BEŞAMEL SOSLU TAVUK GRATEN
>> 4 Ağustos 2011 Perşembe
Malzemeler:
1 Adet haşlanmış doğranmış Tavuk gogsu
1 adet yarı haşlanmış patates
1 adet yarı haşlanmış havuç
1 adet yarı haşlanmış kabak
BEŞAMEL SOS
2 dolu yemek kasigi un
1/2 Yemek kasigi tereyagi- 1 yk sıvıyağ
2 Bardak Sut
Uzeri icin rendelenmiş, taze asar peyniri
Tuz/Karabiber/Kirmizi biber
Teflon tencerede yağ eritilir un ilave edilip kavrulur
sütü yavaş yavaş ilave edip boza kıvamına getirilir
çekilmiş karabiber ve baharat eklenir.
YAPILIŞI
Sebzeler küp küp doğranır
tavuklarla beraber tuz- baharatlar konup karıştırılır
beşamel sos eklenerek hepsi harmanlanır
fırın tepsisi yağlanır ,malzeme konulup,
ısınmış 220* pembeleşene dek pişirilir
rendelenen kaşar peyniri fırın açıp eklenir
üzeri kızarınca alınır,
ılık-sıcak servis yapılır
soğutmayın ! ki peynirler sertleşmesin servis esnasında.
AFİYETLER OLSUN...
1 yorum:
Elinize sağlık:)
Yorum Gönder