19 Şubat 2011 Cumartesi

PORTAKALLI KREP







Mis gibi portakal kokuları ile güne başlamak istermisiniz ??
Ben inanıyorum ki hayır bile diyemezsiniz... demezler !
Ben diyemem mesela !!!! Birazda üzerine erimiş krem çikolata !!!!! aman aman aman .. YANSIN DÜNYA !!! ))))
Geçen hafta enfes portakallar gördüm organik pazarımda, hemen reçellik ayırdım 4-5 adetini, kimilerini hazırlık esnasında ,her zaman iri iri doğrar bırakırımki, tatlı- pasta- kek- krepte böyle kullanayım diye..
Tüm ev halkının en mutlu anlarıdır portakal reçelinin piştiği gün !! Masal evimize Yaydığı koku, verdiği mutluluk, damaklarda kalan eşsiz haz neyle ölçülür...
Portakal suyum olmadan kahvaltımda olmaz !! Keklere ,kurabiyelere, girmezse oda olmaz ! Limon ,portakal ve vişne ..... şunlara bakarmısınız ! bu üçgene bayılıyorum.. Hatta öyleki kozmetik ürünlerim ve parfümlerim de bile onlarsız olmazsa OLMAZ ! ah neler diyorum ben ! :)
Haydi portakal severler, limon severler yaklaşın masala doğru.. Herşey elinizin altında
ve sadece 15 dakikada tabağınızda !!!!!

Hem limonlusunuda yaptım , O da daha sonra .

MİS GİBİ KAHVALTI SABAHLARI DİLİYORUM SEVDİKLERİNİZLE..
ÇOKDA GÜZEL BİR AFTASONU ELBETTE.. BENİMDE HAFTASONU PROGRAMIM GÜZEL VE YOĞUN !
SEVGİYLE .

PORTAKALLI KREP
1 sb süt
1 iri yumurta
1 sb un
çok az tuz
1/2 çay kaşığı şeker
yarım portakal kabuğu (veya daha az , belki acı gelir size ! )
3 yk portakal suyu
portakal reçeli (gözünüz kapalı yapın efendim ! )

-Portakal kabuğu hariç, (en son koyacağız süte)
-Tüm malzeme blendrdan geçirilip pürüzsüz hale getirilir
-En son !!!! portakal kabuğu eklenir kaşıkla karışır .
-1 çay kaşığı sıvı yağ konan teflonda , arkalı önlü açık renkte pişirilir
-sıcak veya soğukken, arasına portakal reçeli konur
-misler gibi afiyetle kahvaltıda yenir :)

60 yorum:

  1. yaktın beni şimdi cayır cayır

    BANU

    YanıtlaSil
  2. tarifi okuyunca farz oldu yapmak artık.

    YanıtlaSil
  3. hiç tadım tuzum yok bu sabah nedense ,havadanmı ne .
    ama hemen mutfağa koşucam nunucum
    ben biliyorum tadımın nasıl yerine geleceğini,eline sağlık çok güzelmiş
    FERDA

    YanıtlaSil
  4. Sultanım harikasın ahhh olsada ye
    sem ellerine sağlık.Mutlu hafta son
    ları öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım krep her türlüsü tercihimdir:)

    YanıtlaSil
  6. Nunum, diyet gitti:) muhteşem görünüyorlar. Eline emeğine sağlık.
    Güzel bir hafta sonu diliyorum canım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. MİS GİBİ KOKULARI BURALARA KADAR GELDİ ELLERİNİZE SAĞLIK. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR . İYİ HAFTASONLARI.

    YanıtlaSil
  8. kahvaltıyı yapmıştım ama sayende yine acıktım :)
    neşeli geçecek bir hafta sonu diliyorum

    YanıtlaSil
  9. Portakalın kokusunu çok severim kekte kurabiye de bayılırım krep ise haftasonları olmazsa olmazlardan ikisi bir arada süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. mis gibi portakalin kokusu beni buraya getidi tabikide hayir demem hele cikolata girince isin icine olay bitmistir benim icin , incecik kreplerin hepsini lüpletirdim
    hafta sonun yogunmus bu demek oluyorki nunu gezmelere gidecek ve bize bol resimler cekecek
    bol gezmeli sicacik bir hafta sonu diliyorum kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Krepi portakal reçeli ile çok severim:))elleriene sağlık

    YanıtlaSil
  12. portakallı krep deneyeceğim,ksndi tavama biraz da keten tohumu koyabilirim :-)))
    Ellerine sağlık güzelim
    Esma

    YanıtlaSil
  13. bugün bnde pekmezli krep yaptım kızlarıma..çok seviyorlae bunu da denemeliyim..paylaşım için teşekkürler nunu:))

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine sağlık. Sofraya oturmadan önce o miss kokuyla aileyi önce mest ettin. O muhteşem koku eşliğinde bu nefis tatları yemek, beraberce zevkle sohbet etmek, hafta sonunu seviyorum. Bu güzellikleri ailenle yaşamak ayrı mutluluk. Her hafta sonu masalına yeni mutluluklar eklemen dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık, güzel gözüktüğü kadar leziz gözüküyor.

    İyi hafta sonları dilerim.

    Dostlukla...

    YanıtlaSil
  16. tabağı alıp kaçasım var nunuuuuuu..
    sende kaçıyorsun demek,
    hadi biraz dağıtın şu hüzünleri,
    öpüyoruz canım

    Asuman Ö.

    YanıtlaSil
  17. şahane görünüyor canım,nefis:) ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. portakalada kokusuna da hayır diyemeyenlerdenim bende.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  19. Ahh nunucuğum

    o portakal nasıl bir meyvedir ki soyarken bile taaa nerelerden duyulur kokusu.....
    Birde kreple buluşunca vallahi HARİKA
    ellerinize sağlık canım
    iyi haftasonları dileğiyle, sevgiler

    YanıtlaSil
  20. çok haklısın kimse hayır demez bencede,
    senin narların portakalın ananasın vede elman çok meşhurdur
    özledik o kahvaltaları
    hadi birgün yapalım.
    bu krep olağanüstü bir lezzet yaratmış yine afiyet olsun mis arkadaşıma / gülden Y

    YanıtlaSil
  21. ablacımm hayali bir pek güzel geldi bana..
    ellerine emeklerine sağlık..
    yapmalı üstüne birde yemeli mi??
    ahh ahh:)
    mutlu haftasonları diliyorum ablacımm..
    portakallı:)

    YanıtlaSil
  22. çok nefisss görünüyor.

    aklıma takılanlar: portakal kabuğunu içine rendeliyor muyuz?
    reçel dilimleri gördüm onlar kabuğuyla mı reçel yapılıyor, dilim dilim yoksa dilim portakal tavada çevrilip hafif öldükten sonra krep arasına eklenip üzerine reçel mi ekleniyor?

    portakal reçelini bende severim ama evde turunç-portakal küp küp doğranarak yapılıyor da pek reçel çeşitleri kültürüm yok.

    bu tarife bayıldım yapmak istiyorum. baya enteresanmış.

    arasına krema koyup sarılıp biraz dolapta bekletilip misafire de güzel sunum yapılabilir.

    ellerinize sağlık doğrusu:)

    YanıtlaSil
  23. yarabbim bin sene yaşasam aklıma bile gelmezdi. ben de mest oldum nunum ya.
    hastayım portakala helede senin reçeline =]]
    bitirdin beni akşam akşam.
    ama sabaha süpriz var sayende =]]]
    hepimize mutlu pazarlar,
    bu arada aileye geçmiş olsun canım [[[[[[ çok aradım ulaşamadık.

    selma

    YanıtlaSil
  24. Canım Nunucum
    Ne güzel fikir bu böyle
    Ellerine sağlık
    Mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  25. Ama bu çok güzelllll:)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. krep krep olalı böyle nunu görmedi vesselam.
    zatı şahaneleri olmuş eline sağlık can nunu

    YanıtlaSil
  27. Aman aman sabahlar olmasın!Nasıl bir güzelliktir böyle sanki kokusunu aldım gibi geldi.ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  28. TARİH 84 :

    - EVET .portakal kabuğu blendrdan sonra , en son konuyor hamura !!!

    - Portakal reçeli tarifi yine sayfamda kırmızı ile belirttiğim yerde !

    -reçel yaparken dilim yapmak- kısacası ebatları seçeneğinize, keyfinize kalmış !!! İstediğiniz boyda yapın, sonra karar verirsiniz yerken hangisi daha uygun diye .

    -krepler arasına herşey konulup,
    çay yanında servis ediliyor zaten.
    sizde deneyin lütfen.
    AFİYET OLSUN Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. NEFİS CANIM YA PORTAKAL HARİKA BİR MEYVE ZATEN KOKUSUNDAN TADINA KADAR.
    SEVGİYLE CANIM

    YanıtlaSil
  30. yine farklı yine rengaren nunucum ellerine sağlık sağlıkla kal...

    YanıtlaSil
  31. ne güzel anlatmışsın mutfağa gidip annemin portakal reçelinden mi yesem bu saatte?
    :)
    ellerine sağlık harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  32. krepe bayılırım helede böyle mis gibi portakal kokularıyla hiç dayanamama canım ellerine sağlık güzel bir pazar günü dileklerimle sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Evet güzel bir krep oldu.Portakal tadı hoş ve hafif bir aroma vardı.
    Teşekkürler.
    Esma
    Sevgi ve sağlık dolu günler.

    YanıtlaSil
  34. Tablo gibi.Bazen yemeğe odaklanamıyorum biliyomusun,genel güzelliğe bakmaktan :) Ellerine sağlık canım.Şahane..

    YanıtlaSil
  35. canım arkadaşım iyi pazarlar,
    haftaya kardeşim geldiğinde yazdım not aldığım bu tarifini derhal yapacağım, sadece iyi reçellik portakal almak lazım çarşamba organik pazarınızdan.eline sağlık hoş olaccak hepimize.
    Nesrin

    YanıtlaSil
  36. Portakallı tarifler bayılırım. Nefis bir krep olmuş, sevgiler...

    YanıtlaSil
  37. Bir de portakal çiçeği kokusu olacak o müthiş görünen krepleri yerken. O zaman cennete zannedebilirim kendimi :) Ellerine sağlık Nunucum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. günaydın nunucuğum,
    önce kocaman teşekkürlerimi ileteyim, bir hazinem oldu tarif defterimde, ben aynı dediğin gibi yaptım ve çay sofrasının yıldızı oldu, sadece az geldi krep sayısı, tembellik etttim.
    Ama çok beğenildi, verdiğin krema harika bişey bambaşka bir hale büründü krepler bu lezzetle,
    çok teşekkürler arkadaşım.
    haftan hayırlı sağlıklı olsun.
    ferda

    YanıtlaSil
  39. ellerine saglik cnm ne kadarda lezzetli duruyor :)

    YanıtlaSil
  40. krep e ailecek bayılıyoruz. Portakal reçelini deneyim en kısa zamanda da krep ini deniycem inşallah canım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  41. Nunucuğum missssss gibi portakal kokuları buraya kadar geldi; gerçi burada her dakika çok şanslıyız ki o güzel kokuyu alabiliyoruz. Tarif harika ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  42. Biliyorum, yine gec kaldim ama.... amasi fena.... Bu ne sahane bir lezzettir... Bu ne zarif bir sunumdur.... Ellerine saglik canim benim... O ne sifali bir meyvedir... Herseye yakisiyor mübarek.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  43. oohh mis gibi kokmuştur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  44. Reçeli yaptım efendim.Gerçekten de nefis bir reçel oldu.Sabah kahvaltıya yeni reçelden yenecek
    Ellerinize ve emeğinize sağlık.
    Portakalın kabukları da buzlukta:-)))))
    Teşekkürler ve tatlı günler
    Esma

    YanıtlaSil
  45. Nefis krepler portakal esliginde hiç yok demen yani ellerine saglik nunucum...hele kalpli pastana bayildim sahane ötesi,öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  46. çok harika duruyor! çok severim portakal reçelini - ara ara taneleri gün ortasında tatlı niyetine yerim hatta...

    YanıtlaSil
  47. Kokusu buralara kadar geldi:)))ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  48. Canim ellerine saglik. COk opuyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  49. Kek, kurabiye... her türlü tatlı hamur işine katıyorum ben de portakal kabuğunu. O mis gibi kokusu ve kattığı lezzete bayılıyorum. Krepler de nefis olmuştur. Ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  50. nefis olmuş krepler.. portakal reçeli pişerken eve verdiği koku ise muhteşem oluyor:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  51. Tatlım,
    merhaba nasılsın demek istedim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  52. bülbülün yeri
    canım çok teşekkür ederim alakana varolasın.
    Gayet iyiyim,
    sadece yoğunluk var şirkette...

    HEPİNİZE GÜZEL YORUMLARINIZA TEŞEKKÜR EDERİM,
    HER ZAMANKİ GİBİ HARİKASINIZ :)
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  53. Çok güzel görünüyor Nuray'cığım ellerine sağlık..Senin kreplerin tadını bildiğimden iç geçirdim ekran karşısında..Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi gönderiyorum canım benim..

    YanıtlaSil
  54. hımm şahane olmuş ablacım kokusu bana dek geldi ellerine sağlık
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  55. Sevgili Nunu bugün bir dilek tutsaymışım olacakmış yani :)çalışırken akşama krep yapsam içide sebzeli olsa diye plan yapmıştım.Senin krep kreplerin şahı olmuş yani nefis gözüküyor eline sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  56. Sahane olmus Nunum ellerine saglik misler gibi portakal kokusu damakta biraktigi aromasi birde cikolatayla birlesince ooofff yemede yaninda yat degilmi canim:))
    herzamanki gibi muhtesemsin canim.
    sevgilerimi biraktim:)

    YanıtlaSil
  57. mükemmel tarif... şık sunum... pişiren eller becerikli ...kaleme alan gönül güzeller güzeli...harikasın sen canım benim maşallah 41 kere...kucak dolusu öpücükler sana meltem kokulu kokulu...

    YanıtlaSil
  58. Çokkk teşekkürler
    :)
    harikasınız !

    YanıtlaSil
  59. nunum portakalı kim sevmez? hele reçeli sen yapmışsan eminim tam kıvamında olmuştur. Bizim bahçede sıkmalık portakal var az kalmış toplayıp pazar sabahına portakallı krep yapsam bizim kız sever mi acaba?

    YanıtlaSil