PASTIRMALI-PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

>> 9 Ağustos 2011 Salı






NASILSINIZ ??
Nasıl gidiyor hayat ?? Şu duyduklarımız, okuduklarımız, gördüklerimiz yada şahit olduklarımız... nasıl da etkiliyor hepimizi .....
Dünya üzerinde ki herşey yansıyor ister istemez hayatlarımıza ! Kayıtsız kalmak ne mümkün :(
Kendi adıma mutfak hızını kesmiş durumda bende. Pek bişeyler denemek, yapmak hiç gelmez oldu içimden iyiden iyiye.. Çok uzun zamandır zaten haşır neşir de değilim biliyorsunuz !!

Afrika'daki dram yeni bir şey değil hepimiz çocuktuk, yine aynı dram sürer içlerimiz erirdi !
Hayat devam ediyor elbette, nefes alınan her neredeysek... derken bir iki tencere kaynıyor şükür.
İsrafa değinirsek, hiç bir zaman da kilolarca alışveriş yapan olmadım ben, ne ne kadar yetecekse onu alıp gelirim mutfağıma, kenarda biriktirmek, stoklamak, hele ki kullanmadan atmak ! bana uzak oldu yıllar yılı ! Ne pişecekse sayısıyla almak çok doğru bir alışveriş şekli. Dileğim o ki hepimiz bundan yana olalım. Gerektiği kadar tüketip, gerekmiyorsa el uzatmayalım derim. Günümüz şartları mutlaka hepimizi hizaya sokalı çok uzun yıllar oldu, mutlaka SİZLER de bunu hiç göz ardı etmediniz. Temennim yeryüzünde hiç bir insan, hiç bir canlı ''Muhtaç'' durumda kalmasın...

Bu akşam yine çorba başlangıcımız, iftariyelik, pastırmalı- patatesli börek, şeftali kompostosu ve birde köfte patates oturtması var soframızda..
Bazen zor gelsede her gün taze yemek yapmak, sadece o güne yetecek kadar pişirmek alışkanlık olmuş bende.Pek satırları uc uca bağlayacak havam yok bu akşam, demem O ki ;
Hepimizin nasibi- kısmeti bol olsun, ALLAH OLMAYANLARA VERSİN EFENDİM..


PASTIRMALI PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

2 Adet yufka
çemensiz pastırma
5 adet haşlanmış iri patates
1 büyük soğan
karabiber- tuz.
1 yumurta sarısı
bir kasede eşit oranda karıştırılmış , sıvıyağ ve su

Yufkalar üçgen parçalara kesilir
Küp kesilmiş soğanlar, sıvıyağda pembeleştirilir içine patatesler eklenir ( rende)
Tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğutulur.
yufkalar yağ ve su karışımı ile fırçayla ıslatılır
geniş tarafına harcı konup, üzerine minik parçalar halinde pastırma serpilir
ince uca doğru kıvrılır
bir tarafından başlayıp, içe doğru ,rulo halinde sarılıp, gül şekli verilir
üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiye dizilir
ve 175* ısınmış fırında pişirilip servis edilir.




AFİYETLER OLSUN.

3 yorum:

sarımutfak-hande 12 Ağustos 2011 15:28  

hoşgeldin canım
ne iyi ettinde geldin
börekler çok güzel olmuş ellerine sağlık bende senin gibiyim mutfaktan uzaklaştım umarım tez zamanda dönecek enerjiyi toplarım çok dağıttım çok :)))
öpüldün
hayırlı cumalar

Bir Dut Masalı - nUnU 12 Ağustos 2011 15:31  

Handem merhabalar..hoşbulduk canım

beraber pas atalım diyorsun yani :)))
Ama, sen beni sollarda tozu dumana bile katarsın :)))

bende öpüyorum sevgiyle canım..

Gülcan 13 Ağustos 2011 00:05  

BÖREKLER HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP