24 Ocak 2012 Salı
TOST EKMEĞİ SALATASI
Simetrik takıntılarım yok , yine de böyle özensiz bir süslemeden zerre kadar hoşnut değilim !!
Bu tarif bana eskileri anımsatıyor....
2006 yılında zamanım geldi deyip, Bloğumu açmaya kesin karar vermiştim, bloggerlar o yıllarda şevkle, neşeyle yollarına devam ediyordu, birbirleriyle olan bağları, sayfalarına olan özenleri beni çok etkiliyordu, tam karar arefesinde rahmetli babam hastalandı ve malum hastalık bizi ayırdı.. Bu sarsıntı beni 2 yıl öteye savurdu ve anca 2008 haziranında sizlere merhaba dedim.
O yıllarda yine de takipten vazgeçmedim, hatta bana bloglar çokda iyi geldi ,Takipçilerinden olduğum bir çok blogger gibi, Ufuk mutfakta çok orjinal sunumlar ve tarifleriyle hayranlıkla beni peşinden sürüklüyordu, ben farklı, özenli sunumlara çok tutkun biriyim, sıradanlığı sevmiyorum ! Yapım itibari ile yenilik benim yaradılışımda var.
Sanirim burcum buna oldukça yatkın, ele avuca sığmaz marjinal bir İkizlerim ya çünkü ondan sanırım !!
Benim sofralarımın bunca renkliliğine bundan olsa gerek
Php
Şimdi bağlayalım salataya .
Soframda Börek ! istemediğim zamanlarda Sevgili Ufuk'un tarifini devreye sokuyorum.. Hem börek , hem bu tarif gereksiz kalori yığımına neden olacaktır, buna dikkat edersek daha iyi olur, hem ekmek- hem börek aynı anda çok gereksiz oluyor.
Birde tahıllı ekmekle çok seviyorum bu tarifi !!! Beyaz ekmek görsel açıdan hoş sadece.. ama tahıllıyı yemesi çok keyifli ! Dilerim sizde yapar beğenirsiniz..
TOST EKMEĞİ SALATASI
* 1 paket tost ekmeği
* 2 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü (orjinali 1 adet)
* 300 gr süzme yoğurt (orjinali 200 gr)
* 100 gr kadar mayonez, (orjinali 200 gr) ama ben kullanmıyorum !
* 2 diş sarmısak
*tuz
*1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )
* 1 adet haşlanmış yumurta ( ben koymuyorum )
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı pul biber
* yeterince dereotu ( süslemek için )
Hazırlanışı
1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.
2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.
3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.
4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.
5. kinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.
6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.
7. Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.
9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.
10.Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.
11 Ya da resimdeki gibi bezelye veya hayal gücününüzü kullanın.
AFİYETLER OLSUN.
nunucum şu tost ekmeği de nelere kadir di mi:) ellerine sağlık resim gibi olmuş bunu yemeye insan nasıl kıyar.. sağlıkla kal..
YanıtlaSilne ılgınc harıka bır tat.yapmalıyım bende :)
YanıtlaSilçook değişik ve çok leziz canım
YanıtlaSilelcezlerine sağlık.
:)))
bence harikaaaaaaaaaaaaaaa bir pasta görünümlü salataa.ellerinize sağlık.not alındıııı.yaparsam adres vericem mutlaka:))
YanıtlaSilTam bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.. sevgilerimle...
YanıtlaSilTam bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.. sevgilerimle...
YanıtlaSilHımmmmm bayıldım , süper ....
YanıtlaSilhem göze hem mideye ziyafet:)))
Süüpper görünüyor. Harika bir tarif bayıldım,teşekkürler...
YanıtlaSilSevdiğim ve yemekten zevk aldığım bir salata.Doyurucu birde ellerine sağlık.
YanıtlaSilyaşasın tarifim gelmiş
YanıtlaSilsağol canısı
FATOŞ-
Çok güzelmiş valla. Hem kolay, hem şık, hem de lezzetli görünüyor. Zor anların kurtarıcısı olur :)
YanıtlaSilbu nasıl birşeydir böyle, bakmaktan kendimi alamadım:))
YanıtlaSilkuzinizle başbaşa geçen gününüzü de okudum, baktım, baktım yaptıklarınıza şimdi orada olmak vardı dedim:))
ellerine sağlık nUnU'cum, afiyet şeker olsun.
sevgiler
Pasta gibi görüntüsüyle nefissss
YanıtlaSilellerine sağlık canım adım adım ne güzel anlatmışsın.
Afiyetler olsun.
Nefis bir görünüm.Paylaşım için teşekkürler.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayret içinde kaldım nuraycım, hiç tasavvur edemedim ne enteresan nasıl merak ettim yapıceğiz elbette,
YanıtlaSilyarın ola hayrola
sağolasın becerikli canım benim.
NESRİN
nunu cuğum,çok lezzetli görünüyor,değişik bir tarif denemeliyim.öpüyorum.
YanıtlaSilÇılgın kadınım nasıl dizmiş sen yemek santçısısın. Pasta işini her kurs alan bir şekilde kotarır ama senin şu resim gibi sofralarına hayranım! Bu arada sana cevaben; ne kadar güzel ifade ettim tatlım, kesinlikle imzamı atıyorum. Yazacak o derece çok şey var ki; susmaktan yanayım. Malum bu tür konular nereye çeksen oraya gider! Ah değerimiz bilinse bu güzelliklerin ambalajı dandik. Yazın James & Sarah gelince Topkapı Sarayı'na gitmiştik wclerin kokusu o derece rezildi ki sana anlatmam! Tşkler Nunu'm yıllardır seviyorum seni yerin ayrı bilirsin mucx.
YanıtlaSilNunucuğum neler yapmış diye bakıyim dedim , gene döktürmüş , ellerine sağlık canım , sevgiler.
YanıtlaSilbayıldım ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilşaşırttın beni yine ve yine
YanıtlaSilnerden buluyorlar bunları anlayamıyorum, ekmekten salata allahallah..
gelde yapma
Banu
nefis olmuşşş.ellerine sağlık canımmmm.neresi özensiz anlayamadım.bence süper görünüyor.iştahım kabardı vallahi.sevgiler.
YanıtlaSiltavuklu denememiştim denemek isterim çokta şık olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü Nunum ellerine sağlık, not alındı yapılmak üzere..
YanıtlaSilSevgiler..
Kesinlikle tahıllı ekmek yemesi çok daha keyifli,beyaz ekmeğe bir eşimi alıştıramadım ona yanıyorum..:))
YanıtlaSilBence gayet güzel süslenmiş..
Ellerine sağlık.
Sevgilerrrr..:))
BENCE ŞAHANE GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilhep yapmak istediğim bir tariftir bir türlü deneyemedim:) süslemesi de harika ellerine emeklerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilİlk gördüğüm andan beri cok beğenmiştim
Mutlaka bende senin kadar şaşırtmak isterim misafirlerimi
Harika bir tarif benim için, öpüyorum emeklerine saglık nuraycim
Asu
hep denemek istediğim ama nedense yapamadığım tarif tekrar hatırlattın ellerine sağlık teşekkürler:)
YanıtlaSilellerine sağlık pasta gibi özenle süslenmiş malzemeler lezzetini kanıtlıyor
YanıtlaSilsevgiler:))
sözün bittiği yer...muhteşemmmm...ellerine sağlık canısı...öptümmm.
YanıtlaSilKolay ve lezzetli görünüyor,ellerinize saglik,sevgiler..
YanıtlaSilçok severek yaptığım bir tarif ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBu çok güzel bir tarif etimek salatası gördüm ama yanlış hatırlamıyorsam tost ekmeği ile görmemiştim yapacağım bunu inşallah ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili Nunu, hakkımdaki güzel ifadelerin için çok teşekkür ederim. Aynı zevkle bende seni takip ediyorum.Blogların bahsettiğin o çok hoş havası şimdilerde pek kalmasa da; yine de benim vazgeçemediğim bir rahatlama alanım hala..Tost Ekmeği salatası'nı ise 1994 yılında Antep'li bir komşumun çay masasında görüp tanıdım. O gün bu gündür severek yapar, ikram ederim.Yiyenlerde hem görüntüsünü beğenirler hem lezzetini.. Seninde ellerine sağlık ve afiyetler olsun... sevgilerimle.....
YanıtlaSilUfuk mutfakta
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Farkındayım , eski bloggerlar dostluğu , dayanışması yok ne yazık ki...
Sizden hemen sonraki jenarasyon olarak en azından enerjimi kaybetmemeye çalışarak yola devam ediyorum.
Birde salatanın kaynağını cok merak ederdim, Antep beni şaşırttı cidden.
Akrabalarımdan bazıları yurtdışında rastlamışlar !!!!! Ama, Antep hakikaten beklemediğim bir sehir oldu...
Paylaşımına cok teşekkür ederim..
Sevgiler
Hepinize bu güzel yorumlar İcin tesekkur ederim
YanıtlaSilCok sevgiler
Bu salatanın içine hafif dövülmüş ceviz konursa daha da lezzetli oluyor. Denemek istiyenlere duyurulur...
YanıtlaSil