BAHÇE ÇİLEĞİ REÇELİ

>> 13 Mayıs 2009 Çarşamba

KUPA MAÇINDA BJK- fb 'YE BAŞARILAR DİLİYORUM :)) !!!






BAHÇE ÇİLEĞİ REÇELİ (organik )

550 gr ayıklanmış yıkanmış çilek (gelenler o kadardı)
450 gr toz şeker
1/2 limon suyu

çileklerin üzerine şekeri gezdirip, 1 saat kadar beklettim,
şeker ıslanıp çilek suyunu salınca,altı açık ocağa koyup şekerin erimesini bekledim
altını kısıp çok hafif karıştırıp,25 dakika sonra limon suyunu ekledim. 5 dakika sonrada kapatıp,kavanoza alıp soğuttum.
* Kavanoz kuru ve metal kapaklı olmalıdır. Plastik kapak asla tercih edilemez.
17* muhafaza edilirse bakteri üremez.
21 * üzerinde bakterileşir !!!!

Ömerli'de oturan bir aile yakınımız bana senenin ilk mahsül çileklerini nisan ayında getirdiklerinde bu pespembe kokusuna hayran kaldığım çileklere doyamadım.
Tarla-bahçe çileği tadı ve kokusu bambaşkadır. Bilen arkadaşlar vardır mutlaka.
Çıkıntıları olmayan,pürüzsüz ,küçük pembe çilekçikler harikaydı doğrusu.
Önemli olan az olması değil, bu tadın keyfine varabilmektir. İlk çileklerle reçel yapıp, mayıs ayında tekrar yolladıklarıyla da anneler gününe kek ve pasta yanında servis yapmıştım. Bu güzel görüntilerle sizi başbaşa bırakıp, doğru plates yollarına düşeyim !! SEVGİLER...


not: resimler tek kare ve yedeksizdi.ne yazıkki başarılı değiller. çok dar zamanda resimlemiştim :(

49 yorum:

akasyakokusu 13 Mayıs 2009 08:55  

Hımmm..Yerim ben bu çilekleride reçelide..
Ellerine sağlık şeker...

Adsız 13 Mayıs 2009 08:59  

nunucuğum şimdi keke yorum bıraktım
ama bu çilekleride görmeden gidemedim. bizimde bahçemizde var çok vermiyor ama,görüntüsü ve kokusuna bayılıyoruz.
ellerine sağlık en sevdiğim tek reçel. annem sağolsun.
ama ada'da artık reçel denemelerine başladı !
çok sevgiler ikimizden.
ADA- SAHİL.

Tuğba 13 Mayıs 2009 09:08  

Bende dün akşama reçel için çileği şekere yatırmıştım:))Ellerine sağlık.

Delfina ; 13 Mayıs 2009 09:08  

Çilek tarifi çok işime yarayacak çünkü geçen gün yaptığım tutmadı :) Nunucum ben birşey sormak istiyorum, tarla çileği diye satın aldığımız çilekleri 1 günden fazla muhafaza edemiyor muyuz? Kese kağıdındaydı ve yıkamadan koydum dolaba.Yıkayınca çürüyor demişlerdi.Çilekler ertesi gün paf olmuştu hemen :( Bu konudaki önerini heyecanla bekliyorum nunum,nasıl saklamalıyız çilekleri...

sevgiler,

OZAY 13 Mayıs 2009 09:13  

Canım en sevdıgım receldır mıss gıbıde olmuş senınkıler.Ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler Izmırden

birdutmasali 13 Mayıs 2009 09:22  

DELFİNAcığım,
mümkünse çok geniş bir kabın içinde altına havlu kağıt sererek birbirini sıkıştırmayacak ve ezmeyecek şekilde saklanabilir. sadece 24 saattir ömrü :( mümkünse bekletmeden tüketmek ve kullanmak gerekir. ben taşırken bile en son alırım, en üstte taşırım. eve gelene dek sulanabiliyor. bu yüzden özel kap alıyorum yanıma (yayvan !) öyle muhafaza ediyorum.DUTlarıda öyle yaparım. aynı familya çünkü.

hepinize sevgiler arkadaşlar Çıkmam Lazım)

hilal 13 Mayıs 2009 09:37  

nunucum çileklerin kokusu burnuma kadar geldi..bende çok topladım bahçemizden çilekler ahh o güzel günleri çok özlüyorum

Adsız 13 Mayıs 2009 09:54  

AHH AHH MİS GİBİ KOKAN ŞU ÇİLEKLER YOKMU BU ÇİLEKLER....
.......
SENİ MEST ETMEYE YETMİŞLERDİR MUTLAKA.
DUT VE ÇİLEKKOLİK ARKADAŞIM BENİM.
SELMA.

lemanice 13 Mayıs 2009 10:19  

mmm nefis şimdi kahvaltı yapacam çaldım reçelini.sevgiler nunucum.

Meleğin Dünyası 13 Mayıs 2009 10:29  

Bahçe çileklerinin kokusunu duyar gibiyim.Maalesef artık eciş bücüş acayip çileklerden tat alamıyoruz.Geçen gün ben de yaptım çilek reçeli ama göz kararı koydum şekeri fazla kaçırmışım.Yine de çok severim çilek reçelini:)

neslihan 13 Mayıs 2009 10:34  

Nunucuğum günaydın.sabah sabah içim açıldı vallahi resimleri görünce.çok güzel görünüyor çilekler ve reçelin.ellerine sağlık canım.bir dilim kızarmış ekmekler misss:-)afiyetler olsun.sevgilerimle...

Adsız 13 Mayıs 2009 10:40  

hayatım demesen bile,anlaşılıyor biliyormusun.
makinen zaten süper. net anlatıyor gördüğümüzü.
çok canım istedi ya çooKKKKK =)
GELİCEM ONA GÖRE...
NESRİN.

derya 13 Mayıs 2009 11:05  

Canımmmmmmm ellerine sağlık burcu burcu koktu.Ne kadar leziz olduğu her halinden belli.Sımsıcak sevgiler..

MoonSun 13 Mayıs 2009 11:06  

Nunummmm gozum kaldii :))

mutfaktaki zaman 13 Mayıs 2009 11:46  

ayy...cok iyi oldu bu ya bende cilek receli yapmak istiyorumm oyuzden ilk isim recel yapmak olucak herhaldee...
bende bu aralar ne gorursem yapmak istiyorum gidisim gidis degill;))))

TARİFDUNYASİ 13 Mayıs 2009 12:00  

ELİNE SAĞLIK YİNE BEKLERİM BİRDE TARİFİN BAŞINA BAŞLIK AT PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 42 DİYE TARİFİN SONUNADA BENİM LİNKİMİ KOY SANA ZAHMET ETKİNLİĞE KATILDIĞIN BELLİ OLSUN VE ETKİNLİĞE KATILIM OLSUN

Adsız 13 Mayıs 2009 12:12  

NURAYCIĞIM SENİN HERŞEYİNİ TABİİ TAKDİR EDERİM HER ZAMAN HEMEDE, FAKAT BU REÇELLERİN DİRİ DİRİ GÖRÜNTÜSÜ BENİ AŞIK EDİYOR.
BENİMKİLER ÖLÜP GİDİYOR AYOL. -)
VALLA MAŞALLAH SANA -)
GÜLBİN. B

pelin'ce 13 Mayıs 2009 13:28  

Bende denemek istiyorum,özendim vallahi :)
Ellerine sağlık...
Sevgiler..

CANDAN TARİFLER 13 Mayıs 2009 15:02  

CANIM ELLERİNE SAĞLIK..
BEN HENÜZ HİÇ REÇEL DENEMEMİŞLERDENİM BAKALIM BU SENE KISMET OLUCAKMI:)

bulbulun yeri 13 Mayıs 2009 15:07  

Merhaba,
nasıl da güzel ve canlı görünüyorlar. Ellerine sağlık. Müthiş olmuş.
Sevgiyle kal.

Beyza 13 Mayıs 2009 15:58  

hmmm...mis gibi tarla cilegi. nasil da güzeldir tadi, kokusu. Ellerine saglik Nunucum.

SMİLENA 13 Mayıs 2009 16:05  

nefis bayılıyorum çileğin herşeyisine.bende yapıcam..eline sağlık

sevil(birdemliksohbet) 13 Mayıs 2009 16:18  

nunucum canım benim hımm mis kokusu bana kadar geldi ellerine saglık

Adsız 13 Mayıs 2009 17:31  

mis gibi oluyor doğru dersin canım.
ama minicik osmanlı çileği kadar güzel pembiş nunu bunlar, çok sevdim,
bittimi PEKİ ? :-))
ZEYNEP GÜNAL.

pembe tatlar 13 Mayıs 2009 18:10  

Ayyy ne güzel yaa biz burda hala göremedik taze çilek sen reçel yapmışın...
ellerine sağlık canım:)

My Turkish Kitchen 13 Mayıs 2009 19:04  

Nefis gorunuyor, kokusu bile insani cezbetmeye yeter.
Iffet

elifinmutfagi 13 Mayıs 2009 19:29  

nunu ellerine sağlık,ben çileğin reçelini değilde bizzat kendini daha çok severim..
maalesef burda hala doğru dürüst çilek bulamadım,ülkemin o minnacık çileklerini pek özledim..

kristalkelebek(aslı) 13 Mayıs 2009 19:37  

Nunucuuum çilekler de reçel de çok albenili duruyor:). Ellerine sağlık.
Bizim eve bahçeden gelen çilekler reçel olamadan yenir genelde:). Bu sene çok çileğimiz olursa ben de reçel yapacağım.
Sevgileeer..
aslı

Adsız 13 Mayıs 2009 19:42  

REÇEL ANNEM BENİM :)))))
ANNEM DUYMASIN BEN SENİN REÇELLERİNE AŞIĞIM ARKADAŞLARIN EN LOKUMU.
ELİNE SAĞLIK. ÇOKK GÜZELLERMİŞ YA. ! FERDA.

eldivenlerim 13 Mayıs 2009 19:51  

Mmmmm, miss gibi, çook ama çook lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık nunucuuum;)

Tijen 13 Mayıs 2009 20:12  

Çilekçi güzelim benim. Sapı olsa iki tanesini kulağına takardım, güzel güzel bakardın kırmızı küpelerinle. Ama dur, kiraz mevsimi yaklaştı. Heyooo!!!!

lemaninignesinden 13 Mayıs 2009 20:27  

BENDE HEP KENDİM YAPARIM REÇELİMİ BAHÇENINKI ÇOK LEZZETLI OLUYOR ELLERINE SAGLIK CANIM

defneylebirlikte 13 Mayıs 2009 20:39  

ay ay nefisler nunucuğum..özellikle de organikse..afiyetler olsun..

birdutmasali 13 Mayıs 2009 21:13  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zehra Gürgen 13 Mayıs 2009 23:09  

Nunum çilekler süper !
Reçelide çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.
Bizde kızımla bahçede bir saksıya ektik ama çıkma şansı sıfır.Şimdilik Derinin bundan haberi yok :)
Biliyorsun bizimki çilek kız hastası doğal olarak çilekli herşeyinde !!

sevgiler canım.

Adsız 13 Mayıs 2009 23:09  

TEBRİKLER.. TEBRİKLER.. NUNUMMMM
==)))

ahsapboyaci 13 Mayıs 2009 23:34  

arkadaşım ellerine sağlık böyle oraganik oluncxa tabi daha güzel

Adsız 13 Mayıs 2009 23:42  

bende bende tebrik ederim OLEEE...
çilekleride şerefine bir güzel yerim :)))
öptüm canım.
BANU.

ARZUMCUM 13 Mayıs 2009 23:46  

nefis görünüm ve lezzet.ellerine sağlık canım.afiyet,şifa olsun.

tarifsiz tarifler - ipek 13 Mayıs 2009 23:53  

Valla organik çilek reçeli, nasıl da güzel nasıl da beni ye diye bağırıyor oradan. Ellerine sağlık nunucum, enfes görünüyor.

NEŞELİ GÜNLER 14 Mayıs 2009 00:16  

BİR YERLERDEN ORGANİK KOKULAR GELİYOR.
ELLERİNE SAĞLIK ÇİLEK REÇERİNE BAYILIRIM TEK SEVDİĞİM REÇELDİR KENDİLERİ HELE ORGANIK OLURSA TADI BİR BAŞKA OLUR .ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER

hanimeli21 14 Mayıs 2009 01:20  

Vallahi kilolari vermeye baslayali akllimdan recel falan silinmisti ama hani su baskanlik yapan hanimefendi sagolsun gozumuzun icine soktu.
Taptaze o cileklerin kokusu , recel ve nunu birlesince insan yerinden kalkamiyor.
Ellerine saglik, sakama da gucenme emi.

Leyla Poyraz 14 Mayıs 2009 06:43  

Çilek reçeli muhteşem görünüyor..ellerine sağlık canım..

Adsız 14 Mayıs 2009 07:27  

nuraycığım o nasıl parlaklık böyle çileklerdeki.bakakaldım yine.
çok güzel çileklermiş, afiyet olsun hayatım.(diyettesin bilyorum)
çok öptüm seni.
MİNE.K

pelin'ce 14 Mayıs 2009 08:35  

Nunucum nasıl güzel bir mesaj bırakmışsın öyle...Desteğin için çok teşekkürler...

Seni Seviyorum.

Not: Çilek reçelini yorum yaptım sanırım ama yine söylüyorum çok nefis gözüküyor...

zencefil 14 Mayıs 2009 09:33  

Ben bu çilekleri sepettte satılırdı, Levent Çilekli tesisleri yolu üstünden, ordan alırdım. Reçelini yapınca heryer kokardı. Çok canım çekti şimdi)))
Reçel çok güzel olmuş eline sağlık,Sevgiler,Funda

Adsız 14 Mayıs 2009 10:04  

mmmmmmhhhhhhh. bu nasıl bir çilek. şekli bile en gerçek. çocukluğumda vardı en son gördüğümde nunucum.
bir tadına baksam bişey istemezdim şimdi.
afiyet olsun. çok güzel reçel yapıyosun nunu sen. annem öle dedi.
DEMİN REÇELLERİNİ İNCELEDİ. USTA OLMUŞ DİYOR !
sevgiler canım nunum.
elçin sarıyer.

Arzu 14 Mayıs 2009 14:14  

Ellerine sağlık. Eminim misler gibi olmuştur. Afiyet olsun Sevgiler...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP