30 Aralık 2010 Perşembe

2011 ' DE YENİ YILINIZ HUZUR OLSUN, SAĞLIK OLSUN, BEREKETLE DOLSUN.




Hepimiz her güzelliğe yakışıyoruz,
hepimiz insan olarak elbette umutlanıyoruz,
hepimiz insani derecede heyecanlanıyoruz ,
hepimizin istekleri aynı oysa !! sadece YAŞAMAK istiyoruz, sadece seçtiğimiz renk ve nüanslar farklı.
Hiç birimiz birbirimizden üstün, ya da hiç birimiz bir diğerinden farklı değerde değiliz. Biriz, sadece geliş yollarımız farklı.
Kendimize biçtiğimiz değer kadar, kendimizi görebildiğimiz kadarız ! Kaliteli karakterlerin parayla pulla şanla şöhretle kariyerle bir ilgisi yoktur bana göre, kalbinin değeri paha biçilmez olsun, biçemeyeyim bana o yeter, gerisi başkasının olsun .
Para kimine araç, kimine ise amaç .
Her meslek bir gün gelir geçer biter, ama işi kariyeri ne olursa olsun ,kalbin değeri ölümden sonra bile nesilden nesile geçer.
Sizlerin kalbini de paha biçilmez görüyorum, benimle paylaşıp, benim verdiklerimle çok mutlu olabilmiş , buna kalben ve fikren değer katmış arkadaşlarım ve izleyici kitlemsiniz. Sizler olmasanız ne bu masalın takibi keyifli olur, nede anlamı olurdu .
Öyle büyük süslü laflar etmicem, hayallerle süslenmiş satırlarda yazmıyacağım,
sadece diyeceğim şu ki ; zamandan aldıklarımız ve zamana karşı verdiklerimizi düşünürsek, ömürden bir 365 gün daha geçti, sadece bizim bildiğimiz, bize özel ,bizlerle dolu bir yıl. Unutmayalım, acı da olsa ! Bize katıp öğrettikleri mutlaka çoktur .
Diliyorum ki, bir daha , bir daha sevgiyle ve değer biçilemeyen altın kalplerle , dolu dolu geçsin.
Oturupta kendime şu hedefi koydum, bu hedefe kitlendim kotasını hafızamdan derhal silip atıyorum , hemen şimdi üstelik ! Önemli olan stressiz bir yaşam, istiyorum ki bu sefer de kendiliğinden gelsin geçsin, sevdiklerim ve kader yazısı yetsin.
Sağlıkla yiyelim, sevgiyle içelim kısmetimizdekileri, şükredip, sakin ve sükunetle olalım. Tok olmayanı yedirip, 3 taneyse bizde ,birini verip üşüyeni giydirelim,
bir kitaba gönlünü koyanları okutup, ışıkla aydınlanalım.
veren el ,alan elden üstündür deyip, yeterli miktarda paylaşalım !! Bizi düşünenleri sevgi ve minnetle analım,
Hakla buluşup, hakkaniyetli olalım,
ve sevelim yaratılanı !YARADANDAN ÖTÜRÜ DEYİP,
TÜm canlılara sevgi ve saygı besliyelim..
2011 de ve son nefese dek, inançla, şükrederek, gönül gönüle yürüyelim , kendimize bir iyilik yapıp, bize hediye edilen yaşamı, emanet verilen bedenimizi koruyalım, ruhumuzu güzellikle besleyelim. Karnımızı doyurup, ruhumuzu aç bırakmayalım, midemizi DOLDURUP !! gözümüzü AÇ bırakmayalım !

Umutlarımızı , hedeflerimizi susuz bırakıp kurutmayalım, daima onlara bir filiz, bir fidan gözüyle bakıp yeşertelim. Heyecanlarımızı kaybetmeden, içimizdeki çocuğu küstürmeden daima gülümseyelim.
ve
HAYAT HEP ELLERİNİZDEN SIKICA TUTSUN
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN EFENDİM .
*

Yolladığınız, tüm zarif hatıralara minnetle teşekkür ederim .

27 Aralık 2010 Pazartesi

ESKİ YILI VE YEĞENİ SEVGİYLE UĞURLARKEN...



kabak- kara dut reçeli ve zeytinler Cunda'dan, ayva ve incir benden :)
salatalık ve yumurtalar Şileden çiftlikten, bal erzincandan, (her şey organik ! )
Kakuleli, kuru erikli cupcakeler (tarifi vereceğim)
danimarka kurabiyeleri (misafirlerden)
can yeğenimin Danimarka'dan getirdiği, halasına jestleri :) ( beyaz ve renkli -şekilli damla çikolatalar, cupcake şekerlemeleri)
misafirlerimin güzelliklerinden...




Hepinize iyi haftalar diliyorum,
sıcağı sıcağına daha tazecik masamızdan bir kaç görüntüyle karşınızdayım.
Sevgili yeğenim Timur Danimarkadan dönüp, bu sabah erkenden, nihayet halasına konuk olabildi, telefonda '' aman hala su böreğimi ve simitlerimi sakın unutma'' burnumda tütüyor, rüyalarıma giriyor ''diye diye bir hal oldu ! :)
Unuturmuyuz hiç, o istesin akan sular durur...
Tim gelirken beraberinde, annesini,kardeşini dayısını, yengesini ve oğullarınıda beraber getirdi bu sefer.
Danimarka, Hırvatistan,Türkiye derken Çok uluslu bir kahvaltı masası oldu :)Zaman zaman, İngiltere, ALmanya ve Amerika'dan da akraba ziyaretçilerimiz olur ve en keyifli karmayı toparlamanın keyfine varırız !
Sofranın genel sohbet konusu da illaki dünya ve kendi mutfaklarından örneklerdi ve inanın yanımızda olmak isterdiniz, yani gastronomi adına !!!! (Ben büyülendim anlatılanlara...)
Ayrılık vakti geldiğinde ise, evin kalan işlerini yardımcıma devredip,hep beraber yola koyulduk, onlar doğru sultanahmet'e, oradan kuledibi- galata ya, bense doğru işleri bitirme gayretinde kendi istikametime !
Çok keyifli olmayan fotolar çektim, zaman darlığı, misafirlerin çok erken ağarlanmış olması büyük engelimdi ! Ne zaman düzgün çekimler yapacağım bu teleşlarla bilemiyorum.
Bu seferde böyle olsun deyip, affınıza sığınıp,
hepinize güzelliklere doğru uzanmış bir hafta diliyorum,
ÇOK SEVGİLER...

24 Aralık 2010 Cuma

YENİ YILDA YEŞERSİN TÜM UMUTLAR






Çok hızlı bir gündü, bu aralar hep böyle aslında, haftalardır hiç bir sevdiğim, özlediğim ,arkadaşlarım ve dostlarımı göremeden, ayak izlerimi gidilesi yerlere bırakamadan gelip geçti,
kardeşimin geçirdiği motor kazası ve müdahalesinden sonra da çok yıprandık ve yorgunluk üzerine yorgunluklar ekledik...
Birde yıl sonu iş telaşeleride eklenince, yaşam sabah 7 - akşam 7 arasında gidip gelmeye başladı .
Tam noel zamanındayız ve kutlu olsun bu özel günleri, Avrupa ve tüm Dünya bu sebepten neredeyse tatilde, benimde yurt dışında okuyan yeğenlerim bu fırsatı değer bilip, zamansızlıklarım arasında birer birer giriş yaptılar Türkiye'ye,
Aşağıda ki postta kısaca anlattığım gibi, bu sofrada, Paris'te okuyan yeğenim için süpriz hazırlandı !
Telefonda ''sadece 2 saatim var nunucum, bana senin keklerinden bir tanesi yeter '' demişti, oysa ben ona ,bir yerine , 6 adet ağaç (kek) dikivermiştim.. Geldiğinde :
NE MUTLU OLDU, NASIL ŞAŞIRDI, DAKİKALARCA YEMEĞEDE KIYAMADI, SOFRAYA DOKUNMAYA DA.


Hayat bir yerlerde bir şekilde geçip gidiyor,
Hepimiz sevdiklerimize özlem duymadan, hasret çekmeden, nice güzel yılları beraber geçirelim diyor, sevgilerimi yolluyor ve müsadenizle ,son yoğun ve program dolu haftamız için biraz enerji toplamak adına dinlenmeye çekiliyorum..
Çok Sevgiler..

Umutlar renklerle birleşip, yeşilin anlamında buluşup, kocaman ormanlara dönmeli diye düşünüyorum...
Ve mutlaka her fırsatta ağaç dikelim, bunu mutlaka teşvik edelim.


Ağaç kek tarifi

AĞAÇ KEK





YİNE DE ,BİR DİKİLİ AĞACIM YOK MU DEDİNİZ ? :)))))))))))) TAMAM HADİ BERABER YAPMAYA ÇALIŞALIM..

Geçen hafta içi masalıma yorum bırakan blogları ziyaret ediyordum, bazı hayranlarımın ! çoğu yabancı izleyiciler biliyorsunuz, bu ziyaret esnasında bir resim gözüme takıldı, üzerine tıkladım ve bu güzelim ağaç kekleri gördüm,hemen kendisine beğenilerimi iletip, bu keki yapabileceğimi bildirdim, nazik bir cevap yorumla bana dönüp memnuniyetlerini belirtti ve böylelikle iznimi de almış oldum
( www.Yoli.blogspot.com )
Ben sadece görüntü-yapım izni aldım :) Çünkü kek malzeme seçimim doğaçlama oldu. Bana dönersek ;Yeğenim Paris'te okuyor,noel dolayısı ile tatilini burada geçiriyor, beni arayıp, gelmek istediğini, ama 2 saaat vaktinin olduğunu söyledi ( ben sözleştiğimiz saate yetişebilmek için ,karşı yakadan eve gelip, hemen mutfağa girip bu keki yapmaya kalkıştım !!!! ) hemde emin olun, sadece gözlerimin gördüğü kadarıyla, mantık yoluyla ve el göz yordamıyla !!!!! Blog zaten Bulgarca, çevirsem komik kumuk şekilde çevrim yapacak google, zaten vakit kalmamış,ben zaman kaybedicem, iyisimi tüm tecrübelerimi yanıma alıp yapmaya başladım. Ama başıma gelmeyen kalmadı !!!!!!!!!!!!!! ????????
Ah senmisin kısacık sürede cengaverliğe soyunan .... !!!!!
Çok stresli -çok maceralı zamanlarla hakikaten olmadığı kadar bunaldım.
Oysa biliyorum,geniş zamanlarda çok keyifli bir çalışma olacak emin olun, sakın gözünüz korkmasın .
Lütfen planlı ve adım adım gerçekleştirin aşamaları , yoksa ben ne yaşadımsa aynen yaşamak zorunda kalırsınız !!!!


AĞAÇ KEK

-İlk adım :

-beyaz kuvertür çikolatayı benmari usulü eritiniz hazır beklesin
-fıstıkları yayvan bir kap içinde bekletin
-6 adet ısıya dayanıklı fincanın içini 1 parmak kalıncaya kadar normal un doldurun
-Önce yağlı kağıttan 6 adet külah hazırlayın ve bu külahları tabanına kadar,una batırın
-fincanları fırın tepsisinde bekletin
-fırınınızı 170* ısıtın

Şimdi kek malzememi yazayım, tamamen benim doğaçlamamdır !

Tam 6 adet için !

-1 iri yumurta
-1 küçük çb.şeker ( 1 parmak daha az olsun meyveler var çünkü)
-1 küçük çb. süt
-1 T.kahvesi fincanı sıvıyağ
-1 sb.un
-vanilya
-pudra şekeri
-300 gr iri çekilmiş fıstık
-200 gr beyaz çikolata
-100 gr kiraz şekerlemesi ( 6 tane içinden ayırın)
-yaban mersini- portakal kabuğu- damla çikolata- 1 yk fıstık- vanilya -
-minicik ! tarçın-karanfil-kakule serpin

YAPILIŞI

-Kek sırasıyla çırpılır,
-içine en son baharat ,fıstık ,damla çikolata,portakal kab.yaban mersini ve kiraz şekerleri eklenir ,bir iki kez karıştırılır (kıvama dikkat edin gerekirse !! 1 tatlı kaşığı un ilave edin veya yoğunsa 1 yk süt ile inceltin )
-şimdi bu kek hamurunu, dikkatlice kağıt külahlarının içine eşit şekilde paylaştırın
-ve fırına koyun yaklaşık 25-35 dk arası pişiyor. (fırın farkları olabilir)
-pişen külahları telin üzerinde ılınınca kağıtlarından ayırın ve soğuyunca ! ,

-önce beyaz çikolataya, sonra fıstıklara bulayıp , çam ağacı efekti verip ,kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ( ben yetiştiremedim )
- ve servis standına yerleştirerek üzerine pudra şekeri serperek kar efekti yapın
-çocuklarınızla beraber yapabilir, küçük misafirleri mutlu edebilir yada yeni yıl kekiniz olarak sofranızda misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
-banada haber verin lütfen bakacağım :)


Ben her şeye rağmen gerginde olsam çok keyif aldım bittiğinde !! :) Ağaçlarım yan yatsada (sıcakken işlemleri yaptım ve zedelendiler ) süslemeleri yetiştiremesemde çok cici bir çalışma ve sabIr isteyen tecrübeydi, olsun çok şey öğrendim !
Heleki yeğenimin sofra ve kek karşısında ,ağzı uzuuuun süre kapanmadı :-) İşte her şeye değen zaman zaten buydu. Unuttum gitti :)

HADİ HEP BERABER SAĞLIKLA ,ÇOK MUTLU OLALIM, KEYİFLİ OLALIM, HAYATA TEŞEKKÜR EDELİM
HEPİNİZE ÇOK SEVGİLER
AFFEDİN ZİYARETLER İÇİN MÜSAİT DEĞİLİM,

İnanın bir havada , bir yerde, o havaalından bu hava alanına koşturup duruyoruz...Yorgun, az uykulu, işi başından aşmış hallerde seneyi bitirmeye gayret ediyoruz.
Ama en azından sizin seslerinizi duymak beni çok dinlendiriyor.
Bende sizler için her cefaya katlanıyorum :))))) İnanın sizler yeni yıla tatlı süprizler yapabileseniz diye, bloğa zaman yaratmaya çalışıyorum !

21 Aralık 2010 Salı

YENİ YIL MASALARI ( arşiv )









2008-
2009
2010
2011 ???
Masalarımı arşivden toparlayıp ,sizler için hazırladım...
Sizlerde sevdikleriniz için belki yararlanabilirseniz ,çorbada tuzum bulunsun istedim ,
belkide kulağımı çınlatıp, melekler sizlerden bir öpücük kondurur usulca, bende size gülümserim ))
Hepinize sevgiler , güzellikler yolluyorum,


(** çokça koşturup duruyorum-Z !!! daha böyle sürer ... )
Ve umarım 2011 masalarında da buluşabiliriz :)

20 Aralık 2010 Pazartesi

YENİ YIL SOFRALARINA SALATALAR (arşiv)

patates çamı formunu kalıpsız elle yaptım. tarifi
tarifi
tarifi (çam kalıp veya kartona çizeceğiniz çam resmide form vermeye yeterli, ben elimle yaptım, kalıp kullanmadım ! )
Portakal yatağında kereviz salatası
fıstıklı roka salatası ( roka- ceviz-kiraz domates- nar ekşisi- kavrulmuş fıstık )
elmalı , süzme yoğurtlu ,kereviz salatası





Hepinize gönlünüzce geçirebileceğiniz,sağlık ve keyif dolu ,güzel bir hafta diliyorum..
Sene sonu yaklaşıyor, bazı çalışan arkadaşlar çok iyi bilir bunun acısını !! Başınız bedeninizden çok uyuşmaya başlar bir zaman sonra...Nasıl yetişecek bu kadar iş diye diye ? !

Bizde acilen yetiştirelecek işler , randevular, iş dolayısı ile yurt içinden ve dışından gelenler -gidenler, mutlaka gidilmesi gereken kısa iş gezileri derken Bu haftalar da çok yoğunuz . Ben kendi adıma saati, hatta dakikaları bile ayarlanmış bir dönemde olacağım. Her şey programlanmış gibi olsa da ,Şimdiden stresi bile yetiyor düşündükçe. Birde bu kadar ard arda eklenen işlere, randevulara, sevgili yeğenlerimin noel dolayısı ile bulundukları ülkelerden gelmeleride eklenince sevinç- telaş- şaşkınlık -zamansızlık birbirine karışıp durdu.

Bu güzel salataları arşivden sizler için toparlarken, , çok basit gibi görünsede , ne kadar zaman aldıklarını bir kez daha hatırladım birden. Hele ilk kez yapacak arkadaşlara sabır dilerim :) El oyalacak, bu sebeple önceden hazırlayıp diğer işlerinizi hallederseniz kolaylık olacaktır sizlere.

Efendim benim de yokki blogger arkadaşlarım, bana saatlerce yardım etsin :) , yada bana bir kaç çeşit getirip de yükümü alsın :))) masayı kurmama yardım etsinler )))) bende bayıla hazıra konup, bayıla yazayım sayfamda !
Tabii ki ciddi değilim bu ŞAKA !! Bilinir ve bilinsin ki ben mutfağıma kimseyi sokmam. Ne kadar yorulsam da, az zamanım olsa da , evime gelen tüm konuklarımı kendi çapımda şaşırtmayı ,mutlu etmeyi severim. Misafirimin rahat etmesi ,helede mutlu ayrılması benim için ÇOK ÇOK önemlidir çünkü. Böyleyim işte, bu ama iyidir , ama kötü orası sizlerin takdiri.

Sanırım bu konuyu yeniden ele alıp, yardım taleplerini artık ! geri çevirmemeyi düşünmeye başlamalıyım :)

Yine son haftalarda ,Bir çok benzer mailler var sizlerden ulaşan, yılbaşı sofralarınızı katagorilere eklermisiniz diye teklifte bulunan. Haklısınız sayfamda böyle bir bölüm yok-tu , elden geldiğince toparlamaya çalışıp, linklerini vermeye gayret edeceğim , ama zamansızlıktan yetiştiremezsem şimdiden bağışlayın, lakin hepsi salatalar katagorisinde bulunmakta arzu eden izleyicilerim lütfen biraz daha zaman ayırsınlar..
Daha sonra sofralar bölümünü de taslaklardan kurtarır ,umarım yayınlayabilir ve sizin sofralarınıza yetiştirebilirim, Tüm dileğim sizlerde yeni yılda konuklarınıza ,bu sevimli ,cici denemeleri yapabileseniz diye.
Şimdilik sizlerden bana lütfen Bir süre müsade etmenizi rica edeceğim. Ziyaretlerinizi ve güzelliklerinizi takip edemez isem telafilerde buluşabilmek ümidiyle, herkese , enerji ve sağlıkla geçecek bir hafta diliyorum.
ÇOK SEVGİLER.

19 Aralık 2010 Pazar

PORTAKAL DRAJELİ KABAKLI MUFFIN ( nUnU mArKa)

resimler çok karanlık, güneşsiz ve çok acelem olduğu bir anda tek kare çekildiler..Çok mükemmelcide değilim )) bu sebeple affola lütfen.



Dışarısı soğukmu soğuk, mevsim kış, yeni yılda kapıya dayandı dayandı,
hem yeni yıla yakışsın, hemde evim mis gibi , karanfil, yenibahar ve tarçın koksun, yerken kabak ve havuçda içine renk katsın, birde arkadaş olarak mutlaka çikolata da olsun mu dediniz ??
Haydi o zaman yeni yıl için tarif Burada hazır ,

sadece içine portakal drajelerini eklemeniz yeterli olacak (portakal şekerlemeside harika oluyor )

AFİYET OLSUN

BALKABAKLI ÜZÜM DRAJELİ MUFFIN (nUnU)





Bu tip kekler pişerken yemekten ziyade, evi saran o güzelim baharatların kokusu ile çok keyif aalıp doymuş oluyorum..
Bakıyorum da oldum olası Valide Sultanımın alışkanlığı olan, karanfil ve tarçın ikilisi, zaman içinde benimde vazgeçilmez sevdalarım arasında, hayatımdaki baş köşelerini almışlar bile.
Bu sebeple bu güzel ikili burada yaptığım kek hamurunun içinde bir kez daha yerlerini alıp, bayram süresince evde biriken draje çikolataları da içeriğine misafir etmişlerdi.
Böylelikle, heç çikolatalar değerlenmiş ,hem evin delikanlı karadutları çokça mutlu olmuş, hemde yepyeni bir lezzet karışımı oluşturmuştum. Çikolata-portakal-kabak ve baharatlar.... gerçekten nefis bir uyum oluşturdu .
Eğer denemek isterseniz Tarif BURADA ..
SEVGİLER İYİ PAZARLAR.

16 Aralık 2010 Perşembe

BALKABAKLI SOSLU HAVUÇLU KEK ( nUnU mArKa)






Yeni yıl geliyor, benim en sevdiğim zamanlardır bu dönemler..
Hani yaşanası mevsimlerin , yaşanası ayları vardır ya , biride şu yeni yıl haftalarıdır. Fazla alışveriş çılgınlığına, helede tüketimine kapılmadan, tadınca kararınca yaşamak bana çok keyif verir.
Işıltıyı, renkleri çeşitliliği seven ,ama yinede yetinmesini bilen yüreğim ,kabarıp duruyor bu düzen karşısında. Haftaya izin günümü alışveriş merkezlerine ayırmak geçiyor içimden, biraz daha bu ışığın içinden geçip bir kahve ısmarlayıp kendime, gözlerimi seyrü sefere bırakmak niyetindeyim.... helede bugün kar yağarken .....
Neyse gelelim kekimize :
Yeni yıl kekleri bizim ailede gelenek oldu sayılır. Hep sık sık anımsattığım gibi ailemizdeki yabancı gelinlerin hatrı çok fazla bu konuda elbetteki sonsuz bilgileride. Ama bu kek onlara ait değil, hatta haberleri bile yok, sayfamdan görecekler !
Bende kendi çapımda kabakla yeni denemeler yaptım, tek hamurla 3 çeşit oldu, hemde yaklaşan yeni yıla dair güzel kekler oldular. En çokda soslu kabak beğeni topladı. İçindeki baharatlar ve portakalın büyülü aroması işin sihrini artırıverip yepyeni bir nUnU mArKa daha kazandırdı tarif defterime. Diğer kabaklı denemeler ise evin 2.nolu karadut beyini çok mutlu etti. Yakında onlarıda yayınlayacağım. (çikolata*kabak ve portakallı)
Bu kabaklı keki denemem, aylar sonra ilk misafirim olan arkadaşlarıma nasip oldu. Biz sohbeti kahkahaya boğarken, , kabak sosumu da görüntüleyeneden ! bitiverdi. Sadece servis tabağına koyabildiğimde yetinelim şimdilik lütfen.

Denemek isteyen tüm arkadaşlarıma kolaylıklar diliyor, hepinize sevgilerimi yolluyor, afiyet olsun diyorum .
Sırada çikolatalısı var !

BALKABAKLI SOSLU HAVUÇLU
KEK (nUnU mArKa )
-2 yumurta
-2 yk bal
-1 mini çay bardağı şeker
-1 tür kahvesi fincanı sıvıyağ (az derseniz artırın hafif kuru gelebilir size bu ölçü) -1 çay kaşığı (silme)tarçın ve çok az karanfil-zencefil tozu, birazda Yeni bahar !!!
-1 ince dilim kabak rendesi (çiğden)
-1 minik havuç rendesi (her iisininde suyun sıkın)
-1 pk. kab.tozu, 1 çubuk vanilya yada paket vanilya
aldığı kadar un ( benim ölçüm 2.5 sb kadar idi)
karamelize fındıklar
- Önce kürdana 15 adet fındığı dikkatlice takalım hazır dursunlar
- 2 yk şekeri cezve içinde kısık ! ateşte yakmadan ! karamelize edelim
-cezve minimum derecede ateşte kalsın ki şeker taşlaşmasın
-ucunda fındık takılı kürdanları tek tek karamelizeye batırıp, hafifçe elinizi geriye çekip ucundan uzamasını sağlayın
- sonra uzantının ortasından kesin (mutfak makası le
-zaman alıyor bu işlem, yaptıkçada tecrübe kazanılıyor !!
-hazır olan kürdanları içi toz şeker dolu bir kaba saplayıp donmalarını bekleyin
- soğudığundan emin olunca kürdanları ÇOK dikkatlice çekip çıkartın
- sonra kekin üzerine , balla yapıştırılıp dekor yapılır.
- ya önceden hazırlayın, ya da kek soğurken , fındık karamellerini hazırlayabilirsiniz ( çok seveceksiniz)

balkabak sosu !! ( nUnU mArKa)
1 dilim kabak yarım çay bardağı şekerle pişirilir
içine çok az portakal kabuğu, çok az tarçın , vanilya ve 1 türk kahvesi portakal suyu ilave edilerek pişirilip blendrdan geçirilir
Nişastayla da denedim daha sonra yazacağım !!!!!!!

Yapılışı


-kabak ve havuçlar önceden rendelenip suyu iyice sıkılır !!
-yumurta,şeker çırpılıp yağ ve süt vanilya eklenir.
-baharatları katıp, unu eleyerek çok iyi karıştırılır.
-en son rendelenmiş kabak-havuç ikilisi kaşukla karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür ,eğer kıvamı hafif sulu bulursanız benim gibi 1 yk. daha un ekleyebilirsiniz,
-burası bence en mühim kısmı.
-ben bunu net anlamak için yarısını muffın kalıbında pişirdim, diğer yarısınıda kek kalıbında . Böylelikle un eklediğim ve eklemediğim kek farkı ortaya çıktı.Daha sonra da 175* ısıtılmış fırında pişirilir.