ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
>> 24 Eylül 2009 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA,
1 kg ayıklanmış haşlanmış barbunya,
1 iri ,doğranmış soğan,
3 ota boy domates rendesi,
1 iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 küçük çay bardağı zeytinyağı ( 1 parmak dada az )
tuz, maydanoz.
soğan ve yağ beraber sotelenip,domatesi ilave edilir.
tuzu konup barbunyalar eklenir,üzerine 1 sb su ekleyip ağır ateşte pişmeye bırakılır.
pişme sonrası servis tabağına alınır, üzerine maydanoz serpilir.
AFİYET OLSUN..
2 yorum:
Bugün benim menümde de zeytinyağlı barbunya var canım.
Ellerine sağlık.
Soğuk soğuk nefis
sevgiler
lezzeti bol,
hepimiz ne çok severiz ...
afiyet olsun canım.
Yorum Gönder