KÖZ BİBERLİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
>> 14 Ağustos 2011 Pazar
Hava hala serincene iken, ramazanada uygunluğu açısından tavuk suyuna bir çorba denedim.
Köz biberlerin tam zamanı, daha doğrusu kırmızı biberlerin. Bol bol dondurucuya saklıyorum, kışın onsuz yapamam çünkü.
Biraz farklı bir yorum getirdim kırmızı bibere, unsuz, kremasız çorbalar favorim !!
Kendi lezzet ve yoğunluğundaki kıvam beni çok mutlu eder.
Size derim ki BİRDE BÖYLE DENEYİN...
KÖZ BİBERLİ TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI
4 adet közlenmiş biber (kabuksuz !)
3 rendelenmiş domates
1 sb kadar tel şehriye (daha azda olur kişiye bağlı)
bir tutam maydanoz
tavuk suyu
tavuk parçaları
1 küçük soğan
1 minik diş sarımsak
çekilmiş karabiber
tuz ve yeterli miktarda sıcak su
Yapılışı:
-Önce biberler közlenir kabuk ve çekirdekleri temizlenir
-Tencerede 1 yk sıvıyağ ve 1 soğan pembeleşir,
-domates- doğranmış biber- sarımsak ilave edilir suyu çekmeye yakın 4 sb sıcak su ilave edilir
-5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır, blendrdan geçirilir
-şehriyeleri-tuz ve baharatları eklenip, kaynamaya bırakılır
-arada suyunu kontrol edin, azaldıkça sıcak tavuk suyu ekleyin
- şehriyeler pişince maydanozu ve haşlanmış tavuk parçalarını serpip 5 dakika daha kaynatıp- kapatın- dinlendirin
MSSLER GİBİ OLUYOR BENDEN SÖYLEMESİ
AFİYETLER OLSUN.
3 yorum:
Çok güzel görünüyor Nunu'mm,
İftar sofrasını çorbasız geçirmeyen ben en kısa zamanda deneyeceğim bu çorbayı da:)
Ellerine sağlık...
Sevgimle kal,
Züzü
(Düşler Mutfağı & Züzü'ce)
züzüümmm..
afiyet olsun canım.
Gerçi bizim ev halkı çorba konusunda biraz tutucu ama ben değişik tatlar denemeyi seviyorum
Tarif alındı hemen denenecek:))))
sevgiler
Yorum Gönder