PORTAKALLI SOMON BUĞULAMA

>> 10 Haziran 2010 Perşembe






PORTAKALLI SOMON BUĞULAMA

Somon dilimleri ( taze )
1 adet küçük portakal halkaları (kabuklu dilimleyin )
çok az kabuğunun rendesi
1 diş doğranmış sarımsak
5 sap maydanoz
1 adet halka kesilmiş domates
3 adet tane karabiber
tuz - 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağ (eklemesekte olur- somon yağlı bir balıktır)
1 küçük çay bardağı su.
küçük bir defne yaprağı


Yayvan bir tencereye malzemeleri resimdeki gibi sıralayıp, yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeniz kafi gelecektir. (somon diliminiz çok kalınsa 20 dk orta ateşte pişirniz)

AFİYETLER OLSUN


Talepleriniz doğrultusunda ,Yeni bir katagori ekleyip, naçizane bir diyet bölümü oluşturduğumu söylemiştim sizler için.
Geçen hafta evde olduğum bir gün ,kendime çok çok lezzetli bulduğum bir somon balığı hazırladım. Portakalın aroması, defne yaprağı ile ne de hoş oldu bilemezsiniz . Geniş servis tabağımın kenarıda rokalı ,semizotlu bir parça salata da hazırlayıp menümü tamamladım !! Yanında su !!! :))))

Söylemiştim diyettede olsam TATSIZ TUZSUZ ŞEYLERE HİÇÇ ! TAHAMMÜLÜM YOK !!!
Mutlaka kendi lezzetimi yaratır, yenebilecek en güzel hale getirim.
Bugünlerde telefonlarım susmuyor, arkadaşlarım beni ayakta alkışlıyormuş !! :)))))))))
Yalvar yakar ''nolur yediklerini (diyet) sayfanda bize resimle '' diyorlar.
Diyorlar diyorlarda, hatta sizde diyorsunuz AMA ;
Her gün 3 saat Oğlumuzun tedavisi için dönüşümlü olarak kaplıcada , bir ertesi gün ise fizik tedavi merkezlerinde saatler geçiriyorum-Z biliyorsunuz, eve dönüş için de saatler boyu , bir yakadan , diğer bir yakaya geçmek için de trafikte zaman harcıyorum :(((


Bu sebeple bloğa çok zaman ayıramıyorum, ziyaretlerinize gelip sizlerle özlem gideremiyorum henüz tam manasıyla :(((((( İnanın wıreless olan yerleri seçip resimleri atmaya çalışıyorum oralarda !!!!!! Bu derece yani .


Fırsat yakaladıkça söz veriyorum sizlere yardımcı olacağım. Bunlar her ne kadar benim öğünlerim olsada, sizlerle seve seve paylaşacağım...
Umarım ortak noktalarda buluşabilir, sizde verdiğim tariflerde değişiklikler yapıp kendi lezzetlerinizi yaratabilirsiniz.
Hepinize sevgi dolu, Bol güneşli bir gün diliyorum.

Biz yine birazdan yollara düşeceğiz çünkü .
SEVGİLERİMLE...

27 yorum:

mutfakcini 10 Haziran 2010 08:44  

Portakallısını hiç denemedim.Ama çok leziz olduğunu duydum.Görüntü enfes.Bu akşama yapmak istedim ama düşündüm ki potkalaı biraz zor bulurum.Ellerine sağlık canım.Kolaylıklar diliyorum koşturmacanda.Sevgilerimle..

Miskokulu Lezzetler 10 Haziran 2010 09:31  

Tariflerinize hiç sözüm yok harika ama ben detaylarada takılıyorum Nuray Hanımcığım. Resmin en arka ucunda görünen çiçeklere masadaki simetrik düzene temizliğe emeklerinize sağlık.Sevgiler..

Adsız 10 Haziran 2010 09:36  

boğaz kızı, denizi özlemişsin sanırım, benide özlettin.
çok hoş deniz aksesuarları olmuş,peçetelik mesela süper.
ay ne bileyim herşey hep süper.
hayranım nunum bu inceliğine,
eline sağlık çok kalay gelsin canım bugünde.
Ferda

Adsız 10 Haziran 2010 10:06  

kuzum bu buğulam mı ? tablo anacım tablo. nasılda iştah açıcı göründüğünü bir bilsen, sabah sabah al ye diyor -))))))
esin

NzlGl 10 Haziran 2010 10:14  

Ohhh nihayet 'nUnU' klasiklerine başladık çok şükür:))

ellerinize sağlık canım enfes görünüyorlar
kolaylıklar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum

Saglıklımutfak 10 Haziran 2010 10:29  

Nunucun ellerine sağlık. Allah kolaylık versin . hepsi geçecek inşallah

aslı'nın mutfağı 10 Haziran 2010 10:29  

Nunu'cum hoşgeldin, tekrar yazılarını okumak, zevkle hazırlanmış sofralarını izlemek ne hoş.. Somon harika olmuş, hem hafif hem sağlıklı.. Ellerine sağlık..

Oğluna acil şifalar diliyorum, bu yoğun tedavi günleri bir an önce geride kalır umarım..

Sevgiler..

Unknown 10 Haziran 2010 10:31  

Canımmm her zaman hayranlıkla izle
diğim harika bir masa ve sunum.İnce
lik detaylarda saklı yüreğine sağ
lık canım.Ayrıca somon harika elle
rine sağlık kocaman öpüyorum.

fuat gencal 10 Haziran 2010 10:42  

Muhteşem bir sunum ellerinize,emeğinize sağlık. Çok da iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Adsız 10 Haziran 2010 10:43  

AH GELDE YEME ŞİMDİ,
AMA YANINDA İSTEMEM ONA GÖRE =]]
BEYAZ İYİ GİDER.
( sen sevmesende ! =]]]]
güzel ellerin dert görmesin canım benim.
NESRİN

Adsız 10 Haziran 2010 10:45  

valla hayır denmez
yapan sensen hele canım.
manzaraya bak bak doyma olmuş,
şahanemsin arkadaşım.
afiyet olsun- NESLİ

Unknown 10 Haziran 2010 11:49  

işte NuNu farkı)) çok hoş bir alternatif olmuş. Bende ıspanağı kavurup yağsız fırında pişirdiğim somonu beraber servis ediyorum.ımmm enfes))

Unknown 10 Haziran 2010 12:23  

Ellerine saglik canim.... Süper lezzetli ve saglikli oldugu süphe götürmez ama bu kadar zevkli bir tasarimla sunulunca eminim o yemek bir sölene dönüsmüstür.... Seni zevkinden dolayi bir kez daha kutluyor, tedavi dolayisiyla yogun gecen günlerinde ogluna da, sana da kolayliklar ve sabirlar diliyorum...

Mimosa Café 10 Haziran 2010 15:21  

Nunucum somon nefis, zaten sunumlarına oldum olası bayılıyorum. Umarım kısa zamanda sağlık sorunlarınızı giderirsiniz canım. Sevgiler.

Adsız 10 Haziran 2010 15:35  

oh oh ellerine sağlık, balık balık olalı böyle şık sunulmadı sanırım. bitanesin diyorum hep
allah güç versin canım, çok iyi olacak sabırla
sevgiler canım
ASUMAN Ö

keyf_i sibel 10 Haziran 2010 16:12  

uzun bir aradan sonra tekrar harikasınız. mutlu yıllar olsun gecikmelide olsa. evlatlar candan, baldan daha kıymetli ve tatlı bence. allah hepimizin evladına şifaler versin. bu arada bu balığın limonlu ve ballısını yapar bizim bey tabi keyfi olursa. tavsiye ederim bende size... çoook öptüm

pelince 10 Haziran 2010 18:46  

Nunucum ne güzel bir yemek çıkmış ortaya,bayıldım sunuma..
ellerine sağlık, gönlü güzel komşum..

öpüyorum

çeşnici Handan 10 Haziran 2010 22:11  

Nuray Hanım, ellerinize sağlık. Somonu çok severim çok güzel olmuş. Tarifiniz çok güzel ama her zamanki gibi sunum, süsler ve detaylar harika tekrar ellerinize sağlık.

Hayatın Ta Kendisi Lokantası 10 Haziran 2010 22:22  

balığın her halini severim :) ama senin elinden bir başka lezzetli olmuş... ellerine sağlık canım :)

Adsız 10 Haziran 2010 22:30  

canım tam hafta sonuna yapabileceğim bir tarif bu. birde yemek dergileri ağlar sanırım bu hazırladığın tabağa heheeeee
mükemmel olmuş ve çok lezzet yüklü.
ellerine sağlık nunucum.

gülbin .b

CherrybLossomgirL 11 Haziran 2010 00:24  

ımmmm sunumu nefis duruyorrr (=

bir dilim bir tutam 11 Haziran 2010 09:37  

Nunucum gecenlerde yazini görünce gözlerime inanamdim..Demekki tekrar aramiza döndün.Ne iyi yaptin..!
Tekrar hosgeldin diyor iyi bir hafta sonu diliyorum.SERAP

Hatice 11 Haziran 2010 10:38  

Nunucuğum tekrar yazmana çok sevindim, oğlunun tedavisinde kolaylıklar diliyorum, inşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur, bu zorlu süreci de başarıyla atlatırsınız.
Gecikmeli de olsa blogunun yeni yaşını kutlarım, iyiki açmışsın o güzel, keyif veren blogunu:)
sunum yine harika, ellerine sağlık canım, sevgiler...

Disalce 11 Haziran 2010 11:12  

tariften çok sunumuna bayıldım...ellerine sağlık..harika görünüyor...:)))

kristalkelebek(aslı) 11 Haziran 2010 11:49  

Nunucum bu yemekte de özenin ve inceliğin hissediliyor..Yemeğin lezzeti bir yana sunumu da muhteşem:).
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler, öpücükler:).
aslı

Adsız 11 Haziran 2010 11:57  

canım arkadaşım tabak sanatçının elinden çıkınca somon da inanamamıştır çıktığı sahneye.
bu ne güzel bir balık sunumudur.
kaç dakikadır baktığımı görseydin, bide ağzım açık kalmışki sorma :0))))
çok özledim arkadaşım ,
gel bi ada yaptırayım sana ,öptüm şeker.

SEMRA

bir dilim bir tutam 11 Haziran 2010 17:58  

NUNUcum Izmir baslikli yazina yorum birakamadim.Bu sebebten tekrar buraya yaziyorum.
Ilk önce kisa bir Izmir turu icin tesekkürler.Balik sofrasi icin tesekkürler.Tatlilar icin tesekkürler.Kumru icin ayrica tesekkürler..
Ikincisi sayfamdaki resimin gözükmemesi beni sasirtti.Ve sen sevgili Deryadan sonra ikinci kisisin.Halbuki sayfamda bir degisiklik yapmadim.Simdi yeniden resmi yükledim.Bir zahmet bir vakit girip sonucu bana bildirirmisin...?

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP