16 Ağustos 2011 Salı

ETLİ İÇ PİLAV

Rahmetli sevgili Babam'a ithaf edeyim.. Ne Çok severdi..


ETLİ İÇ PİLAV

2 sb baldo prinç (ılık tuzlu suda beklemiş)
2 iri soğan
3 yk sıvıyağ
2 yk kuş üzümü
1 yk dolmalık fıstık
tarçın- karabiber- yenibahar- tuz 1/2 kesme şeker
3 sb su ( 1/2 et suyu olsun ve ayrıca değil toplam 3 sb hepsi )
300 gr minik kesilmiş kuzu eti (önceden pişirilmiş olsun)

YAPILIŞI

Yağ ve soğan yarım ateşte pembeleşir

prinçler ilave edilip kavrulur
fıstık ,üzüm eklenip baharatlar ilave edilir
en son pişen etler de dahil edilip suyu verilir.
pişince arasına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakılır.


AFİYET OLSUN...

Tarif bu sofradan

4 yorum:

  1. Ellerine saglik canim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Epeydir blogcu dostalara bakıp çıkarım tembelliktenmidir bilmem ne bir selam ne bir kelam etmeden,tekrar yazmaya başladığınızı görünce çok sevindim eski bir dostu tekrar görmüş gibi oldum yazılarınızı okurken masal aleminde gezinir gibi hissediyorum bitmeyen dostluklar hayattan keyif almanın formülleri blogçuların ortak yönü lezzetler uzun çok uzun yıllar yazmanız dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ekin mutfağı, by elif
    çok teşekkürler sevgili elif,

    Hanife,Ne güzel eski dostların sesini duymak,
    hem, kıymetlidir sessizliğin yüksek sesleri :)))

    Çok teşekkür ederim, naçizane, acemice karalanan satırcıklar..

    YanıtlaSil
  4. Nurlarda yatsın babanız....

    ahh bende çok severim...

    YanıtlaSil