30 Temmuz 2010 Cuma
BİR YAZ SOFRASINDAN HAFİF ESİNTİLER....
vişneli parfe bahçeden
arkadaşıma teşekkür ederim
haşlanmış mısır
karpuz dilimleri
yaz meyveleri, elmalar bahçeden.
sebzeli makarna salatası
karpuz-peynir
peynir- simit tabağı
hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler.
SEBZELİ MAKARNA-SALATASI
VİŞNELİ PARFE
VİŞNELİ PARFE
2 pk. krem şanti,2 sb soğuk süt ile beraber çırpılır,
İçine 15.adet kırık cici bebe bisküvi, 3 halley irice doğranmış, bol vişne taneleri, çikolata parçaları, çok az rendelenmiş lim. kabuğu,konur ve hafifçe kaşık yardımı ile karıştırılıp, kalıba konur.
( akşamdan yapıp 1 gece buzlukta ! dinlenmesini tavsiye ederim )
Ertesi gün kalıptan alınıp vişne taneleri ile servis yapılır.
afiyetler olsun
29 Temmuz 2010 Perşembe
FESLEĞENLİ LEVREK FİLETO
FESLEĞENLİ LEVREK BUĞULAMA
Taze levrek fileto ( resimdeki o gün tutulmuş deniz levreğidir ! )
1 adet küçük dilimlenmiş portakal (BENİM TERCİHİM)
1 adet dlimlenmiş limon
1 adet dilimlenmiş soğan
1 adet dilimlenmiş domates
3 yaprak fesleğen (BENİM TERCİHİM)
taze çekilmiş karabiber veya 3 adet bütün karabiber
1 tatlı kaşığı sızma zytinyağ
1 kahve fincanı su
Minicik tuz
Yıkanan levrek fileto yayvan bir kap içine alınır.
Üzerine resimdeki gibi sebzeler sırasıyla yerleştirilip,suyu ilave edilir.
yaklaşık 15 dk orta ateşte pişirilir.
AFİYETLE YAZ GÜNLERİNDE , HAFİF VE DİYETTE OLANLARA KATKIDA BULUNUR :)
SEVGİLER..
28 Temmuz 2010 Çarşamba
DİL PEYNİRLİ BÖREK
DİL PEYNİRLİ SOSLU BÖREK
3-4 adet Yufka - dil peyniri - 3 yumurta - 2 sb. süt - 3 yk. sıvıyağ
Her bir yufka 8 eşit üçgen parçaya bölünür
Her üçgen parçanın geniş tarafına dil peyniri konulup , hafif enli sarılır.
Yağladığınız fırın kabına, resimdeki gibi sıralanır.
Süt-yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılarak , sarılmış yufkaların üzerine dökülür .
Bir gece bekletilmesi mutlaka tavsiye olur !!!!!!!!!!!
Ertesi gün 180* ısınmış fırında pişirilir ve mutlaka sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
YABAN MERSİNLİ, ELMALI SALATA
YABAN MERSİNLİ ELMALI SALATA
1 orta boy temizlenmiş göbek salata ( atom-ıceberg)
1 kahve fincanı yıkanmış yaban mersini, 1 ince minik dilimlenmiş ekşi SERT elma,
1 piyazlık doğranmış kırmızı soğan, taze soğan,domates, biraz maydanoz, 3 yaprak fesleğen, 2 yaprak reyhan,
sosu:
sızma zeytinyağ- elma sirkesi- balzamik sirke - tuz - 1/2 çay kaşığı hardal
hepsi iyice karıştırılıp, servisten hemen önce salataya eklenir
Önceden koyarsanız, tüm yeşillikler söner ve sulanır !!!!
AFİYET OLSUN..
makarnalı, soslu ! , yaban mersinli ,salatam
VİŞNE SOSLU, VİŞNELİ KEK
VİŞNE SOSLU, VİŞNELİ KEK
2 iri yumurta- 1 sb yağsız süt - 1 sb. şeker - 1/2 sb sıvı yağ - sütlü çikolata parçaları - bol çekirdeksiz vişne taneleri - 1 pk vanilya- 1 pk ka.tozu- Limon kabuğu rendesi - 2.5 sb kadar un !
Sırasıyla kek malzemelerinizi çırparak, en son içine vişneleri koyun ve 170* ısınmış fırında pişirin.
Vişne Sosu :
1 sb vişne suyu ( bahçeden, taze mevsim vişneleri kullandım)
1.5 tatlı kaşığı nişasta - 20 adet vişne -2 yk vişne likörü (tercihe göre) - 2 yk şeker veya tadına göre ! ( ekşiliğini kaybetmemesi için fazla koymayın)
Hepsini kısık ateşte kaynatın . Ilınınca pişen- soğuyan kekinizin üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN.
FESLEĞENLİ ,DOMATES SOSLU , BİBER
FESLEĞENLİ DOMATES SOSLU BİBER
Dilediğiniz kadar çarliston veya acı biber (tercihe göre !)
İri doğranmış, kabukları soyulmuş domates
2 yk zeytinyağ,
Arzu ettiğiniz kadar rendelenmiş sarımsak ,
2 adet bütün fesleğen yaprağı
İri doğranmış biberler, domates ve diğer malzemler orta ateşte hafif sulu kalacak şekilde yaklaşık 30 dk pişirilir. Servisten önce fesleğen yaprakları çıkarılır.
Soğuyunca kahvaltı ve çay sofralarında servisi yapılır.
Çok seveceğinizi umuyorum.
AFİYET OLSUN.
27 Temmuz 2010 Salı
AÇIK HAVADA 5 ÇAYINA NE DERSİNİZ ?
bahçeden,
Vişne soslu, vişneli çikolataLI kek , (geçen sene verdiğim ,benzer tarifi burada)
dil peynirli börek,
domates soslu, acı biber,
peynir tabağı ( sosis peynirler, M.g.r.s 'dan ,ama beğenmedim ! )
çikolatalı parfe ( tarifi)
irmik helvası
yaban mersinli, elmalı, salata (tarifi)
kısır
peynirli poğaça (tarif)
bahçeden
bahçeden
GÜZEL BİR GÜN DİLİYORUM
SEVGİLER.