CİĞER TAVA / İÇ PİLAV EŞLİĞİNDE

>> 5 Ocak 2012 Perşembe




Tarifleri yayınlamaya- yüklemeye zaman bulamıyorum bu ara.. Sayfalarınızada uğrayamıyorum  maalesef.. Ama yarın dilerim hepinizi renklere boğacak karelerle burada olacağım. Bugün parmaklarınızı yormayın ! :) bırakın dinlensinler yarına dek !!
Yarın mutlaka  masalda olun emi....

Ciğer tarifini, Anlatmaya gerek varmı bilemem,
Çok yediğimiz bir yemek değil, hatta tam 7 yıl olmuş  bizlere, konuk olmayalı, bu sefer  kırmayalım dedik,
zaten , dolmalar, tatlılar, pastalar, börekler, amerikan salataları, iç pilavlar derken, ipin ucunu ömrümce kaçırmadığım kadar kaçırmıştım , tava ciğeri yılbaşı  akşamı eksikmi kalacaktı ..kalmadı,
( ama faizi ile ödemeye başladık pazartesiden itibaren , haberola !  bugün 4. gündeyiz ailecek : daha 60 gün var  !)

Tarif :

-Kuzu ciğerini , tuzladık, unladık,
-kızgın sıvı yağda hafifçe karıştıra karıştıra, kızarttık,
- şöyle bir rengi  altın tonuna dönünce ,kalınca kağıt havlu -üzerinde dinlendirip yağını emdirdik..
Sonra iç pilavın yanına huzura çıkardık..

Soğanlı- maydanozlu yenmez  bizde, ama orjinali öyledir,  mutlaka usulen maydanoz ,söğüş soğan, tuz, biber, sumak hoş olabilir sevenlerine.
Tercih sizin.

AFİYETLE EFENDİM..

Read more...

KESTANELİ PİLİÇ DOLMASI (Valide Sultan Usulü )

>> 2 Ocak 2012 Pazartesi




 jöleli, ayva tatlısı

kabak tatlısı

sebzeli çin böreği
iç pilav eşliğinde ciğer tava

Zeytinyağlı lahana sarması

kestaneli piliç dolma








Hepinize Tekrar sağlıkla geçireceğiniz güzel bir yıl dileyerek, 2012 yılının ilk postunu  masamızdaki Valide sultan usulü kestaneli piliçe yer vermek istiyorum... Bu ikinci gün, ikinci yeni yıl yemeğimizdi ! :)

Kırk gün kırk gece süren düğünler vardır, benimde yeni yıl kutlamalarım, doğum günü kutlamalarım neredeyse böyle geçer !! :=))) Bitti zannediyorsanız durun durun !  ben daha yeni başlıyorum :=)

Yeni yılın ilk günlerinide, son günlerinide  çok severim..
Gelenler, gidenler, kalanlar derken  hep düşünecek yapılacak çok şey olur !
O gece de buradaki masamızda  tüm aile bir arada en önemlisi de sağlıkla, huzurla  yemeğimizi yedik, şükrettik, olmazsa olmaz dedik kabak tatlıları, ayva tatlıları yedik ! hiç tombalasız olurmu  deyip, herkesi Şansımla ! egale edip, geceye  benimle damgamı vurduk :=)))
telefonlar, mesajlarla  enerjimizi yükselttik, evi havalandırıp eskileri dışarı attık, gece yarısı masal kapımızda narlarımızı kırıp bereket dağıttık, havai fişekler patlatıp tüm siteyi ayağa kaldırdık :=) Nişantaşındaki kutlamalara katıldık, hediyeler aldık, hediyeler verdik, resimler çektik, iltifatlar duyduk, memnun olduk :=)))) masal kahramanımla eski 45 likleri dinleyip şarkılar söyledik, çocuklarımıza sarıldık, valide sultanımızı kutladık, saatler sabah sularını gösterdiğinde ise yepyeni , tazecik bir  güne uyanmak üzere sözleşip, yastıklarımıza baş koyduk......

Bugün  size  yeni yılın ilk merhabasıyla seslenmek istedim. Şimdi tarif zamanı .

FIRIN POŞETİNDE KESTANELİ PİLİÇ DOLMA ( Valide Sultan Usulü )

2 adet büyük tavuk
2 yk yoğurt
1 limon suyu
1 yk salça
hafif tuz - hepsi karışsın
2 yk un
2 fırın poşeti

iÇ PİLAV :

- 3 sb yıkanmış, ılık suda 30 dk. bekletilmiş -süzülmüş prinç.
- 6 yk .sıvıyağ- 1 yk tereyağ !
- 3 iri , yemeklik doğranmış soğan
- 350 gr minik kesilmiş kuzu ciğeri
- 20 adet haşlanmış iç kestane
- 1 kesme şeker
- 1 pk fıstık
- 1 pk  yıkanmış, ılık suda beklemiş- süzülmüş kuş üzümü
-  1 /2  çay kaşığı tarçın- yeni bahar- karabiber- nane- minicik kimyon ve tuz  (yada istediğiniz kadar)
- 3.5 sb tavuk suyu (mutlaka ! )

- Tencere ısıtılıp, yağ ilave edilip, fıstıklar pembeleştirilir.
- soğanlar eklenir kavrulur
- prinç eklenip kavrulmaya devam eder ve üzüm ilave edilir
-  tüm baharatlar ilave edilip , tuzu ayarlanır
- suyuda  elneince , kestaneler üzerine serpilip, bir kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır
- kaynayınca altı kısılır.
- pişen pilav demlenip, iyice ılınınca dikkatlice karıştırılıp alt - üst yapılır
- yıkanmış tavuklar dikkatlice doldurulur
-kürdanla 5-6 yerinden sıkıca kapatılır
- ayakları , yanmaması için folyoyla sarılıp  , temiz mutfak ibrişimiyle bağlanır
-hazırlanan sos karışımı her tarafına yedire yedire  yayılır.
-fırın poşetine  1 yk un serpilir, her tarafına yayılır
- tavuk içine konup ağzı kendi klipsi ile kapatılır !
- sonra kürdanla bir kaç yerinden delinip fırın tepsisine dizilir
- ısıtılmış  fırında 190*  tam 70 dakika pişirilir
- fırından  çıkınca , 10 dakika sonra çok dikkatlice  !! poşetinden keserek çıkarın.
- şahane  ! sulu sulu, yumuşacık ve hiç kurumamış, tüm lezzeti  içinde saklı  fırın  tavuğunuz artık hazır. Poşetler çıktı çıkalı bizim  masal mutfağında böyle pişiyor.
- sizin için aşamaları tek tek görüntülemeye  çalıştım.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.

SEVGİLER İYİ SENELER..

Read more...

MASALA SESLENENLER....

Yükleniyor...

ESKİ MASALLAR (arşiv)

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP