19 Ağustos 2010 Perşembe

PÜRELİ FIRIN KÖFTE






PÜRELİ FIRIN KÖFTE

750 GR köftelik orta yağlı kıyma
1 rendelenmiş soğan- 1 dilim bayat ekmek rendesi- minicik sarımsak rendesi- kişniş-kinzi tozu- karabiber- tuz- kimyon-
Hepsi iyice yoğurulup avuç büyüklüğünde hazırlanıp fırın tepsisine dizilir.

Püre

5 orta boy patates- 1 çay kaşığı tereyağ- 3 yk kaşar endesi- süt- tuz.

Patatesler haşlanıp süzülür, sıcakken tereyağ ve tuz onup sütü ilave edilir hafif katı şekilde püre yapılır.
Yine köfte büyüklüğünde püreleden parçalar alınıp, elle toplar yapılır ve köftelerin üzerine konur.
250* Iısnmış fırında üzeri hafif kızarınca servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Sultanım nasılda güzel görünüyor el
    lerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. harikasınız.. annemde hep köfte yapar seçkin davetlerine.. çok güzel görünüyorlar..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil