14 Kasım 2011 Pazartesi

TARÇINLI SALEP (Valide Sultan Usulü)


Herkese merhabalar.
1.5 ay olmuş tarif ekleyemeli ses vermeyeli....
Kış kendini iyice göstermeye başladı madem, bende size Valide Sultanımın Tarifleriyle merhaba diyeyim istedim.
Çok seveceksiniz.

TARÇINLI SALEP ( Valide Sultan Usulü )


1 lt süt ( taze sağılmış sütü bulanlar en şanslısı !)
1 silme yk saf salep ( aktarlarda var  / kaliteli ve büyük ünlü baharatçıları tercih edin )
100 gr salep yaklaşık ! 20 lira.
1 çubuk tarçın
2.5 yk. toz şeker

Yapılışı

Kısık ateşe süt konur
İçine salep eklenip karıştırılır , eritilir
Şeker ilave edilir ,
Tahta kaşıkla bırakmadan !! 15 dakika kıvama getirilir (koyulaşacak)
Sonra içine çubuk tarçını atıp karıştırmaya devam edilir.
10 dakika daha karıştırılıp altı kapatılır.
Sıcakken çok az, tarçın serpip servis yapılır


Püf Noktaları


-Taze sağılmış sütle aromasına,kıvamına, tadına doyum olmaz,
-Hakiki Salepe asla nişasta ve vanilya eklenmez !!!!!
-Eğer ateşte bırakırsanız dibi tutar muhallebi gibi yanar !!!
-Fazla altı açılırsa, süt koyu renk alır, dibi yanık tutar tadı hoş olmaz !!
-Çubuk tarçın atarsanız rengi hafif sarımtrak olur, ya da servis anında sadece üzerine serperseniz, siz bilirsiniz !


Sizden rica etsem,
Katkı dolu hazır salep yazan paketleri almasanız,
Evinizde ellerinizle, sağlıkla, günlük şişe sütlerle, ev halkına ikram etseniz.
Öksürüğünüze, midenize, sindirim sisteminize, bağışıklık sisteminize faydada bulunsanız,
Ben de bir nebze katkım oldu diye sevinsem, hep beraber mutlu olsak.....
Sağlıklı kalsak,
NE GÜZEL OLURDU ...

AFİYETLER OLSUN ..

Hiç yorum yok: