14 Ağustos 2011 Pazar

PASTIRMALI KURU FASULYE





Bazı yemeklerin yazı kışı yok sevenlere, bizim ailede de öyle , hele ki bu fasulye çok seviliyor ( ben hariç , çünkü ben nohutçuyum ! )
Dün iftara gelen misafirlerimizin özellikle istediği bir yemeği paylaşıyorum sizinle,
Domatesi ,pastırması,biberi ile miss gibi bir yaz fasulyesi.

Köz biberli çorba, tavuklu pilav, komposto, börek , fırında sebzeli tavuk, iftariyelik, tavukgöğsu-dondurma ve sarmasıyla ve heleki, çay keyfiyle çok neşeli bir iftar akşamıydı bizimkisi.

Tarifi yazıcam, zaten göreceksiniz farklı bişey yok !,

PASTIRMALI KURU FASULYE

3 sb kuru fasulye veya daha az size bağlı (akşamdan ıslatılmış)
dilediğiniz miktarda çemensiz ! pastırma
2 soğan
2 yk sıvıyağ-
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 sb et suyu
2 sb su.(fasulye miktarına bağlı !
3 iri çanakkale domatesi
sivri biber ( ben acısız kullanıyorum ramazanda)
bir tutam kırmızı biber

YAPILIŞI

- Soğan, yağlar ile beraber pembeleşir
-Rendelenmiş domatesler eklenir, suyu çekerken biberler eklenir
-fasulye de eklenince , tuz ve baharatlarla tatlandırılıp et suyu ilave edilir
-pastırmaları da içine atarak, suyunu kontrol ederek (gerektikçe sıcak su ekleyin)
-ağır ateşte dağılmadan pişmeye bırakılır.

Tereyağ ve taze domatesin lezzetiyle birleşen enfes bir yaz fasulyesi ..
Çemensiz pastırma ise mideleri rahatsız etmiyor. Yanında pilav ve komposto, Hepsi bu :)))

HERKESE AFİYETLER OLSUN.. iYİ PAZARLAR.

11 yorum:

  1. Aynı fikirdeyim ben de ıslattım sabahtan akşama pişireceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, öncelikle blogunuzu yeniden paylaşıma açtığınız için size teşekkür ederim. Pastırmalı kuru fasülye, pilav ve cacık bizim için muhteşem bir menüdür. sevgiler Zerrin Kubas

    YanıtlaSil
  3. kendimce ,
    :)) afiyet olsun ozaman ..sevgiler.

    İstanbul
    ne güzel bir isim, ne güzel bir blog adınız var :)
    ziyaret,nize, sevginize çok teşekkürler.

    ama sayfanıza yorum bırakamıyorum bir çok blogda olduğu gibi :(
    çözmeye gayret ediyorum !

    YanıtlaSil
  4. merhabalar, blogunuza girebildiğim için çok sevindim, uzun zamandır takip edemiyordum, çok mutluyum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık fasulyenin her türlüsünü çok severim görüntüsü çok iştah açıcı sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tablo gibi masaAllah!! Coookk nefis goruuyor, ellerine saglik, tarifi acilen bekliyorum !!!

    YanıtlaSil
  7. Günaydın,
    Nu güzel cıvıl cıvıl maşallah sizi özlemişiz. Menü herhalde hepimizin vazgeçilmezlerinden ellerinize sağlık.

    Hoşçakalın...
    Nuray

    YanıtlaSil
  8. atolye nott
    :)
    teşekkürler..


    özgen
    afiyetler olsun- sevgiler

    mutfaktan mis kokular
    :))
    teşekkürler, misafirlerimde böyle demişti :)

    nuray

    haklısınız,
    milli yemeğimiz nede olsa ! :)

    teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  9. Nunucum bencede yazı kışı yok fasülyenin ..Bizde nohutçu değil fasülyeciyiz bu arada:))

    YanıtlaSil
  10. AYLİNCİMM:))
    CANIM ŞİRİNEM :)))
    Güldürdün beni..
    Ama haklısın ÜLKENİN BAŞ YEMEĞİ NEDE OLSA.
    Olsun. afiyetler olsun :)

    ben yine NOHUTÇUBAŞIYIM :)

    YanıtlaSil
  11. Son yıllarda hem nohutun hemde fasülyenin başımın üzerinde yeri var. Geçen gün eşim çok istedi fasülye yapmamı ama ramazan diye düşünüyordum.
    Nunum yapmış o zaman iş başa düştü:)))
    elinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil