14 Ağustos 2011 Pazar
SARIYER BÖREĞİ
:)))
Çok güzel görünüyor değil mi ?
Nasıl kabarmış !!! Hep soruyorlar , nasıl kabarıyor böyle ??
E.. birazda yapandan :=))
Şaka bir yana akşam iftara misafirler vardı, hemde sipariş vere vere gelen misafirlerden :) ama ben sormuştum, o sebeple !
Aslında bu bana daha uygun, ne sevdiklerini bilince çarçabuk bitiyor hazırlıklar.
3 gün önce telefonda canınız ne istiyor , ne yapayım diye sorduğumda '' yengeciğim şu güzel pastırmalı kuru fasulyenden, şahane ! böreğinden, birde yanına çorba oldumu daha ne istesem senden '' demişlerdi :=) Onların yalancısıyım efendim.. Onların :)
Bu leziz börek iftar soframızdan, iftar sofrası resimlerini ise ahh ! sormayın gitsin :(
Değerli makinem lavoba tazgahına yakın unutulduğundan ! su içinde kalmış :((((
akibetini maalesef bilemiyorum, kurusun diye hala açamadım..
dolayısı ile masanın resimleri ise çekilemedi :( tek poz var, oda yemeksiz hali !!
Yani tarifler ile yetineceğiz.. ( iyiki onları önceden vakit varken yüklemişim..)
Belki Masal yine uzun süre yine hareketsiz kalabilir, şimdiden söylemesi !!
HEPİNİZE MUTLU PAZARLAR DİLERİM, KOLAY GELSİN..
SARIYER BÖREĞİ
3 taze yufka
1,5 Sb yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
400 gr kıyma
2 soğan
1 yumurta sarısı
biraz maydanoz,
1 yk kuş üzümü ve dolmalık fıstık
tuz-- çekilmiş karabiber
İÇ HARCI
soğan ve kıyma kavrulur
üzüm,maydanoz, fıstık ve tuz-baharatlar eklenip soğutulur
yapılışı
-Yufkayı tezgaha serelim
-Yarısına yoğurtlu -yağ karışımından sürüp, ikiye katlayalım
-takrar karışımdan sürüp, geniş kenarına iç harçtan bol miktarda koyalım
-rulo olarak katlayıp, resimdeki şekli verelim
-üzerine yumurta sarısı içine 2 yk yoğurt koyup fırça yardımıyla sürelim
-170* ısınmış fırında , alt ve üstü kızarana dek pişirelim.
GERÇEKTEN MÜKEMMEL !!! ÇITIR ÇITIR VE YUMUŞACIK !!
****
Üzeri yoğurttan dolayı çabuk renk alıyor, bu sebeple yüksek ısıda pişirmeyin lütfen.
Evet çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilelinize sağlık çok leziz gözüküyor
YanıtlaSilAaa geri dönmüşsün ne güzel!Umarım uzun süre buralarda olursun,hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilharika görünüyor gerçekten eline sağlık
makinada da inş bişey yoktur
sevgielr
off diyorum bu böreğe
YanıtlaSiltüm şapkalarımı çıkarıyorum nunu
canı çekiyor insanın / nesrin
cafe portakal
YanıtlaSilgörüntüsü gibi, lezzetide pek güzel :) teşekkürler.
muhabbet sofrası
çokk teşekkür ederim.
mutfak havlusu
zeynepciğim merhana:
Döndüm döndüm ama ÇOK SESSİZ BLOGLAR :(
Gitsem mi acep ? :(
mukocum
merhabalar..
makine şükür iyice,
ama su almış ne yazık ki.. ekran hare hare :(((
resim çekiyor sorun yok, ama ekran net değil :(
servise gidecek illa ki !
nesrincim merhaba
o şapkaları tek tek çıkarda ben takayım,
çok güzeller çok. :)
merhabalar, sizi sessizce takip eden biri olarak döndüğünüze çok sevindim, hoşgeldiniz.
YanıtlaSilbörek enfes görünüyor, yarın denemeyi düşünüyorum, kuş üzümlerini ılık suda bekletmemiz gerekiyormu, ve kuş üzümü konulmazsa tadında çok büyük bi fark oluyormu şimdiden teşekkürler. hep burda kalın olur mu:))
sibel
:))) Merhaba Sibel hanım..
YanıtlaSilsESsizliğini bozan ,ses veren izleyenlerden çok keyif alıyorum..
Ben üzümleri ıslatmıyorum, zira karışım anında şişiyorlar,
Sarıyer böreğinin özelliği : üzüm-fıstık- maydanozdur,
birde üzerine pudra şekeri serpilir, yani tatlımsı bir börek !! Bu sebeple orjinali budur, tabii elde açması makbul :)
Her zaman sesinizi duymak isterim
sevgiler..
bu hızlı yanıt için çok teşekkür ederim... çünkü bugün menüde pastırmalı kuru fasulye börek ve ilaveler var:))
YanıtlaSilbazen uzakta bir tanıdığınız vardır, bilirsiniz hep ordadır, ne olursa olsun orda bırakırsınız, gidince kapıyı açacaktır, sanırım sessiz takipçilerde öyle:)
işte birgün kapıyı çalmaya karar verdiğinde hep orda olanı göremeyince ince bir sızı dalar yüreğinize...
epeydir takipteyim, ve bi yerlerde (yani burada) olduğunuz bilmek hoşuma gidiyor.
bir dut masalı dinlerken gülümsemek hoşuma gidiyor. Hoşçakalın
Sibel
Bu iştah açan böreği bayramda memlekette yapayım bizimkilere...iç kısmı nasıl da acıktırıyor :) tşkler nunum
YanıtlaSilsibel
YanıtlaSilne güzelsiniz... sesinizi duymak çok keyifli,
masalım adına teşekkürler ederim.
Delfina
:)))))))))))
ah benim canımcığım elleriyle keyifli zamanlar mı yaşatacaksın O güzelim AİLESİNE..
Şimdiden afiyetler olsun...:)
Nunum çok severim. Ama Sarıyerde yediğimde çok yağlı geldiğinden dokunur. Ev yapımı enfes . Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilşuan fırında çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum ;)
YanıtlaSilOlsada yesek:))))
YanıtlaSilsağlıklı mutfak
YanıtlaSilhilaaalciğim :)))
yaşşa sen.. afiyetler olsun canım.
nazlı
:)) senin tembellik perilerini ben bi güzel kovaladım :))
şimdi pürü pak koş mutfağına :))
insan bi kere yorum yapınca sanırım bağımlılık yapıyor:))
YanıtlaSilbu arada sarıyer böreğini ikinci kez yapıyorum şuan fırında:))
tek kelimeyle enfes oldu..
nasıl teşekkür etsemkiiii.. elinize kolunuza yüreğinize sağlık,
ve birde teşekkürler, bu kıymetli emek için..
Sibel