ŞEFTALİ BOHÇASI

>> 17 Eylül 2011 Cumartesi







 ŞEFTALİ BOHÇASI ( TART) (İsim Anneside oldum :)


4.5 kahv. finc. un
1 kahve finc. pudra şekeri
2/1 kahv finc.sıvı yağ
50 gr tereyağ
1/2 pk vanilya
1/2 pk kab tozu
1 kah finc. yoğurt
ölçü türk kahve fincanıdır !


3 küçük şeftali
şeftali marmelatı veya bal
üzerine pudra şek.


YAPILIŞI VE ÖN HAZIRLIKLAR :


-Fırını önceden 170* ısıtın
-Öncelikle şeftalileri kalınca dilim dilim doğrayıp süzgece koyalım süzülsün süzülebildiği kadar !
-Ardından hamurumuzu yoğurup 10 dakika dinlendirelim. İri bir portakal kadar bişey çıkıyor ortaya.
-Sonra kelepçeli tart kalıbını pişirme kağıdı ile kaplıyalım
**
-Hamuru tezgahta merdane ile açalım, merdaneye GEVŞEKÇE sarıp kalıba yerleştirelim.Kırılgan bir hamurdur telaşa kapılmayın !!
-Tabanı ve çember kenarları iyi yerleşsin ve sadece yukarıdan ,yanlarından taşsın yeter ! ( resimlerden faydalanın ! )
-süzülmüş şeftali dilimlerini, resimdeki gibi dizelim- Şeker serpmek yok !
şeftaliler tatlı ve ÇOK SULANIR !!!!!
-yanlarından , şeftalilerin üzerine doğru katlayın- bastırmayın
-artık fırına atabiliriz. 170* yaklaşık 25 dakika Çok yeterli ! Yanmasın !
İncecik hamur olduğundan Çabuk pişiyor !!!
-üzerine ılıkken, fırçayla şeftali reçeli sürebilirsiniz- balda olur ama çok ince olsun !
-ılık-soğuk arasındayken ! altındaki kağıdı alın-
 galiba en ehlikeli kısım bu -  hamur kopabilir ! kırılabilir - tecrübeyle sabittir ! yavaş alın.


PÜF NOKTALARI !!!!

Neden hamurum yırtıldı :

-(mutfak çook sıcaktı ! ve telefon konuşmam sebebiyle hamurum bekledi ısındı ! )
-sabah serin ortamda hazırlayın.
-Sıcak ortamda yapmayın ! Hamur kendini bırakıp ayrılıyor !
-Hamurla çok oynamadan tezgaha un serpip ! hemen kalıba nazikçe serin !
-Küçük şeftaliler daha rahat sığıyor, benim çok iri olduğundan dengeli durmadı -sığamadı !
-şeftaliler ise  kalın ! dilimlensin- pişince küçülüp ufalıyorlar
-çok sıkı yerleştirin,sırt sırta olsunlar ki , pişince küçülüp ayrı durmasınlar
-pudra şekeri en son masada servis anında serpilir ki, eriyip, hamuru sulandırmasın !
-eğer kıtır kıtır seviyorsanız açık kalsın
-ama bense yumuşakça severim , bu sebeple soğuyunca, streçe sarıyorum Tercih Sizin.


Hazır şeftalilerin altın çağındayken KESİNLİKLE EMİNİM ! YÜZLERCE İZLEYENİM ! koşa koşa mutfağın yolunu tutacaklar.. :)))
Yoğurmak 5 dakika !
pişme süresi 25 dakika.
10 dakika sonra çaya hazır yani :)
ama ılıkken illa kahveyle bir deneyin derim.. en güzel anı galiba o zaman !


HEPİNİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...
HAFTA SONUNUZ GÖNLÜNÜZCE SAĞLIKLA OLSUN..

Tarif buradaki sofradan

43 yorum:

KİZHATCE 17 Eylül 2011 15:17  

enfessss:) hızına yetişmek ne mümkün :)

Adsız 17 Eylül 2011 15:19  

allah be..
ben eridim

ESİN

Unknown 17 Eylül 2011 15:32  

Nefis görünüyor,ellerıne saglık canım.

Adsız 17 Eylül 2011 16:09  

nunuş çiğ bile yerim gibime geliyor
=]] Selma

Unknown 17 Eylül 2011 16:55  

Sultanım nasılda güzel görünüyor elle
rine sağlık mutlu hafta sonları diliyor ve öpüyorum.

ebru 17 Eylül 2011 17:03  

Her zaman ki gibi hoş bir lezzet. Tam Nunu marka. Ellerine sağlık Nunucum.

çeşnici Handan 17 Eylül 2011 20:40  

Nefis bir görüntü harik bir tat ellerine sağlık Nunucuğum.

Adsız 17 Eylül 2011 20:53  

görüntüsü yetti bile bana
bu ne değişik bir yapılış
hemen ama hemen yapıcam
kolaylığı en güzel yanı
biz çalışanlara süper çare
elbette sanada ))
eline sağlık nunuşum kocaman sarıldım öptüm seni

zeynep

cecil 17 Eylül 2011 21:08  

oooooo muhteşem görünmekte başka meyve versiyonlarını isteriz

lezzet sefasi 17 Eylül 2011 21:14  

sevgili nunu ilk gelecek konuklara yapicam ben bu tarifi.
Konuk bahane tarif sahanee;)
Sevgiler
Sefa

Adsız 17 Eylül 2011 21:20  

bende sıraya girdim heyecanla,
çok şaşırtıcı olacak akrabalara yarın,
nunucuğum çok marifetlisin
çok yaratıcı ve yatkınsın canım
bendende en kocamanından sevgiler bol çiçekli teşekkürler

Mine

Lezzet Karnavalı 17 Eylül 2011 21:39  

ohh tarif gelmiş nihayet,hemen deneyeceğim, gördükçe iştahım kabıyor valla:)
bu arada ben de sizdenim; yumuşak severim:)

Aynur 17 Eylül 2011 21:41  

Selam Nunucuğum nasılsın?
ellerine sağlık görünce canım çekti hayatım nefis kıyır kıyır bir hamur ve yumuşacık şeftalinin uyumu hımmm miss mis afiyet olsun
sevgiler
www.papatyasef.com

Adsız 17 Eylül 2011 21:43  

tatlım saat 5 de yaptım, çaya yetişti, ya ne kolay ama ne leziz bişey oldu
herkesin nutku tutuldu ortaya getirince,
eltiler pasta almış kim bakar yüzüne
hahahhahaaaaha
kraliçemin kraliçesi dedim oda ne dediler.
blogcu dilini nerden bilecekler dedim içimden
hahahhahahhaaa
bana en güzel tarifi kattın daha neler yapıcam teşekkürler tatlı kuzum.
az kalsın çiğ çiğ yiyodum ))

HEPİNİZ YAPIN EY AHALİ
Selma

kristalkelebek(aslı) 17 Eylül 2011 22:40  

Nunuuuum ben döndüm:)..Baktım sen de dönmüşsün, ne mutlu oldum anlatamam:). Sonra sayfanda harika bir tartla karşılaştım, işte Nunumun ellerinden çıkmış bir güzellik daha dedim:). Ellerine sağlık güzel Nunucuuum.
Seni kocamaaan öpüyorum..
kelebeğin;).

dogada.blogspot.ru 17 Eylül 2011 22:41  

Tart göz kamaştırıyor şeftalininde tam zamanı nunucum mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım

SEVALCE LEZZETLER 17 Eylül 2011 22:56  

Merhaba canım,
Ziyaretine ve tanıştığımıza memnun oldum.))
Tam şeftali zamanıyken bu nefis tartı yapmak lazım.Şık görselliklerle dolu bloğun ve bu nefis lezzetler için eline emeğine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Adsız 17 Eylül 2011 23:05  

canım benim
hayran oldum bir kere daha
birde sabırsızlandım sabah olsa denesem yüzümün akıylada başarabilsem diye
artık haberler yarına
çok güzelmiş nunucum yine mükemmelsin canım
iyi geceler ( sevtap)

bırtutamkekik 18 Eylül 2011 00:18  

nunumm:)))
bu nasıll bir lezzet harikasıdır böylee:)

ellerine yüreğine sağlık...
tamda şeftalili bir lezzetin
hayalini kurarken,nasıl ilaç gibi geldi tarifin:)

tez zamanda deneyip tatmalıyım bu muhteşemm lezzeti inşallah...
enn kalbii sevgilerimle...

umutluhayat 18 Eylül 2011 10:42  

nefis olmuş nefis.ellerine sağlık canım ,bir dilim alıp kaçsam iyi olacak .sevgiler.mutlu pazarlar.

Adsız 18 Eylül 2011 11:31  

nunu hatun
bu ne enfes bir görüntü
eline sağlık canısı
- nesrin-

TÜLİN-sihirli tatlar 18 Eylül 2011 12:38  

görüntü sunum çok şık olmuş.Ellerine sağlık canım.
denenmeli diyorum bu tarif.Sevgiler:)

İnci Yemek 18 Eylül 2011 13:37  

Muhteşem bir görüntü,lezzeti kimbilir nasıl:)ellerinize sağlık.
listeme aldım deneyeceğim,şeftali'li lezzetlere bayılırım.
İyi ve güzel günlerde görüşmek üzere.
kucak dolusu sevgiler...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ 18 Eylül 2011 14:15  

canım... merhabalar ben bu kadar harika bir bloğu yeni tanıdiğim için kendime kızdım neler kaçırmışım diyecem ama ..hayır ne kaçırması kazandım blog yerinde tarifler ortada...
ellerşne sağkık şeftalili turtan harika resimler de çok iyi olmuş tarifi mutlaka denenecek
sevgiler:)

aleyna 18 Eylül 2011 14:34  

kesinlikle muhteşem.bende şeftali tart gibi bir tarif arıyordum.demeyeceğim inş.ellerinize sağlık.mutlu pazarlar.güzel yorumunuz için ayrıca teşekkürler

LEZZETİKRAM 18 Eylül 2011 19:01  

nefis nefis ellerinize sağlık ,şeftali varsa bende varım zaten :))

leyya 18 Eylül 2011 20:47  

tatlımmm sağol güzel yorumun için.yemek bloğumu ihmal ediyorum ama ara ara sessiz sedasız izledigim mutfak kraliçelerinden birisin sen.sunumlarına, tercihlerine hele hele servis tabaklarına ve fincanlarına hayranım:)
şeftaliyi ilk fırsatta bohçaya saracağım ben de.teşekkürler bu güzel tarif için.çok selam.

Adsız 18 Eylül 2011 21:30  

öldürür senin bu tariflerin adamı
gerçekten bu kadar iyi olmak zorundamısın
komplexden ezildik bre
))))))))))
aklım kaldı aklım canparem benim

Fatoş

müjde 18 Eylül 2011 22:42  

Muhteşem! Yraın denenecek.Ellerine sağlık Nunum.

Unknown 18 Eylül 2011 22:44  

hem kıtır hem de en sevdiğim meyve birleşince ve böyle kombine olunca bir başka güzel olmuş eline ve yüreğine sağlık

aslan 18 Eylül 2011 23:19  

Yemek bloglarında her zaman tek geçileceklerden birisiniz Nuray hanım.Sunumunuz,görsellik ve lezzet kendini belli ediyor. Teşekkürler.

Dostlukla..

Unknown 18 Eylül 2011 23:21  

Sevgili NuNu...

ama ben burda kalakaldım.

nefis görünüyor,ilk fırsatta denemek istiyorum.

ellerine,o sıcacık güzel yüreğine sağlık.

sevgilerimle...

Şirince Tatlar 18 Eylül 2011 23:38  

harika görünüyor..bayıldım ve tuttum bu bohçayı ben:))

Bir Dut Masalı - nUnU 18 Eylül 2011 23:38  

Aslan Bey ,
döndüğümde sayfanıza ulaşamamak beni üzdü..
buradan teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum..


VE SİZ TÜM DOSTLARIM VE BLOGGER ARKADAŞLARIMA TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM.
DİLERİM YAPIP TATTIĞINIZ DA DA MENUNİYETİNİZ DEVAM EDER.

ÇOK SEVGİLER. GÜZEL HAFTALARDA BULUŞMAK ÜZERE.

Çınar 18 Eylül 2011 23:44  

Hemen deneyeceğim harika görünüyor :)

Sevgiler

Zeugma 19 Eylül 2011 00:20  

Şeftaliler bitmeden sık sık yapmalıyım...
Nefisss görünüyor...

Mutfak Dili 19 Eylül 2011 02:43  

Ay bayildim anlatima ne kadar guzel aciklamissiniz hamurun durumunu. Elinize saglik. Ama sşunu söyliyeyim bu hamur hafif dağılan hamur.
sevgiler..

AslıASLI 19 Eylül 2011 03:25  

ben böyle güzel bir görüntü karşısında resmen bittim :) ellerinize saglık. ben asla yapamam bunu..

Disalce 19 Eylül 2011 08:40  

aynen yazdığın gibi insanın mutfağa koşası geliyor....nefis bir görüntü...ellerine sağlık

birsence 19 Eylül 2011 09:02  

hala biraz kaldıysa sana geliyorum nunucum:)))nefisssssssssss.....

Bir Dut Masalı - nUnU 19 Eylül 2011 09:36  

:=))
Birsenciğim kalmadı tatlım ,
ama senin için seve seve yapabilirim..

ÇOK TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE.

mandalincikmazi 30 Eylül 2011 13:05  

Çok güzel bir görüntü Hatice'de gördüm tarifini o da çok güzel yapmış seninkinide görmek istedim :)
Nefis görünüyor .
ellerine sağlık ......

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP