18 Eylül 2009 Cuma
BİBERİYELİ-KİNZİLİ (kişniş) SEBZELİ PİLİÇ BONFİLE
BİBERİYELİ-KİNZİLİ (Kişniş)-SEBZELİ PİLİÇ BONFİLE
( Valide Sultan Usulü)
fırın tepsisine iri bir diş sarımsak tanesi iyice sürülür, üzerine önce kemiksiz piliç bonfileler dizilir, taze biberiyeler ,taze kekik dalı,serpilir,sonra dilimlenmiş kabaklar,patatesler,bezelyeler ve domatesler dilimlenir. 2 sb sıcak su içine tuz, 2 yk sıvıyağ,karabiber, kekik,azıcık kimyon ve bir tutamcık kişniş- kinzi serpilir,karıştırılıp tüm tepsiye dökülür. ( az gelirse arada su ilavesi yapılır) .
AFİYETLER OLSUN
KİNZİ(Kişniş )isimli baharatın gürcücesi. Doğu karadeniz mutfağında bolca kullanlır ,bir de Meksika mutfağında kullanılır. Gürcülerin vazgeçilmez lezzetidir, kinzisiz gürcü mutfağı olmazsa olmazdır .
Valide Sultan da ve Bizler de bayılırız ( ama Gürcü değiliz :))) !!!
Mutlaka aktarlardan (baharatçilar) almalı ve özellikle köftelerinizde sarımsakla beraber kullanarak kulaklarımı çınlatmalısınız !!! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder