ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

>> 11 Ağustos 2011 Perşembe






Yağmurun seside, kendisi de camlaramıza, bahçelerimize konuk oldu.. Dünden daha yavaş, daha ılık, sanki daha bir aydınlık bir hava var..ama soğukça..
Sabah yine dün olduğu gibi üzerimde bir hırka, balkonun dört mevsim kapıları yarı açık , masala yazıyorum.. Cd de ise Sertap Erener eşlik ediyor O güzelim İstanbul şarkısıyla..
Ahh İstanbul... diye içleniyorum :) sanki burada değilim !

Bir kaç mail vardı cevaplamam gereken, önceliği onlara verip, istemeye istemeye gazetelere hızla bakıp, sayfaları kapatıyorum.. Tatsız tuzsuz gündem maddeleri ne kadar gerçek olsa da, fazla negatifliğe gerek yok diyor !! kalkıp giyinmeye gidiyorum.
Ben bugün evde değilmiyim ? Hem bugün erenköy perşembe pazarı yok mu ?? ne kadaar zaman oldu gitmeyeli ! Haydi diyorum kendime, yağmur mağmur boşver, al şemsiyeni atla arabana sür pazara.
Öylede yapıyorum, sağanak coştu yoldayken, trafik de can sıktı, ama keyfimi yerine getiren en güzel şey, neredeyse pazarın girişinde park yeri bulmak oldu. Sabah piyangosu şimdiden vurdu :))
Çok güzel sarmalık yapraklar aldım, bahçe biberi, frambuaz, yeşillik ve biraz çanakkale domatesi
ne yazık ki organik pazara gidemedim 2 haftadır !!
Dönüş yine trafik çilesi ile geçtiyse de, arabada dinlediğim radyo eşiliğinde çekilir haldeydi.
Eve uğrayıp aldıklarımı yerleştirdim, meşhur ramazan listeme göz atıp, kol böreğini gözüme kestirdim... Çıtır çıtır ıspanakları boşuna almadım yani..
Erkenden işe koyuldum.. Hazırlayıp, akşama pişmek üzere dolaba kaldırdım..
Sizde iyi fikir bende yapayım dediyseniz, haydi ben dinlenirken sizde listeye bir göz atın isterseniz..


ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

İÇ MALZEME

1/2 Kg. taze ıspanak
200 gr kıyma
2 soğan
2 yk sıvıyağ
tuz-karabiber
susam- çörekotu

büyük boy yuvarlak borcam fırın tepsisi.

3 yufka
1 yumurta sarısı
yoğurt ( göz kararı yaklaşık 250 gr cıvarı ,yetmezse ekleyin)
1/2 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Soğanları sıvıyağda pembeleştirip, kıymayla kavurun,
-ıspanakları doğrayıp, tuz- baharatları ekleyin
-suyunu çekene dek soteleyin-soğutun.

- Bütün Yufkayı yayın,
- yarısının üzerine yoğurtlu,sıvıyağlı harçtan ince bir kat sürün ve diğer yarımın üzerine kapatın.
- tekrar üzerine yoğurt harcını sürün
-geniş tarafına ıspanaklı içi koyup, yuvarlayın.
-rulo haline getirip, dev bir gül böreği elde edin,
-yağlanmış tepsinin ortasına koyun
-diğer yufkalarıda aynen böyle yapın, etrafına sarark tepsiyi doldurun
-kalan yoğurtlu harca, 1 yumurta sarısı ekleyerek tüm tepsideki rulolara sürün
-ısınmış 175* fırında pişirin
-pamuk gibi bir börek sizi ekliyor artık
AFİYETLE....

4 yorum:

Gülcan 12 Ağustos 2011 23:39  

ÇOK GÜZEL VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR İNSANIN CANI ÇEİYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

Gülcan 12 Ağustos 2011 23:39  

ÇOK GÜZEL VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR İNSANIN CANI ÇEİYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

NzlGl 13 Ağustos 2011 09:27  

Ne çok severim. Kanıma giriyorsun Nunucuğum:))))) yapmak şart oldu:)

Bir Dut Masalı - nUnU 13 Ağustos 2011 09:41  

Gülcan,
çok haklısın :)

Nazlıcım,
öylede battık, böylede :)
ama bu harika bişey..
ipek gibi çok severim..
Girdik işte kanına eyvah eyvah :)))

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP