KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA TAVUK SOTE

>> 4 Ağustos 2012 Cumartesi

KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA TAVUK SOTE ( 5 KİŞİLİK ) 5 kemer patlıcan 2 yk zeytinyağı 600 gr kuşbaşı tavuk (buttan kemiksiz) 2 iri rendelenmiş domates 1/2 yk salça 2 yemeklik doğranış soğan 2 rendelenmiş sarımsak çekirdekleri temizlenmiş 4 adet çarliston tadına göre tercihen : çekilmiş beyazbiber- karabiber- kimyon- tuz -Patlıcanlar közlenip soğutulur, -Yağın içine sarımsak atılıp, ardından soğanı ekleyip pembeleştirin -tavukları ekleyin pişirin -domatesleri ve salçayı ekleyip beraber karıştırın -en son baharat ve tuzu ekleyin ,hafif sulu halde,ılıkken patlıcanları dolsurun ve fırın tepsisine dizin. -ısınmış fırında 10-15 dakika pişirip servise hazır edin. AFİYET OLSUN

10 yorum:

Swotpisces 4 Ağustos 2012 16:25  

harikalar, bayılırım... :)

Gönülünce 4 Ağustos 2012 16:43  

Misler gibi köz kokusuyla şahene olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Gülsüm Güven Tuncer 4 Ağustos 2012 22:47  

Mmm.. Kokusu buralara geldi. Ellerine sağlık

made in funda 5 Ağustos 2012 00:07  

nunucuğum öncelikle sımsıcak sevgilerimi gönderiyorum sana.bu tarife bayıldım doğrusu.harika bir fikir...nefis görünüyor.ellerine sağlık canım...

Mutfak Havlusu 5 Ağustos 2012 04:35  

aaaa bunu çok sevdim!
bunu yapmalıyım muhakkak
teşekkürler Nunu:-)

Deniz 5 Ağustos 2012 10:03  

Çok değişik bir yemek. Közlenmiş patlıcan çok yakışmış olmalı. Güzel fikir, ellerinize sağlık.

NzlGl 5 Ağustos 2012 18:19  

Nunucuğum, köz patlıcanın her zaman soframda yeri vardır:) sayenizde ilk yapılışıda bu tarif olacaktır, Sevgiler

Ihlamurcum 6 Ağustos 2012 12:06  

Bence çokta sağlıklı olmuş, ellerinize sağlık Nunucum.
www.ihlamurcum.com

Sevil Şahin 6 Ağustos 2012 16:28  

Hımmm nunu enfes olmuş ellerine sağlık hem hafif hem lezzetli
afiyet bal olsun

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP