29 Kasım 2010 Pazartesi

GREYFURTLU KAPUSKA !! ( nUnU mARkA )




GREYFURTLU KAPUSKA (nUnu MaRkA )1 orta boy sert lahana (kapuskalık ! )
2 iri doğranmış yemeklik soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tercihe göre zeyinyağ.
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 iri greyfurt suyu,
1 küçük greyfurtda küp küp kesiilmiş olsun
200 gr kadar yağsız dana kıyması veya arzu ettiğiniz gibi.
tuz, taze çekilmiş krabiber ve kırmızı pul biber
su yok !!

YAPILIŞI:
-Lahanalar yaprak yaprak temizlenir,yıkanıp süzülmeye bırakılır.
-iyice süzülünce dilediğiniz irilikte doğranır (ben elle koparıyorum,ama vakit alır ! )
-Orta ateşteki,tencereye yağ konur ve soğanlar pembeleştirilir,
-kıyması ilave edilip kavrulur, ardından salça ilavesi edilir
-baharatlar ve greyfurtlar eklenip, üzerine lahanalar eklenerek sık sık karıştırılır
-bir kaç dakika sonra lahanalar yumuşamaya başlayınca altı kısılıp pişirilmeye bırakılır.
-su ilavesi hiç yapmıyorum, sadece kendi suyuyla pişirmeyi öneriyorum.

Kapuska ne yazık ki pek çok eve ve mutfağa girmez-hatta pişmez , lakin bizde sevilir, aslında her sebze ayırd edilmeden severek yenir bizim hanede .

Ama istedim ki bu yemekle arası çok hoş olmayan dostlar için ,farklı lezzette yorumlansın, damaklarda mis gibi narenciyeyle beraber anılsın. Bu nedenle Format attım bazı klasik tariflere :)))))
Laf aramızda ben alt kattaki portakallı komşuyu daha bir sevdim ! Portakalın keskin aroması çok hoş yakışmıştı bana kalırsa .

Hem zaten ben size ''döncem '' :-) demiştim..
nUnU da dönerse ,farkıyla dönsün diye düşündüm ))

HERKESE TEKRAR SEVGİYLE MERHABA ,
AFİYETLER OLSUN ( bir ara deneyiniz lütfen)

35 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor Nuray'cığım ellerine sağlık canım..

    Güzel bir hafta dileyip öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    Nununun farkı bizce zaten tescilli. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Kapuska cok sevilir esim ve ben tarafindan , birde bu seklini deneyelim.
    Ellerien saglik nunu.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  4. Ne dönüş nasılda farklı ve güzel bir dönüş...Nefis bir lezzet olmuş ellerine sağlık canım...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Nunucuğum hoşgeldin ve Nunu farkıyla geldin. Ellerine sağlık çok sevdiğim kapuskaya farklı bir lezzet getirmişsin. Mutlaka ilk kapuska pişirişimde bu şekilde yapacağım.Kendini özletme ve arayı açma ne olur. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Yaşasınnnn çok mutluyum Sultanım çok özlediğim NU-Nu marka lezzetler
    le şahane bir dönüş yapmış.Ellerine
    sağlık sultanım hepsi harika elleri
    ne sağlık.Mutlu ve sağlıklı hafta
    lar dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. şu manzaraya bakarmısın,
    kimin aklına gelir bu şimdi.
    aklını seveyim arkadaşımın.

    hadi kartal güldürdü )))))
    gün senin sevin sevin )))
    asu ))

    YanıtlaSil
  8. damak tadı,
    gülüm teşekkürler, özledim özledim
    !!!!!

    bülbülün yeri
    :)) sağolasın canım :)


    lezzet sefası
    ne mutlu size sefacığım, sevgiler.


    gönülünce
    :)))
    gülelim diye, şaka yapıyorum inanın :)
    varolun.


    çeşnici handan,
    tatlım çok teşekkür ederim.
    öyle sebepler oluyorki ,ne yazıkki uzak kalıyorum..
    benimde hep aklımdasınız.

    derya
    ah benim şeker balı dilli deryam
    çok çok sevgiler canım benim.

    asu
    :))))))))
    geçmiş olsun gülüm geçmiş olaa..
    :))))))))))))))

    YanıtlaSil
  9. Biz de hiç yenmez kapuska ama bu değişik ve çok güzel görünüyor deneyeceğim.

    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Aman canım nasıl kapuska istedi şimdi anlatamam.Ben kapuskayı etli sevenlerdenim.Annemlerse etli kemikli ilikli cins:)

    Ellerine sağlık nunucum çok güzel olduğuna eminim....

    YanıtlaSil
  11. Cok sevılır bızım evde sımdı boylesı deemek sart oldu .Ellerıne saglık canım.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  12. ve karşınız da kapuska versiyonları:))
    portakallı kereviz yapıyoruzad kapuska niye olmasın fakta greyfurt en çok yakışan gibi geldi bana:))afiyetler olsun. biz de kapuskacıyızdır.:)))

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık,bol şifalı bir lezzet olmuş..
    Afiyet şifa olsun..
    Sevgilerimle..
    Mutlu haftalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Kapuskayı biz çok severiz ama hiç greyfurtlu duymamaıştım. Gerçekten de Nunu marka olmuş. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ya gelde şaşırma.
    nasıl bulursun bu tadları yakıştırmayı bir anlasam =]
    eline aklına sağlık nunum.
    bayılırım bende. denicem !
    çok sevgiler canım
    FERDA

    YanıtlaSil
  16. NURAYCIGIM BAYILIRIM BOL ACILI KAPUSKAYA .SEN DEGISIK HAZIRLAMISSIN TADINI MERAK ETTIM
    ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  17. n unuuuu kapuska kapuska olalı böyle lezzetle tanışmamıştı canım
    sen harikasın ellerin dert görmeye.
    portakallıda denicem mis gibi olacak bencede.
    iyi akşamlar cano BANU.

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten çok güzel bir tarif olmuş. Çok da iştah açıcı gözüküyor.
    Ellerinize sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  19. Nunucugum...harikasin...Hani diyetteyiz ya....ne yiyecegimi sasiriyorum buralarda sebze adina. Kapuskayi cok severim ve de pisiririm. Ama ben portakalliya takildiiiim. Eminim nefis olur, hemen deneyecegim, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  20. Nunucum ellerine saglik,greyfurt suyuyla hiç denemedim farkli bir lezzet olmus,opuyorum seni.

    YanıtlaSil
  21. Şaşırdım,...greyfurtlu?farklı bir lezzet olmalı.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. ellerinize sağlık çok nefis ,tam nunu marka olmuş ;)

    YanıtlaSil
  23. ohh yemem de yanına yatarım buram buram portakal ve greyfurt kokan kapuskayı. okadar severim ki bolda biberli olursa hemde,
    herkese afiyet olsun nunucum.
    zeynep günal.

    YanıtlaSil
  24. ne kadar değişik hoşgeldiniz nunu markasını daha sık görmeli

    YanıtlaSil
  25. babam greyfurtu çok sever kapuskayıda öyle bir sunayım bu fikri olur verirse pişireyim Nuray Hanım dönüşünüz muhteşem oldu:))

    YanıtlaSil
  26. Portakallı kerevizi çok severim ama bundan hiç yemedim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  27. çok güzel olmalı ellerinize sağlık hayırlı akşamlar sevgiler:

    YanıtlaSil
  28. Nuray'cığım,
    Yine farkını ortaya koymuşsun valla.
    Greyfurtlu, portakallı, mandalinalı kereviz pişiririm ama kapuska hiç aklıma gelmezdi.Eee, senin gibi bir gurmemiz beğenmişse bize de uygulamak kalır.
    Ellerine sağlık Nuray.
    Güzel kutlaman ve dileklerin için kızım da çok teşekkür ediyor.
    Bekliyor ve çok öpüyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  29. Dönüşün muhteşem oldu Nunucum tıpkı şarkıdaki gibi. Kapuska sevmeyen bana bile çekici geldi görüntü ve içerisine greyfurt eklenmesi. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Evimde assslaaa pisirmeyecegim yemek kapuskadir ama bu tariflerinle iste NUNU dondu dedirttin vallahi eline saglik.

    YanıtlaSil
  31. nunucum harikasın lezzetini çok merak ettim,deneyeceğim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  32. Gerçekten "Nunu farkı" bu:).
    Ellerine sağlık Nunucuum.
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  33. Nunum bizdede fazla yenmez ama bunu deneyeceğim.
    Ellerine sağlık canım benim.
    Öpüldün.

    YanıtlaSil
  34. çınar,
    sanırım portakallı daha iyi tercih olacak çınarcım ,


    yemek vakti aylin,
    :) çokk eskiden aynen dediğin gibi pişerdi, ama format attım ben eski tariflere :)))


    özay,
    canım özlemişim sesini !
    hadi dene sonra paylaşalım.

    lavanta lmon
    :) aynen doğru teşhis arkadaşım.
    neden olmasın dedimdi :))

    zeliha-umutsepeti
    çok teşekkürler sevgiler.


    nilay,
    ben tüm eski tariflere yakında format atıcam nilaycığım ! :)


    ferda,
    uzun zamandır yeni lezzetler yakalamıştım, ama yayınlamak şimdiye kısmetmiş canım.


    mutfakistan,
    filizciğim ben portakallıdan vazgeçemez oldum :)


    banu
    harika bir tercih olur portakkalısı banum.


    aslı,
    çok teşekkür ederim sevgiler.


    eya
    zehracım haklısın :(
    ben yeni çorba tarifleriyle geliyorum. mutlaka faydalı olacaktır sana. portakallı enfes !!


    huriye,
    bu çok göreceli olsada, ben portakal diyorum ! :)
    ama greyfurtu yemek içinde,dilim dilim de yemek hoştu huriyeciğim.


    limon çiçekleri,
    :)
    daha şaşıracağız bekleyin :
    sevgiler.


    seda yazıcı,
    :) çok teşekkürler sedacığım.


    zeynep g.
    haklısın portakallı miss .

    neval,
    :) teşekkürler , inşallah paylaşırız.


    kalp kurabiye-deniz
    mutlaka harika yaparsın denizciğim.


    kendimce,
    ! haydi deneyin :)


    gülcan,
    oldukça güzel, ama denemek lazım !


    ışılca tatlar,
    çok teşekkürler ışılım.
    denem yanılma derken yakalıyoruz güzellikleri mutfakta :)
    tekrar kutluyorum duygucuğumu.
    Geleceğim canım ! :) sevgiler.


    esin,
    sen tabii etobursun :)
    ama portakallıdan başla derim esinciğim , iyi tercih olur !

    hanımeli 21,
    inan yıllarca dönüp bakmadığım bir yemekti,
    daha sonra kendi mutfağımda sever oldum !
    haydi sıra sende :)


    pastaneden,
    :) ne güzel .. afiyetle.


    kristal kelebek-aslı
    :)
    teşekkürler canımmm.


    feray
    çok hoş olur umarım feraycığım

    YanıtlaSil
  35. Bir Ege'li olarak lahanın her çeşidine evet. Greyfurtlu nasıl olmuştur acaba?Kendinden limonlu gibi efekt mi verdi ki ? Geçengün doktorumda izledim en tok tutan iştah kapatıp zayıflatan 3 yiyecek söylediler.
    1-Karpuz
    2-Portakal
    3-Greyfurt

    YanıtlaSil