyorki bana saklama konusunda,ki ben dondurucuda sadece enginar çilek-böğürtlen frambuaz domates saklarım. diğerlerine tahammülüm yok. herşey lezzet olarak değişiyor.
Enginarları alır eve gelince temiz !!!! limonlu su hazırlar buzdolabı poşetlerine koyarım.
inan ilaçların kalıntılarını bunlarla temizledim sanırım, karaciğer ve böbreklerim çok kuvvetlenmiş çünkü. MUCİZE BİR SEBZE BU. Ispanak ve Semizotu-Rokada öyle !!!!!!!!

made in funda 1 Mayıs 2009 21:06  

hiç denemedim ama bir gün ben de enginar yapacağım..sevgiler canım..

Adsız 1 Mayıs 2009 21:10  

hayatım az önce telefonda söylemeyi unuttum,tekrar rahatsız etmek istemedim, annene geçmiş olsun allah korkutmasın sizi inş.
korktuğunuza hiç uğratmasın iyi akşamlar canım.enginarın çok leziz
afyet olsun. FATOŞ.

Cocukla Cocuk 1 Mayıs 2009 21:34  

ben de bayılırım enginara bu kadar faydalı bir sebze olması da yanımıza kar kalıyor haliyle

Damak Tadı 1 Mayıs 2009 21:55  

Canım,bizde bugün zeytinyağlısı vardı..Ben saplarını özellikle alıp elimde yemesini çok seviyorum..Aslında bu şekli ilede salataya çok yakışıyor..Evde kalsam çok şeyler yapacam ama olmuyor..))

Nazik kutlaman içinde sonsuz teşekkürler tatlım..Her zaman olduğun gibi yine çok tatlısın..


Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

akasyakokusu 1 Mayıs 2009 21:57  

Hımmm..Tesadüfe bakk..Bende enginar aldım bugün..
Tazesi daha leziz konserve sevmiyorum bende..
Offf..Kalkıp pişirsemmi sende görünce:)))
Hazıra konarım
Tabağı alırım:)))

Adsız 1 Mayıs 2009 22:03  

ah canım ya :)
bu sabah MSN-deyken
kocaman bir enginar çiçeği yaptım deyince nasıl oluyor diye merak ettim açtım bloğunu, bayıldım ilk görüşte :))
ama çok hoşuma gitti, ne yaratıcısın çok çok tebrik ediyorum seni. allah korusun tatlım sizleri.
. sana iyi gelecek canım.sen tabiki yemeye devam et, ayrıca dinlenmeye zaman ayır, tekrar geçmiş annene.
iyi geceler nuraycığım.

ZEYNEP GÜNAL.

meleginmarifetleri 1 Mayıs 2009 22:59  

Bayılırım enginara ellerine sağlık Nunucum.
Hoşçakal.

Unknown 1 Mayıs 2009 23:03  

nefis ve sağlıklı daha ne istenebilirki eline sağlık canım sevgiler

Adsız 1 Mayıs 2009 23:11  

ay ay ay yerim severim ben senin bu kocaman enginar çiçeğini nunummm canım ciğerim ==))

dantelistan 2 Mayıs 2009 01:05  

nefis duruyor ellerine sağlık zeytinyağlısı dolması her ikiside güzel oluyor dolmasını yeni öğrendim gerçekten çok faydalı bitki kolestrol yok bende ama guatr var daha öncede bir ameliyat geçirmiştim sevmeme rağmen lahana turp az tüketmeye çalışıyorum ama enginarın tiroit olanlara iyi geldiğini bilmiyordum paylaştığın için teşekkürler

Adsız 2 Mayıs 2009 01:49  

BENDE ÇOK SEVERİM ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR SUNUMUNDA HEZAMANKİ GİBİ ÇOK ŞIK SEVGİLERİMLE...

Adsız 2 Mayıs 2009 07:22  

yerken ne de çok şükretmek gerekiyor nunu.ecza dolabı gibi dersin ya aynen.ama bu iyi cinsi.ilaçların en iyisi. çok güzel görünüyor hayatım, eline sağlık iyi haftasonları sizede öpüyorum seni.
A.SEMA

Tijen 2 Mayıs 2009 11:22  

Her hafta 4-5 (hatta bazen 6) enginar yediğim bu dönemde sana katılmamak elde mi NuNu'cuğum???

Bir Dut Masalı - nUnU 2 Mayıs 2009 11:34  

TİJENCİĞİM BEN SAYIMI SÖYLEMEYE UTANIRIM !!! :)))
OKADAR AŞIĞIM YANİ.


HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN SEVGİLİ ARKADAŞLAR..
GÜZEL YORUMLARINIZLA ÇOK MUTLU OLUYORUM. SEVGİLERİMLE.

Baharcicegi 2 Mayıs 2009 15:46  

daha hic siftahim yok,her gördügümde almak isteyip unutup almadan gelirim.
Aslinda ne varsa sebzelerde var saglikli kalmak beslenmek icin sebzeleri secmeden yemek lazim bunu önce kendime söyliyeyim degilmi nunucum.
süprizini bekliyorum karsima bir ugur böcegi cikicak ama nasil ne sekilde merak ediyorum,daha fazla merakta birakma canisi
öptüm kocaman

mutfaktakizaman 2 Mayıs 2009 17:23  

bende enginara bayilanlardanim kendine has tadi,saglikli ellerinize saglik sunum sahane sahene...
sevgilerr
banada beklerim arzu ederseniz.Sizi listeme ekliyorum

Gülen Tezer Üstün 2 Mayıs 2009 20:01  

Sevemedim şu enginarı Nunu'm, belki de yapmayı bilmeyenin sofrasındaydım yanlışlıkla :(
Bu kadar yararlı bir yiyeceği sıklıkla tüketmek isterdim oysa..

Yaren 2 Mayıs 2009 20:33  

Meyveleri sebzeleri daha dogrusu yediklerimizi daha bilincli tüketmek ne kadar güzel.Ihmal etmeden saglikli beslensek piskolojik olarak kendimizi daha iyi ve mutlu hissederiz.cok güzel hazirlamisin canim ellerine saglik.Güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiyle kal.

Adsız 3 Mayıs 2009 19:22  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ferah Gülşen 5 Mayıs 2009 19:25  

Enginarın zamanı geçiyor ben hala yapıcam. elinize sağlık.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP