28 Eylül 2011 Çarşamba

İNCİRLİ TURTA



GÖZÜNÜZ KAPALI BU TARİFİ YAPINIZ !!! Pişman olmayacak ,ÇOK SEVECEKSİNİZ !


1-BURADA

2-BURADA

3 Reçel

4-                            İNCİRLİ TURTA

1 yumurta
75 gr tereyağ
1 çb şeker (2 tatlı kaşığı azalttım ! incirler çok tatlıydı ! )
2 sb un
1 pk vanilya
1/2  pk kab. tozu
taze yıkanmış ,kurulanmış ,olgun ama sert incir (Ben Assos'ta bahçeden topladım)
incir reçeli (veya bal)

ÖN HAZIRLIK

-Fırın 175* ısıtılır
-incirler önceden yıkanıp kurulanır !!!
- dörde bölünüp bekletilir
-1 çay tabağında, incir reçelinin suyu veya bal hazır bulundurulur
-tereyağ ve yumurta oda sıcaklığında olmalıdır.
-turta kalıbı önceden yağlanmalıdır.

YAPILIŞI

Yumurta- yağ - şeker- vanilya beraber iyice karışıp,şeker eritilir !
-un ve kab tozu ilave edilip hamur pürüzsüz yoğurulur ve
-yağlanmış orta boy turta kalıbına döşenir, kenarları yükseltilir !!
-incirler resimdeki gibi sık aralıklarla dizilir- boşluk kalmasın
-ısınmış fırında 175* yaklaşık 30 dakika pişirilir.
-çıkartınca ortasında hafif bir sulanma olacak, sonra donup  şekere dönüşüyor !
-turta ılıkken ,incir reçelinin  suyunu veya balı , fırçayla hamura sürünüz.
-İncirler kendinden ballı olduğundan gerek yok derim , ama parlak ve daha tatlı olsun derseniz, siz bilirsiniz.


HARİKA BİR LEZZET SİZİ BEKLİYOR...
AFİYET OLSUN ..

28 yorum:

  1. offf offf,nefisss,

    nasıl bir görüntüdür böyle sevgili nunu,ellerine sağlık,
    güzel bir gün seninle olsun,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. incir dedinmi akan sular durur hiç dayanamadığım meyve nunucum yine döktürmüşsün bunları yiyip nasıl bu kadar zarif kalabiliyorsun

    YanıtlaSil
  3. hmm nefis nefis ellerine sağlık! o incirlerin piştikten sonraki görüntüsü beni benden aldı:))

    YanıtlaSil
  4. aklımı aldın sabah sabah
    ( hala varsa çıkınca uğrıcam ciddiyim :) )

    esin ..

    YanıtlaSil
  5. canım incirleri dizdikten sonra,fırına vermeden önce üzerine birşey atıyor muyuz?
    şeker gibi çok parlak durmuş..Çok iştah açıcı duruyor.:-)))))
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. canım günaydınlar, hayran oldum o incirlere, asostan sanırım, burda böyle incir nerdee
    eline sağlık nefis olmuş

    SEMRA

    YanıtlaSil
  7. esma,

    hayır fırın öncesi bişey sürmüyoruz ,
    dediğim gibi şekerini- suyuu salıp kendinden parlıyor !
    çıkartınca o suyu ! incirlere sürmeniz de yeterli !!
    hamura sürmeyin ! boya olur

    afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor,sabah sabah insanın iştahını kabartıyor:)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor,ne kadar lezzetli olduğunu düşünemiyorum.Ah bir de bahçemizdeki incir verseydi ne olurdu sanki hemen ben de denerdim :(

    YanıtlaSil
  10. kimbilir ne lezzetlidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. şahane nunum şahane yapmışsın
    vallahi yapasım geldi
    eline sağlık güzelciğim

    banu

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık sevgili Nunu,
    ne canlı renk çok beğendim çok yapılan herşey bu kadar lezzetli ve güzel görünür mü? allah nazardan saklasın sizi kocaman maşallah size...
    Sevgi ve selamlarımla...
    Nuray

    YanıtlaSil
  13. bu ne muhteşem bir görüntü :) bayıldım walla. denemem lazım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Kabukları yerken sert gelmesin diye özel bir cins mi kullanmak lazım inciri? Mesela siyah incir galiba bunlar, öyle mi?

    YanıtlaSil
  15. medura:
    ne cins olursa olsun kabuğu hissetmezsiniz,
    ben tüm cinsleri denedim, sadece keyif dolu bir incir tadıyla başbaşa kalıyorsunuz !!
    :=)

    afiyetler olsun !

    YanıtlaSil
  16. Kim pişman olabilir ki bu görüntüye ve bu tada .
    Ellerine ve o güzel anlatımına sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  17. Nuraycığım,
    Benim vefakar, tatlı arkadaşım. Ziyaretin ve güzel sözlerin için sağol.
    Tarta diyecek söz bulamazken anıların beni de çok eskilere götürdü. İncir olmasa da kayısı ağaçlarıyla yaşamışımdır böylesine güzel hikayeleri ben de. Yooo, inciri sevmediğimden değil. Ben yeşil veya Bardacık incirlerinin hastasıyımdır.
    Tart enfes görünüyor. Ellerine sağlık canım.
    Çok öpüyor sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Çok düzel görünüyor. Doğal bir afrodizyak tatlı olmuş. Eline sağlık,

    YanıtlaSil
  19. Ne güzel yazmışsın canım zevkle okudum.
    Ah o incir ah en sevdiğim ve en özlediğim meyve.Bir İzmirli olarak sevmemem mümkün mü?

    YanıtlaSil
  20. aman allahim bu harika bir tarif bayildim ekrana bakarken dogrusu ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  21. İncırli turta hıc denemedim ama buradan bakınca enfes bır görüntü var.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  22. Canim benim... Ben bittim bu turtaya... Mutfagimda Türkiye`mden gelen biraz sertcene incirlerim var, ne zaman olgunlasirlar diye bekliyordum, dur ben bi gayret yarin tarifini deneyeyim... Nasil da balli balli duruyor.... Ellerine saglik... Öpüyorum sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  23. ne güzel anlatmışsın Nunu'cum :) inciri kim sevmez turta harika görünüyor, bir dilim aldım kaçtım:))

    YanıtlaSil
  24. ne güzel anlatmışsın Nunu'cum :) inciri kim sevmez turta harika görünüyor, bir dilim aldım kaçtım:))

    YanıtlaSil
  25. Denedim,çok lezzetli oldu,teşekkürler paylaşımınız için.....
    Esma

    YanıtlaSil
  26. Merhaba,

    Görüntüden ağzım sulandı.Canım istedi.Bende inciri çok sevenlerdenim. Hafta sonu fırsat bulsamda yapsam.
    Ellerinize sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  27. Doğduğumuz ve büyüdüğümüz ev ne kadar kıymetli oluyor. Her noktasında tatlı acı izlerimiz var. Çok güzel yazmışsınız.
    Assos'dan incir, sevgili nunu'nun marifetli elleri ve yüreği o tart ne kadar güzel olmuştur kimbilir.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil