28 Temmuz 2010 Çarşamba

VİŞNE SOSLU, VİŞNELİ KEK





VİŞNE SOSLU, VİŞNELİ KEK

2 iri yumurta- 1 sb yağsız süt - 1 sb. şeker - 1/2 sb sıvı yağ - sütlü çikolata parçaları - bol çekirdeksiz vişne taneleri - 1 pk vanilya- 1 pk ka.tozu- Limon kabuğu rendesi - 2.5 sb kadar un !

Sırasıyla kek malzemelerinizi çırparak, en son içine vişneleri koyun ve 170* ısınmış fırında pişirin.

Vişne Sosu :

1 sb vişne suyu ( bahçeden, taze mevsim vişneleri kullandım)
1.5 tatlı kaşığı nişasta - 20 adet vişne -2 yk vişne likörü (tercihe göre) - 2 yk şeker veya tadına göre ! ( ekşiliğini kaybetmemesi için fazla koymayın)
Hepsini kısık ateşte kaynatın . Ilınınca pişen- soğuyan kekinizin üzerine gezdirin.

AFİYET OLSUN.

8 yorum:

  1. Off off yine sabah sabah döktürmüşsünüz dut masalı harika görünüyo elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Aaaa az önce soslu bibere gelmiştim baktım vişne soslu kek gelmiş...bende hemen bir dilim aldım çayımın yanına,ellerinize sağlık enfes....

    YanıtlaSil
  3. Günaydın canım.
    öyle bir yapmış ve resimlemişsinki, inan olsun camdan içeri giricem şimdi !
    harika bişey bu nunum.
    vişne severlendenim bende.
    ESİN

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar guzel bir kek olmus boyle! Visneyi zaten cok severim:) ELlerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. Muhteşemmmmmmmmm ellerine sağlık Ze
    rafet Sultanım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. oy oy oy görüntü muhteşem. Tam da mevisimi şimdi

    YanıtlaSil
  7. bir dilim de bana yollar mısınız?ben hiç beceremiyorum böyle şeyleri.pratiğim yok hiç.çünkü bizim evde benden başka kek yiyen yok,öyle pek misafir de gelmiyor.çok canım çekti.

    YanıtlaSil