ÇİLEKLİ MİNİ KEK

>> 11 Mayıs 2012 Cuma




ÇİLEKLİ   MİNİKEKLER  (CUPCAKE)


2 yumurta
1/2 sb şeker
1 mini çb sıvıyağ
1 sb ılık süt
3 yk pekmez (ne olursa)
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 yk kakao
her keke 2 adet doğranmış ,sert olgun çilek
aldığı kadar elenmiş  un
üzerine süslemek için çilek


Sırasıyla kek malzemelerini  çırpıp,  yağlanmış kalıba veya  kek kağıtlarına paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış ,175* fırında pişirelim.
Ilınınca üzerine  önce pudra şekeri sonra çilekleri dizelim.
Çileklerin üzerine sulandırılmış balı fırçayla parlatmak için sürelim.
Sonrada mutlaka afiyet olacaktır çay veya kahvelerinizin yanına..

sevgiler....

8 yorum:

reyhan kokulu mutfağım 11 Mayıs 2012 08:34  

çilek mevsimi gelince pastalarımız ,keklerimiz nasılda renkleniyor. harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık.

sevgilerimle...

Unknown 11 Mayıs 2012 08:45  

hazır çilekler bol bol varken denemek lazım. kıştan kalan pekmezi değerlendirmek niyetindeydim, bu tarif iyi oldu eline sağlık sevgiler

Adsız 11 Mayıs 2012 08:54  

gÜNAYDIN NUNUUMMMM
yaktın sabah sabah bizi

asu

Minik Kelebek Fısıldıyor... 11 Mayıs 2012 09:24  

Ellerinize sağlık kondurulmuş çilekler hımmm her meyveyi severim ama çilek bir başka hele bahçeden koparılan misss kokulu çileklerrr.

Bu sene her aldığım çilek nasıl tatlı nasıl güzel. annemlerin bahçesinde de kokulu miss çilekler olmaya başladı. Kekler, pastalar renklensin :)

Sevgilerimle...

ÖZLEMCE 11 Mayıs 2012 09:39  

arkadaşın yerine o masada ben olmak ısterdim :) ellerine sağlık..

Adsız 11 Mayıs 2012 09:45  

hepsini alırım

banu

İçimden Geldiği Gibi 13 Mayıs 2012 02:52  

Anneler gününüzü en içten dileklerimle kutlar,daha nicesini görmenizi dilerim Sevgili NuNu.

sare 13 Mayıs 2012 12:10  

Mis gibi çilek kokulu nefis bir tarif olmuş, çok güzel görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Yukarıdaki masa da bir harika, afiyet olsun.
NuNucum, anneler günün kutlu olsun, sevgiler.

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP