KESTANELİ İÇ PİLAV

>> 1 Ocak 2010 Cuma


KESTANELİ İÇ PİLAV

3 sb prinç ( 1 saat ılık tuzlu suda beklemiş ,
5 sb su
2 adet soğan
1 körpe havuç -küp küp kesilmiş
2 yk kuş üzüm
1 yk fıstık
1/2 yk tereyağ
4 yk sıvıyağ - 1/2 çk. tarçın- toz karanfil- kara biber-tuz-
1.5 sb ayıklanmış haşlanmış kestane ( buharda pişmiş)

YAPILIŞI
Sırasıyla yağ,soğan kavrulur, havuç eklenip ,prinç ilave edilir, tüm baharatlar ve suyu eklenip en son üzerine kestaneler serpilir. pişirilip demlenmeye bırakılır.
Bu kimseyi yanıltmayacak tam ölçü tariftir.

afiyetler olsun.


YILBAŞI MASASINDAN

7 yorum:

derya 2 Ocak 2010 11:40  

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor salata ve pilav.Sunum zaten muh
teşem mutlu hafta sonları öpüyorum.

şehnaz 2 Ocak 2010 13:41  

NUNUCUM SEN MUTEŞEM BİR BAYANSIN...NE DİTYEYİM ELLERİNE SAĞKLIK...ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ......GÖRSELLİĞİN MÜTHİŞ...AFİYET OLSUN CANIM...

pelince 2 Ocak 2010 14:20  

Nunu pilav şahane olmuş,bir kaşık bile kalmamıştır geriye eminim.. ellerine sağlık...
güzel bir hafta sonu diliyorum

birdutmasali 2 Ocak 2010 14:36  

derya :)
teşekkürler canımmm...


şehnaz :)
canım benim sağolasın çok teşekkürler.


pelince :))))
kalmadı tatlım :)))
iyi tatiller..

lezzet sefasi 2 Ocak 2010 18:03  

Nefis bir goruntu,masada olanlar cok sansli diye dusunuyorum:) Ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa

Zehra Gürgen 2 Ocak 2010 19:10  

Nunum bir yorum yazdım uçtu, ikincisi inşallah sorunsuz olacak.
Kestaneli pilav çok güzel görünüyor, sunumunda çok güzel canım ellerine sağlık..

Adsız 2 Ocak 2010 22:30  

OFF OFF ARKADAŞIM. BU NE GÜZELLİK.
ÇOK LEZİZ VE İŞTAH KABARTIYOR.
MÜKEMMELSİN CANIMIN İÇİ.
HEPİNİZE İYİ SENELER TEKRARDAN.
FERDA.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP