Tabii sizde haklısınız !
Sofralar, bahçeler, nUnU mArKa icatlar, gelenler gidenler, gidilen yerlerden sunumlar hepsini özlediniz...
Ama ben emekli hayatına geçtikten sonra mutfakla vedalaştım ! Tüm enerjimi İstanbul'a ve hayata verdim. Sevdiceğim bir arkadaşım '' hala filiz-fide gibisin dese de, yaş Çınar'a erdi..Az yemek- çok hareket- bolca sükunet seçimlerim oldu. Ev ortamı buluşmalarını, dışarıda kültür gezilerine yönlendirdim, böylelikle pek çok arkadaşım 50 yıldan sonra İstanbul'u keşfeder oldu !
Mutfak ise sadece yaşamaya katkı halinde benim için..
Ve şimdi ramazan, bizim evimizde herkes oruçludur yıllar yılı..
30 gün hatırına açtık ocakları yeniden ..Özlemiş ev halkı bu kalabalık sofraları ! her şey bir arada tam olan yemekleri.
Ve sizin sitemler de haklı olarak çoğaldıkça çoğaldı..
O zaman akşamki iftar soframızdan fıstıklı güllaç tarifi ekleyelim listemize... Ara ara devam edelim tariflere..
FISTIKLI GÜLLAÇ
1 lt süt süt
1.5 sb şeker
1 vanilya çubuğu
7 yaprak güllaç
toz fıstık
üzeri için vişne taneleri ( komposto tanesi harikadır )
Süt ve şeker kaynatılıp ,vanilya ekleyip biraz soğutulur !
Güllaçlar ortadan ikiye bölünüp hazırlanır.
3,5 tane alta, kalanlar da üzerine olmak için iki guruba ayrılır
cam bir tepsiye biraz süt gezdirilip üzerine yarım güllaç yaprağı konur
üzerine süt gezdirilir ve
güllaç yaprakları 3.5 yaprak sonra arasına bolca toz fıstık serpilir
Kalan yapraklar bitene dek işleme devam edilir.
Püf noktası
kaynayan süt güllaca dökülmez - yapraklar nişastadan dolayı hamur olur
Mutlaka parmak dayanacak kadar ısı yeterli olandır.
Üzerini süslemek için çok iyi soğumuş olmasını beklemek gerekir.
AFİYETLER OLSUN.
Afiyet olsun,ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar....
YanıtlaSilNunucuğum
YanıtlaSilellerinize sağlık olsun, hayırlı iftarlar, çok sevgiler
Güllaç çok severim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBende emekli olunca öyle yapacağım :))
YanıtlaSilmuzlu güllaç duydum bende nasıl olur merak ediyorum :)
YanıtlaSilevlerden kütlürel turlara olan akınına bayıldım.. aslında zaman zaman yapılması gereken bir davranış annemlerde bu kış çok söylendiler oraya götürün bizi buraya götürün bizi diye.. benim onlara yanıtım ise şöyle oldu: hergün dört duvar arasında oturup pasta börek yiyeceğinize birgün bilmem ne anıtını birgün bilmem hangi camiyi birgün bilmem hangi tarihi eseri görmeye gidin.. gelin bize de anlatında bizde bilmedikerimizi öğrenelim zira sadece h.sonumuz var ona da dost sohbeti-iş-ev işi-alışveriş-kişisel bakım hangisini sığdıracağımızı şaşırıyoruz bari siz gezin..
Sultanım ellerine sağlık bayılırım güllaça ben daha yapamadım bu sene size afiyetler olsun öpüyorum...
YanıtlaSilAaaa Nunu'cuğum sana yanlış yorum gelmiş, bak şimdi farkettim :) Ahhh dalgın ben... Ama yorum bırakamadığım doğru. Wordpressden yorum bırakamıyorum. Güllaçı da çok severim bu arada ellerine sağlık canım. SImsıcak sevgiler...
YanıtlaSilİftara 3 saat kadar kala bu güllacı görmek :))baktım baktım tekrar baktım. Ellerine sağlık Nunu'cuğum. Sen harikasın gezemeyenlere de ışık oluyorsun örneğin Ramazan ayından sonra ilk işim Ayasofya'nın arkasında kalan Cafe de bir kahve içmek olacak :)
YanıtlaSilSevgiler sana...
Gullaci hic sevmedim sevemedim galiba guzelini bulamadim yada agzimin tadini bilmiyorum:(( ellerine saglik diyorum sevgilerimi gonderiyorum:))
YanıtlaSilmmmm çok hafif lezzetli sofran bereketli olsun balım:)))
YanıtlaSilAyyy Nunum ya ne imrendim simdi. Istanbulumdan gelirken herseyden almaya çalistim azicik azicik, gullaci unutmusum. Ne zaman ki ramazan geldi ozaman televizyonda gordum ve hatirladim ne kadar çok sevgigimi. Benim çinde ye bir dilim olur mu?
YanıtlaSilopuyorum, sevgiler, selamalr...
Oy Oy oy ramazan olur da güllaç olmaz mı :)
YanıtlaSilablacım hissettiğin yaştasın unutma :) öyle yaş çınara erdi felan deme yani :)
YanıtlaSilmutfakla ısınma turları olmalı yenı nunu markalar gelmeli bence :)
güllacın nefis görünüyor :)
ellerine sağlık..
Nunucum inan en güzelini yapıyorsun; ben de çok seviyorum gezmeyi, yeni yerler, yeni insanlar tanımayı. Mümkün olsa tüm dünyayı gezmek isterdim:)).
YanıtlaSilGüllaç en sevdiğim tatlılardandır, hafiftir, içini serinletir insanın. Senin güllacın ne güzel görünüyor, ellerine sağlık:).
Seni çok seven kelebeğin;)
http://www.kristalkelebek.com/
Ah ah emeklilik benide bir bulsa :) Resimlerin ve yazılarınla İstanbul'u geziyorum seninle :) ve hiç güllaç yemedim :( daha.. Sevgilerimle...
YanıtlaSilNunu'cuğum, mutfakla olan ilişkini destekliyorum...
YanıtlaSilBenim de seviyeli bir ilişkim var mutfakla :)
Güllaca da bayılırım bu arada...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
tEK BIR KERE DENEMDIM GÜLLACI EV HALKI IHH MIHH YAPINCA BIR DAHADA YAPMADIM ESIM SERBETLI TATLI COK SEVDIGI ICIN DAHA COK O TÜR TATLILAR YAPIYORUM
YanıtlaSilCANIM BENDE BU ARA MUTFAKTA SADECE YEMEK ICIN GIRIYORUM PASTA BÖREGE ARA VERDIM ALDIGIM KILOLARI VERDIM MUTFAGA MESAFELI OLUNCA YAPINCA YENIYOR ESKISI GIBI BLOGTA ILLA TARIF OLSUN DIYE ILLEDE BIRSEYLER YAPMIYORUM ARADA BIR YAPINCA PAYLASIYORUM
sEN GEZ DEGISIK YERLER GÖR BIZEDE GÖSTER NUNUCUM
Nunum ne doğru dedin , özgür olarak İstanbul'u keşfetmek ne kadar güzeldir ben de gayet iyi bilirim :-) Erken emekli olunması kabul edilmeyebilir ama bizim yaşayacak çok şeylerimiz var buna zaman ayırmak en büyük hakkımız. Seni canı gönülden destekliyorum canım :-))
YanıtlaSilGüllaç harika sunum harika , ellerine sağlık , sevgilerimle.
NuNucum, harika seçimler yapmışsınız yaşam için, keyifler bol olsun.
YanıtlaSilİstanbul'u sizinle gezmek ayrı bir keyf oluyor.
Masa, yemekler ve yemeğin muhteşem misafiri güllaç, hepsi çok ama çok güzel olmuş.
Çayla birlikte alıyorum:))
Sevgilerimle...
Müthişşş . Bilgisayar ekranından masaya fırlayıp gelecekmiş gibi duruyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilben sizin istanbul resimlerinize zevkle bakıyorum...
YanıtlaSilgüllaç ramazanın gülü... emeklerinize sağlık nunucuğum....
sevgilerimle...