






2009 / Aralık ayının başıydı sanırım, valide sultanım hararetle telefona sarılmış, '' Tv'de bir yemek programında Sahrap Soysal bir börek yapTı çok enteresan , hemen sana tarif vereyim'' demişti,
ama ben not alırken arasına ''un serpilecek'' deyince bir hayli münazara yaşamıştık Valide Sultanımla :))))))
'' aa şekerim yanlış anlamışsındır olurmu hiç un dökmek yufkaya , daha neler !
'' mutlaka başka bişey demiştir , sen un serp anlamışsındır '' vs...... gibi bir sürü cümle kurdum kendisine. Tabiiki kabul etmedi, biraz da fırçaladı gibi :))
Sonunda bana geldiğinde elleriyle sardı , yaptı, bende bakakaldım !! :))))
çITIR ÇITIR, KIYIR KIYIR , çok keyifli bir börek , AMA :MUTLAKA SICAK YENMELİ !!!
Valide Sultanıma gelince ; Cidden çok dikkatlidir, hafızası da yaşamışlığına göre maşallahlıdır üstelik.
İşte benim işgüzarlığım :P
aLLAH SAĞLIK ÖMÜR NASİP ETSİN HER BİRİNE.
Burada da pastırmalısını yapmıştım, aradan 6 ay geçmiş yayınlayamamışım :(
İsterseniz bilmeyenleriniz için tarife geçeyim artık..
TAZE PATATESLİ UNLU BÖREK
Haşlanmış taze patates
sert beyaz peynir (keçi peyniri kullanıyorum)
yufka
sıvıyağ ve su
Yapılışı
- Tezgaha yayılan yufka, su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatılır
- Üzerine süzgeçle un elenir
- Ortadan ikiye katlanır
- Tekrar yağ-su karışımı ve un serpilir
- Geniş tarafına patatesli peynir konup, 3 parmak kalınlığında sarılır
- yumurta sarısı az su ile inceltilip, fırçayla üzerlerine sürülür
- önceden ısıtılmış fırında, 175* pişirilir.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
Çok nefis görünüyor Nuray'cığım,ellerine sağlık tatlım..Kat kat olmuşlar tıpkı baklava hamuru gibi..Ellerine sağlık canım benim..Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
YanıtlaSiltatlım bu ne enteresan börek
YanıtlaSilben hiç yemedim iyimi
ilk kez duydum hatta
nasıl oluyorsa çok merak ettim
eline sağlık nunum.
NESRİN
Nuray Hanımcığım elinize sağlık puf puf görünüyor. İçine un serpildiği için değişik geldi. Farklı tarifleri denemeyi sevdiğim için mutlaka deneyeceğim. Sunumdaki çiçeklere bayıldım.Çiçek hastası olan ben çiçekli bir şey gördüm mü mest oluyorum.Emeğinize sağlık.İzmirden sevgiler.
YanıtlaSilgünaydın hayatcım, bakakaldım yine ben. vallah bende duymadım görmedim
YanıtlaSilblogun aracılığı ile çok şey öğreniyorum ama. mutlaka yapacağım.
demin msn de yazdığın gibi oluyorsa baklava hamuru gibi çıtırdıyor madem hemen denemek farz oldu, ellerine sağlık mükemmelsin canım benim. BANU.
canım benim dutum masalım, harika bir görüntü!! en sevdiklerimdendir patatesli börek.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel ve iştah açıcı gözüküyorlar. Ayrıca sunumları ve etraflarındaki çiceklerde tam bahara yakışır olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili Nunu döktürmüşsün yine. Ellerine sağlık canım. Börekler nefis.
YanıtlaSilİLLEDE PATATES
YanıtlaSilAMA BU NE GÜZEL BÖREKMİŞ.
ASU.
tam börek benlik.
YanıtlaSilbayıldım bu şekline yine çok değişik biey yakaladım nunucum sağol canımın içi. öpüyorum tatlım
ESİN.
Nunucum ilk defa böreğin içinde un duyuyorum. Çok merak etim. Nasıl da güzel ve çıtır çıtırlar. Ellerine koluna sağlık canım
YanıtlaSilÇok öpüyorum
GERÇEKTEN un konup sarıyoruz yani.
YanıtlaSilallahallah.
bakalım daha neler görüp öğreneceğim şu ahir yaşımda senden canım benim ya. aklım kaldı =]]
emeklerine sağlık şeker arkadaşcım
gülden Y.
Canim... Ben de hic denememistim bu tarz bir börek... Ellerine saglik.... Afiyetler olsun.... Sevgilerimle, öpüyorum...
YanıtlaSilElinize saglik.Taze patates pisince ne güzel erimistir.Sevgiler...
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık.. taze patates gibisi yok gerçekten..
YanıtlaSilelerin sglık nunum...sevgılerımle..
YanıtlaSilcanım günaydın, şaşkınlıkla baktım başlığa. hep şaşırtacaksın beni bizi değilmi. bayılıyorum zaten bu sayfayı izlemeye. çok güzel tatlım. nefis.pastırmalısını yapmayı düşündüm hemen. teşekkür ederim yeni tarifin için .eline sağlık nunum benim.
YanıtlaSilSEMA.N
nunum fıstığım valla çok nefis görünüyor emeğine sağlık
YanıtlaSilvalide sultanada tarif için teşekkür ederiz
sevgiler
unutmadan şi,mdiden güzel bir hafta sonu dilerim fıstığımm
Çok nefis olmuş. Tarif çok değişik. Not aldım deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Nuray Hanım merhabalar,
YanıtlaSilDaha önce gönderdiğim mesajımı göremedimHatalı işlem yaptım herhalde geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim.
Her yayınladığınız çok güzel diyecek kelime bulamıyorum. Böreklerde nefis görünüyor tşk. ederiz paylaşımlarınız için. Size kolay gelsin.
Hoşça ve mutlu kslın... Osmaneli'den sevgiler...
Çokkkk güzel bir lezzet bende geçen gün gelen misafirlerime yaptım herkess çok beğendi...Dediğiniz gibi kesinlikle sıcak yenmeli...
YanıtlaSilEllerinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler...
ah canım nunum,
YanıtlaSilböyleside oluyormuş demek.
şaşırtıyorsun hep.
haftasonu menüsü çıktı bile sayende.
eline sağlıkbitanem.
bu sunuşun yokmu baharlar gibisin canım akadaşım.hep bahar kalman dileklerimle sevgiler sana.
SEMRA.
tatlım bayıldım tüm böreklerine tek tek. çok orjinal ve enteresan birşeymiş. tadıncada haber vereceğim çok merakla yapacağım.
YanıtlaSiliyi hafta sonları nunucuğum.ellerine sağlık.
zeynep günal
Çok güzel anlatmışsın Nunu'cuğum,
YanıtlaSildeneyeceğim ellerine sağlık bu arada portakal reçelli güzeller de çok hoş görünüyor.
böreğiniz bu günkü kahvaltımızın lezzetiydi... teşekkür ederiz.
YanıtlaSiltesadüfün bu kadarı, gökte ararken yerde buldum adeta...uzun bir süre önce bir davette yemiştim bu böreği haftasonu gelecek misafirime de yapmak niyetindeyim...burada karşıma çıkınca daha çok sevindim..
YanıtlaSil