TAM BUĞDAY UNLU KREP

>> 15 Mart 2010 Pazartesi






Bahar kahvaltılarındaki çok hafif ve Çok Sağlıklı bulduğum krep tarifini ,sizlerden gelen mailler üzerine yayınlıyorum arkadaşlar.

TAM BUĞDAY UNLU KREP

1 yumurta
1.5 sb lıgt süt
minicik tuz ( tatlı olarakda yenilmesi için az koydum )
1/2 çay kaşığı esmer şeker
tam buğday unu

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Süt ve yumurta karıştırılıp, tam buğday unu , şeker-tuz -yağ eklenir. Isıtılmış tavada yağsız ! pişirilir.

Not :
Beyaz unla yapılan krepler, ipeksi yumuşaklığı ile bilinmekte,
ve buna nazaran tam tahıllı krepler ise biraz daha kuru olmaktadır !

HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.

ÖDÜLLERİM için sevgili Melek ve Vildan' a Çok Teşekkür ederim.
Bu Sayfada yayınladım.

42 yorum:

Yildiz 15 Mart 2010 19:02  

Hımmmm
çok sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık tam benlik ...
Sevgiler.....

ORDAN BURDAN HAYATTAN 15 Mart 2010 19:08  

hmmmm harika, hele de üzerindeki o çiçekler ne kadar da güzel. tam baharlık,ellerine sağlık

Adsız 15 Mart 2010 19:17  

bende sayende hiç beyaz un kullanmıyorum son zamanlarda.
öyle çok şey öğrendimki sağol nunucum.
esin

Zehra Gürgen 15 Mart 2010 19:53  

Nunum krep deyince Derin hanım için akan sular durur !

sabah akşam hiç fark etmez yaptırır yer. Ellerine sağlık o görmeden kaçıyorum..

Arzu 15 Mart 2010 20:43  

aman da aman pek de güzel süslemişsiniz. Ne kadar da şirin olmuş.
bu arada kepekli un kullanmak fikri super.
teşekürler

bülbülünyeri 15 Mart 2010 20:55  

Canım,
ellerine sağlık.Bu sunumlarına bayılıyorum.
Sevgiyle kal.

NEFİSE 15 Mart 2010 20:57  

Canımcım ellerine sağlık ....

annemineli 15 Mart 2010 21:30  

Beyaz un yerine daha sağlıklı,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr....

Adsız 15 Mart 2010 21:32  

hiç aklıma gelmemişti sende tadana kadar.
keki poğaçayı yapmıştın ama kerep iyi fikirdi nuracığım tekrar ellerine sağlık birtanem.
SEMRA

Adsız 15 Mart 2010 21:35  

bayılırım canım.
iyi fikir.
şu kattığın havaya bitiyorum her defasında =]
ne şekersin canımcım. ferda

Pembe Tatlar 15 Mart 2010 21:41  

Nunum hemen not aldım canım elerine emeğine yüreğine sağlık...

IŞILCA TATLAR 15 Mart 2010 21:51  

Nuray'cığım,
Annemin telaşından dolayı epeydir uzaktım dostlarımın sayfalarına.
Sayfanı açınca içimde de baharlar açıyor her seferinde.
Ellerine, emeklerine sağlık güzel arkadaşım. Nefis görünüyor krepler.
Kucak dolusu sevgilerimle,

estergonyesil 15 Mart 2010 21:52  

Rejime girmişken güzel bir tariff görünce gözlerim ışıldadı bende kepekli unla denemeyi düşünüyordum. Tam tahıllı unda güzel fikir...

Gönülünce 15 Mart 2010 22:01  

Nefis görünüyor çiçekler üzerinde çok hoş durmuş...Ellerinize sağlık...
Sevgiler...

Adsız 15 Mart 2010 22:49  

valla canım imrenmemek ne mümkün.
mutfağında hep bahar hep yaz var
kalbin gibi desem .....
kocaman öpücükler canım.
Banu

Adsız 15 Mart 2010 23:24  

ah şu tabağı alıp kaçsamya ben nunuş. bayıldım bunlara.
harika olmuşlar- sema.N

Adsız 15 Mart 2010 23:27  

merhaba canım. bendeki tarifler bol yumurtalıydı, bu çok hafif ve pratik, gerçekten yapmalı.
ellerin dert görmesin canım arkadaşım.
nede şirin bir tabak olmuş ,çok sevdim bende.
SEVTAP

meleginmarifetleri 15 Mart 2010 23:55  

Ohh nefis görünüyor nunucum ellerine sağlık..
Arkadaşım bende ödülün var gelip alırmısın:))

YAŞAMIN KIYISINDA 16 Mart 2010 00:04  

Hoşgeldin Pamuk şekerim,
özlettin!
Çiçekli krep,bahar harikası canım benim...

lezzetduragi 16 Mart 2010 00:45  

Çok severim ellerine sağlık.Her pazar kahvaltısında bende yaparım mutlaka.Buğday unuylada deneyeceğim.

Bu arada Ödülün var lezzetduraginda seni bekliyor

NuR 16 Mart 2010 01:11  

Sevgili Nunum, ellerine sağlık, ama dediğin gibi o bembeyaz, ipeksi unla yapılan gibi olmuyor. Ama sağlıklı yaşam için biraz damaktan da fedakarlık etmeli:)))
Ben de ekmek yapımında sürekli, tam buğday unu kullanıyorum. Bahar kahvaltın da muhteşem bu arada, bahar gibi cıvıl cıvıl:))
Sevgiyle kal

Adsız 16 Mart 2010 08:40  

çok iyi fikirlerinden biri daha nuraycığım.
denemek isterim bende ..
afiyetler olsun canım
asuman.V

Eylem 16 Mart 2010 08:40  

şimdi kahvaltı ediyordum olsada yesem diye içimden geçirdim.eger unum olsaydı yapacaktım.ellerine saglık.

nilay 16 Mart 2010 09:59  

Krepleri bile güzel göstermeyi becermişsin ya Nunu'cum daha ne diyeyim. Ellerine sağlık. Süpersin

Damak Tadı 16 Mart 2010 10:14  

Nuray'cığım kreplerin muhteşem görünüyor tatlım..İş yerinde canım çok çekti bol marmelat ve peynirlisini..Ellerine sağlık tatlım..Öperim en kocamanından..))

Önümüzdeki hafta sonu kimseye söz vermeyesin..)



Sevgiler..

Sibel 16 Mart 2010 10:44  

Bende de tam tahıllı krep var Nunu:)) Ne güzel oluyor değil mi, en sağlıklısı. Ama ben içine neler neler koydum bilsen!! Yaramazlık diz boyu:)

Adsız 16 Mart 2010 12:12  

AYY ÖPERİM BEN ONLARI SENLE BERABER KUZEN
FİLİZ =]]]]]]]]]]]

MÜNSTER 16 Mart 2010 13:00  

Canim benim, öncelikle biraktigin simsicak yorumuna tesekkür ediyor, kreplerin icin de ellerine saglik diyorum... Son derece saglikli ve lezzetli.... Sevgilerimle,

derya 16 Mart 2010 13:05  

Canım ellerine sağlık enfes görüntü
sünden ne kadar leziz olduğu belli
çok öpüyorum...

PAPATYA PRENSES 16 Mart 2010 13:41  

o kreplerin içine yağlı beyaz peyniri sürücen, domates salatalığı döşeyip bir güzel dürüm yapacaksın. of of:)

ellerine sağlık Nunucum..

Adsız 16 Mart 2010 13:57  

hayatcım bence sen = içine portakal reçelini koymuşsun.

sonra eğer ikincisini yemişsen ! ki pek yemezsin ! onada mutlaka tulum peyniri koyup sarmışsın
nasıl ama kehanetlerim
hahaaaaaahahaaa.... =)))
harrikasın güzel çiçeğim eline sağlık.
ZEYNEP GÜNAL

Adsız 16 Mart 2010 13:59  
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız 16 Mart 2010 14:18  

ne güzel demiştim ilk gördüğümde tabağı. yesemkmi seyretsekmi biledim. yiyerek seyretmeye karar verdim güzel elceğizine sağlık canım.
gülbin.B

( canım yukarda bir yazı var hayırdır çok meraklandım bende ! ??? stres oldum :(
arıyorum hemen.

lezzetyolculugu 16 Mart 2010 15:54  

Tam tahıllıdan yapmak daha sağlıklı bende kızıma tam tahıllı buğday unu kullanıyorum ellerinize sağlık.

MAVİANNE 16 Mart 2010 16:16  

sağlıklı ve lezizi görünüyor
deniyeceğim

ümmühan 16 Mart 2010 16:51  

Keşke her yediğimiz şey böyle sağlıklı olabilse ,
Ellerine sağlık

Adsız 16 Mart 2010 16:54  

önce içim açıldı benim.
yemeden adeta doydum. hayranım senin hazırlıklarına arkadaşcım benim.becerikli nunum. eline sağlık
bu arada sıkma canını emi. her şey düzelir, geçmiş olur biter inşallah. yanındayız canım benim.
Bety.

NzlGl 16 Mart 2010 17:23  

Krepin her türlüsü makbulümdür.
Elinize sağlık
sevgiler

Girls-On-Blog 16 Mart 2010 21:38  

Ne kadar özenli hazirlamissiniz...ellerinize saglık:)
Arkadaşınızın da emekliliği hayırlı ğurlu gelsin:)

kristalkelebek(aslı) 16 Mart 2010 22:51  

Nunucuum nefis olmuş krepler:). Bir tanesini de ben kaptım;).
Sevgiler..
aslı

Hülya 17 Mart 2010 13:25  

Bahar gelmiş kreplere...
Ellerine sağlık,sevgiler

Aybike Ceylan 17 Mart 2010 16:03  

Ellerine saglik Nunum,
HErsey gibi harika olmus. Ben de cok kullaniyorum tam bugday ununu, kizlara da degisik gelmiyor :)
Cok opuyorum, sevgilerimi birakiyorum.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP