VER ELİNİ KURUÇEŞME !

>> 22 Temmuz 2011 Cuma

Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı (boğaz cephesi)
yalının cadde tarafı ve girişi

yalının harika işlemeleriyle bezeli boğaz cephesi

restaurant bölümleri

dış mekana açılan salon ve kapalı restaurantı

Muhsinzade ailesinden kalan,yüzyılı aşkın giysiler

göz alıcı tasarım oturum grupları

enfes tasarım sehpalar

hayranı olduğum aydınlatmalar !

el işçiliği ile bezeli tavan süslemeleri

görkemleriyle bizi karşılayan giriş

buranın bir WC olmasına inanmakta zorlandığım anlar !! :) ve günün başlangıcı- devamı kahve yemeklerimizle noktalanan günün analizinde göz şenliğimizi, ruh banyomuzu da boğazda tamamlamış olduk sevgili dostlar.


Bugün ki sıcak, sıcak ötesi, o kadar buharlaşma noktası yani !! İyisimi serincene yerlerde dolaşmak diye düşünürken, dün gelen boğaz turu teklifine anında ,neresi ? nereye bile demeden varım demişim, demişimde gülmüş telefonun diğer ucundaki sevgili Betül arkadaşım .
Daha tatilden geleli 3-4 gün oldu, İstanbul özlemiştir elbet beni.

Sabah olunca rotamız doğruca kuruçeşme less hottomans otelinde sabah kahvesi ,ardındanda Bebek'te öğle yemeği,sonrasında da istinyepark !olarak başlamıştı.

Kahve faslı doyulacak gibi değil, nasıl tatlı esiyor deniz kenarı, saltanat üyeleri gibiyiz cağnım yalıda. Vakit ilerledi, daha etrafı gezeceğiz ! kahve faslından sonra, oteli gezmeye başladık, aklımı başımdan alan her köşesi, aile yadigari eşyaları, İsmail Acar tabloları, el yapımı çizimler, işlemeler, nakkaş ustalıkları ile baş döndüren mekanlar öylesine hayat katmışstı ki, Feng Shui tarzı da çabasıydı !!!
Otel muhteşem ötesi... Kısaca şöyle bilgi toparladım:

Muhsinizade Yalısı, Kuruçeşme, Beşiktaş sahilinde bulunan 9 Boğaziçi yalısından biridir; bugün otel olarak hizmet verir.

Yalı, 18. Yüzyılın ilk yarısında Sadrazam Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırıldı. Bir süre yalıda yaşayan Muhsinzade Mehmet Paşa, daha sonra onu Boynueğri Esseyyid Abdullah Paşa’nın oğlu Mehmed Said Bey ile evlenen kızı Rukiye Hanım’a düğün hediyesi olarak verdi. 1796 yılı Haziran ayında Kuruçeşme’de çıkan bir yangın üzerine Kuruçeşme’ye gelen Sultan III. Selim’in bir süre dinlenmek üzere Rukiye Hanım ve Mehmet Said Bey’in oturdukları Muhsinzade Yalısı’na çıktığı bilinir.

1920'li yıllara değin yalıda Mehmet Paşa’nın çocukları ve torunları yaşadı. Ünlü hattat Muhsinzade Abdullah Hamdi Efendi de bu yalıda doğmuş ve yaşamıştır. 1920’lerden sonra terk edilen yalı kömür ve kum deposu olarak kullanıldı.
Bugünkü sahiplerince satın alındıktan sonra restore edilerek otel yapıldı
**
Les Ottomans ( Muhzinzade Yalısı) , İstanbul'un en şık ve en pahalı butik oteli. 1935'te yanan Kuruçeşme'deki tarihi Muhsinzade Paşası'nın Yalısı Güney Turizm Koordinatörü Ahu Aysal'ın 55 milyon dolarlık yatırımı ile cennete dönüştü. Duvarlarında İsmail Acar tabloları, Zeynep Fadıllıoğlu imzalı iç dekorasyonu, görkemli boğaz manzarası, dubleks süitleri ve bir o kadar iddialı Spa'sıyla muhteşem bir otel...



PAYLAŞMAYA, DERİN BİR BOĞAZ HAVASI ALIRKEN, BİR FİNCAN KAHVE İÇMEYE NE DERSİNİZ DOSTLAR ? BEN DERİM Kİ : GECE ÇOK GÖRÜLMEYE DEĞER !!

HEP SEVGİYLE....

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP