21 Eylül 2009 Pazartesi
DÜĞÜN ÇORBASI
Mutlaka ramazan ve bayramlarımızın tek vazgeçilmezi düğün çorbasıdır ,
ya çok sevilen dostlar veya akrabalar gelmiştir, yada dediğim gibi bayram ramazandır.
Şimdi bu güzelliği beraber paylaşmak isteyen siz dostlara valide sultanımın usulüyle tarifine geçeyim...
DÜĞÜN ÇORBASI
300 gr düdüklüde haşlanmış, kemiklerinden ayrılmış gerdan eti, 2 yumurta, 4 yk un, etlerin pişirildiği etsuyu, 1 diş sarımsak,tuz, az karabiber, 1 yk sıvı yağ, 5 yk yoğurt,
YAPILIŞI : Un tencerede kokusu çıkacak kadar sarartılır, diğer bir kasede,yumurta,yoğurt çırpılıp et suyuna ilave edilip, beraber karıştırılır. Yavaş yavaş una ilave edilip topaklanmamasına dikkat edilir. Kaynama noktasında didiklenen etler konup, sarımsak rendelenir,ağır ateşte -15 dk kaynatılır. En son tuz konur. Kıvamı yoğun olursa da, sıcak su ilave edilir..Servis anında azıcık tereyağ içine kırmızı biber eklenip renk alınca çorba üzerine servis yapılır
( Biz terbiyesini yapmayınız )
AFİYETLER OLSUN.
Nuray'cığım,
YanıtlaSilKaç gündür bloglara erişemiyordum. Umarım sorun halledilmiştir artık.
Milföylü şeftaliler çok güzeller ama benim çok sevdiğim bu çorba öksüz kalmış gibi yorumsuz kalınca çok üzüldüm. Oysa ne de güzeldir ve ben çok severim.
Hele bayramlarda şöyle kalabalık masalarda nasıl da güzel içilir. Nefis görünüyor, anneciğinin ve senin ellerine sağlık canım.
Çok çok sevgiler,
Benim en çok sevdiğim çorbaların başında gelir düğün çorbası.
YanıtlaSilÇok ta sık yaparım.
Ellerine sağlık canım.
Harika olmuş.
sevgiler