29 Kasım 2010 Pazartesi

PORTAKALLI KAPUSKA ! ( nUnU mARkA )




PORTAKALLI KAPUSKA (nUnU mArKa :)

1 orta boy sert lahana (kapuskalık ! )
2 iri doğranmış yemeklik soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tercihe göre zeyinyağ.
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 iri portakalın suyu , çok azda kabuk rendesi.
200 gr kadar yağsız dana kıyması veya arzu ettiğiniz gibi.
tuz, taze çekilmiş krabiber ve kırmızı pul biber
su yok !!

YAPILIŞI:

-Lahanalar yaprak yaprak temizlenir,yıkanıp süzülmeye bırakılır.
-iyice süzülünce dilediğiniz irilikte doğranır (ben elle koparıyorum,ama vakit alır ! )
-Orta ateşteki,tencereye yağ konur ve soğanlar pembeleştirilir,
-kıyması ilave edilip kavrulur, ardından salça ilavesi edilir
-baharatlar ve portakallar eklenip, üzerine lahanalar eklenerek sık sık karıştırılır
-bir kaç dakika sonra lahanalar yumuşamaya başlayınca altı kısılıp pişirilmeye bırakılır.
-su ilavesi hiç yapmıyorum, sadece kendi suyuyla pişirmeyi öneriyorum.


Efendim tekrar merhabalar.
Lahana-kapuska yeniden yorumlanıyor nUnU'nun mutfağında !
Malum kış kapıda, kış sebzelerini sevenlerine farklı aromada bir lezzet sunmak istedim. Heleki çocuklara sevdirmekte zorlanıyorsanız, böylesi neden olmasın ki ?
Bir sonraki postta da bir başka versiyonunu göreceksiniz. Beğenmeniz ümidiyle,

HEPİNİZE DENEMENİZİ ÖNEREREK AFİYETLER VE SEVGİLER DİLİYORUM.

6 yorum:

  1. Canım,
    yeniden hoş geldin. Nunuya çok yakışmış bu tarif. Miss gibi portakal kokusuyla yemek. Daha ne olsun. Ellerine sağlık. Görüntü muhteşem.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Yaşasınnnn çok mutluyum Sultanım çok özlediğim NU-Nu marka lezzetler
    le şahane bir dönüş yapmış.Ellerine
    sağlık sultanım hepsi harika elleri
    ne sağlık.Mutlu ve sağlıklı hafta
    lar dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. portakallı kerevizden sonra
    kapuska ! valla bravo.
    asu.

    YanıtlaSil
  4. bülbülün yeri
    birgülcüğüm bal damlıyor yine kaleminden canım benim.
    çokkkk teşekkürler ediyorum :)


    derya
    ! :))) ufak ufak mutfak alıştırmaları başladı deryam.
    çokk teşekkür ederim.


    asu,
    haklısın.
    farkı olsun dedim :)

    YanıtlaSil
  5. İşte NuNu dönerse böyle döner... Kimilerine göre pek de hoşlanılmayan bir yemeği bile olsa da yesem dedirtecek güzellikte tarif ve görüntüleriyle döner... Hoş Geldin NuNum...

    YanıtlaSil
  6. bu da çok güzel olmalı.sevgiler.

    YanıtlaSil